LP Viesti syötti WoVon kumoon

LP Viesti aloitti kevätkauden ottelunsa voitokkaasti ottamalla täydet sarjapisteet WoVoa vastaan. Erityisesti kotijoukkueen syöttöpeli oli ottelussa myrkkyä ja se teki kolmeen erään peräti 18 ässää. Ottelu päättyi LP Viestin voittoon luvuin 3-0 (25-15, 25-5, 25-17).

Avauserässä kotijoukkue sai hyvän startin ja se pääsi nopeasti kahdeksan pisteen johtoon. Lisämurhetta WoVon joukkueelle aiheutti erän alussa yleispelaaja Janica Heleniuksen loukkaantuminen. Helenius väänsi nilkkaansa verkkotilanteessa ja joutui jättämään kentän. Eevi Häyrysen hyvällä syöttövuorolla WoVon peli kuitenkin piristyi ja se sai kavennettua eron kahteen 11-13. Erän lopussa LP Viesti sai revittyä jälleen eroa ja vei avauserän lopulta selkein numeroin 25-15.

Toinen erä oli todellista LP Viestin syöttöjuhlaa. Erä alkoi Anna Czakanin kahdella ässäsyötöllä, jonka jälkeen oli Kertu Laakin vuoro tehdä tuhojaan syöttöruudussa. Myös Jenna Rosenthal pääsi juhlimaan erän lopussa neljää ässäsyöttöä. Kaiken kaikkiaan kotijoukkue pommitti yhdeksän ässää toiseen erään ja vei sen murskaavasti 25-5.

Myös kolmas erä oli täydellistä LP Viestin hallintaa. Kotijoukkue jatkoi vahvaa syöttöpeliään mm. Kris Yagubovan ja Netta Laaksosen johdolla ja pysyi kuskin paikalla koko erän ajan. Kolmas erä LP Viestille luvuin 25-17 ja koko ottelu 3-0.

Ekaterina Klimova, WoVo:

-Mielestäni emme pelanneet tänään omaa peliämme. Teimme liikaa omia virheitä esimerkiksi puolustuksessa ja varmistuksessa. LP Viesti on kova syöttöjoukkue, mutta teimme silti liikaa virheitä myös vastaanotossa.

Jenna Rosenthal, LP Viesti:

-Ensimmäinen kotipelini täällä ja se tuntui todella erityiseltä. Olen iloinen, että saan olla osa tätä joukkuetta ja antaa oman panokseni. Olen ylpeä miten pystyimme noudattamaan tänään pelisuunnitelmaamme. Tavoitteenamme oli syöttää hyvin ja sitä kautta saada vastustajan vahvuuksia pois ja onnistuimme siinä.

Juha Keihäskoski, WoVo:

-Onnittelut LP Viestille voitosta. Lähdimme otteluun vähän erilaisella rosterilla kuin normaalisti, siirsimme Klimovan hakkurin paikalle ja tämä siirto tehtiin aivan väärässä paikassa, se menee valmennuksen syyksi. LP Viesti murskasi meidät syötöllään ja itseluottamuksemme katosi pelin sisällä. Lisänä Janica Heleniuksen loukkaantuminen ja johtohahmonne Outi Polso on ollut kuumeessa pari päivää. Nämä asiat eivät kuitenkaan selitä tappiota. Viimeiseen erään lähdimme normaalilla kokoonpanolla ja sillä kokoonpanolla meidän on helpompi pelata.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Hyvä esitys joukkueelta. Lähdimme peliin kovalla syötöllä tavoitteena saada vastustajan tehopelaajat pois pelistä. Onnistuimme siinä, sillä esimerkiksi Jenelle Jordanilla oli vain viisi passia koko pelissä. Ainoastaan Ekaterina Klimova pystyi haastamaan pelaajiamme. Ensimmäisessä erässä oli ainoa heikompi hetki, mutta muuten hallitsimme peliä täysin. Uudet pelaajat ovat päässeet ihan hyvin peliin, Jenna Rosenthalin syöttöpeli oli positiivinen yllätys tänään. Olen erityisesti tyytyväinen, että voitimme tänäänkin puolustuspelissä, sillä siinä täytyy onnistua, mikäli mestaruksia haluaa voittaa.

LP Viesti – WoVo 3-0 (25-15, 25-5, 25-17)

LP Viesti: Anna Czakan 12/+11, Jenna Rosenthal 9/+4, Kertu Laak 8/+7

WoVo: Ekaterina Klimova 10/+7, Makena Schoene 6/-9, Jenelle Jordan 3/+1

Lähitapiolan pisteet: 1 Lotta Piesanen LP Viesti, 2 Anna Czakan LP Viesti, 3 Kertu Laak LP Viesti

PRO libero: Hillaelina Hämäläinen

Otteluisäntä OP Lounaismaa palkitsi joukkueiden parhaina LP Viestistä Jenna Rosenthalin ja WoVosta Ekaterina Klimovan

Yleisöä 403