LP Viesti taistellen finaaliin!

LP Kangasala taisteli loppuun saakka välieräsarjan kolmannessa pelissä Salossa LP Viestiä vastaan, mutta viiden erän kamppailu päättyi jälleen kerran salolaisten eduksi. Lukemat 3-2 (25-18, 25-27, 25-23, 19-25 ja 15-12) syntyivät tehokkaassa peliajassa laskettuna ajassa 2.13. Eräpisteitä LP Viesti otti vain neljä enemmän kuin vastustaja, 109-105.

Kulminaatiopisteeksi nousi viidennen erän tilanne 9-12: LP Viesti otti pelin viimeisen aikalisänsä ja voitti seuraavan pallon, 10-12. Ronja Heikkiniemi oli menossa syöttämään, mutta yllättäen kotijoukkue vaihtoikin syöttäjäksi nuoren, 18-vuotiaan Tuuli Kukkosen, joka siihen mennessä ei ollut pelannut pelissä palloakaan.

– Se oli kakkosvalmentaja Janne Harjun ehdotus ja näin tehtiin, kommentoi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen pelin jälkeen.

Tuuli Kukkonen teki työtä käskettyä: ”Älä tee syöttövirhettä”. Kukkosen kaksi ensimmäistä syöttöä olivat varovaisia – mutta varmoja ja niiden aikana kotijoukkue hilasi itsensä tasoihin. LP Kangasala käytti pelin viimeisen aikalisänsä, mutta se ei enää auttanut: kotijoukkue sai uskoa omaan tekemiseensä ja LP Kangasala alkoi jännittää ja hermoilla. Näin LP Viesti iski ratkaisevat kolme pistettä kenttään, voitti erän ja menee jälleen 5.4. alkaviin loppuotteluihin, jotka se saa aloittaa kotikentältään.

Pelin jälkeen vieraiden kapteeni Liisa Hurskainen manasi lopputulosta.

– Harmittaa vietävästi! Meidän pelissä oli paljon parempia osia kuin vastustajalla, mm. syöttö ja vastaanotto, mutta silti se ei riittänyt viidennen erän ja ottelun voittoon – ei vaan oltu tarpeeksi hyviä, mietti Hurskainen.

– Ehkä tämä ei ollut kauden paras peli, mutta hyvä, mutta ei jotenkin uskallettu voittaa, alkoikohan pallo olla lopussa liukas tai kuumottaa muuten, kuvaili Kangasalan kippari.

– Tämä oli valtava parannus ensimmäiseen välieräotteluun Salossa, mutta kyllä me pystytään vielä parempaan. Nyt vaan tämä sarja pois mielestä ja katseet kohti pronssiotteluja, kuittasi Liisa Hurskainen.

LP Viestin yleispelaaja Noora Kosonen teki mahtilukemat 22/+13 ja palkittiin joukkueensa parhaana.

– Olihan se peli aika vuoristorataa, johtava joukkue päästi useamman kerran vastustajan mukaan peliin. Kangasala pelasi selvästi paremmin kuin aiemmissa peleissä ja niin meidänkin oli taisteltava tosissaan voitosta.

Ottelussa muutamat tuomaritulkinnat nostattivat paineita etenkin kotijoukkueen puolella.

– Olihan siellä niitä epäselviä tilanteita, mutta ainakin minä saan niistä positiivista aggrea, huomautti Noora Kosonen.

LP Kangasalan päävalmentaja Kai Stenius oli ilmiselvästi harmissaan.

– Onnittelut LP Viestille, mutta kyllä me oltaisiin ansaittu tästä pelistä voitto ja uusi mahdollisuus perjantaille! Viidennen erän 9-12 tilanteessa oli vielä uskoa, sitten kahden pisteen jälkeen se alkoi horjua – yksikin rohkea suoritus tuossa vaiheessa olisi voinut kääntää erän ja ottelun meille, huokaili Stenius.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli huojentunut.

– Tämä oli juuri sitä taistelua, josta puhuin ennen välierien alkua, LP Kangasalan loppukausi on ollut nousujohteinen. Me olemme antaneet vastustajille viimeisen neljän kuukauden ajan melkoisesti tasoitusta loukkaantumisten takia, viimeksi marraskuussa olemme harjoitelleet ja pelanneet normaalilla kokoonpanolla, muistutti Lemminkäinen.

– Pelaajille tästä iso kiitos, korosti päävalmentaja.

– Tässä pelissä Noora palkittiin parhaana ja myös Anna Czakan ja Kertu Laak olivat hyviä, mutta nostan esille myös Roosa Heikkiniemen, hän on hienosti paikannut maan parhaan liberon (Hillaelina Hämäläinen) paikan.

Ottelun epäselviin tuomaritulkintoihin hän ei halunnut enää palata.

– Eiköhän hallin muutamat vihellyskonsertit kertoneet jotain ja omat mielipiteet me kerrottiin pelin aikana, ei niistä näkemyseroista ole enää kommentoitavaa, sanaili Lemminkäinen.

LP Kangasalan parhaana palkittiin keskipelaaja Jessica Wagner (22/+19), mutta hänkään ei olisi noihin tehoihin päässyt ilman loistavaa passaria Mita Uiatoa.

LP Viestin ja HPK:n välinen finaalisarja alkaa Salohallista torstaina 5.4. klo 18.30. Lauantaina 7.4. pelataan Hämeenlinnassa ja maanantaina 9.4. (klo 18.15) jälleen Salossa. Tarvittaessa vielä pelit 12.4. Hämeenlinnassa ja 15.4. (klo 17.15) Salohallissa. Mestaruuteen tarvitaan siis kolme otteluvoittoa.

Keskiviikon ottelun pisteet:

LP Viesti: Kertu Laak 22/+14, Noora Kosonen 22/+13, Anna Czakan 12/+11. Libero Roosa Heikkiniemen vastaanotto-% 31% / 35 suoritusta.

LP Kangasala: Danielle Brisebois 27/+10, Jessica Wagner 22/+19, Liisa Hurskainen 15/+3, libero Emilia Sipilän vastaanotto-% 53% / 19 suoritusta.

Salon Seudun Sanomien nettijutussa (linkki http://www.sss.fi/2018/03/10-vuotias-lp-viesti-kymmenetta-kertaa-liigafinaaleihin-vastustajaksi-ensi-torstaina-salohallissa-alkavaan-sarjaan-hpk/) on selostettu vielä tarkemmin pelin kulkua, eritoten viimeistä erää.

Otteluisäntä Maran Klubi, Laura ja Matti Korhonen palkitsivat pelin parhaat pelaajat, Noora Kososen ja Jessica Wagnerin.