LP Viesti on Suomen Mestari 2019!

LP Viesti voitti seurahistorian yhdeksännen Suomen Mestaruutensa, kun Hämeenlinnan Lentopallokerho taipui finaalisarjassa otteluin 3-0. Kolmas finaali meni salolaisille erin 3-1 (25-23, 25-21, 19-25, 21-25).

Avauerä tarjosi jälleen huimaa finaalitaistelua. Erää edettiin tasatahtiin, kunnes Hämeenlinna repäisi kolmen pisteen johdon 16-19. LP Viesti kiri tasoihin ja pääsi johtoasemaan. Hämeenlinna tuli vielä pisteen päähän 24-23, mutta Jenna Rosenthal pääsi jälleen tappamaan satasella erävoiton Viestille 25-23.

Toiseen erään Viesti sai hyvän startin ja se pääsi Kertu Laakin pitkällä syöttövuorolla 9-3 johtoon. Kotijoukkue näytti menevän erässä menojaan. mutta Hämeenlinna kiri vielä kolmen pisteen päähän 23-20. Kertu Laak tappoi eräpallon Viestille ja erä päättyi Hämeenlinnan syöttövirheeseen 25-21.

Pitkän tauon jälkeen Hämeenlinna tuli otteluun uudella sykkeellä. Vieraat ottivat johtoaseman Maeva Orlen johdolla ja pitivät sen tiukasti erän loppuun asti 19-25

Neljänteen erään Viesti sai huiman startin ja Anna Czakanin syöttövuoron jälkeen tilanne oli 6-1. Hämeenlinna alkoi taipua ja LP Viesti näytti menevän menojaan. Hämeenlinna nousi vielä kolmeen pisteen päähän 22-19, mutta Viesti oli jälleen kovempi erän lopussa. Lena Prokopenko hyökkäsi viimeisen pisteen ja Viestin kultajuhlat pääsivät alkamaan.

-Tuntuu niin hyvältä! Olemme tehneet todella paljon töitä ja odottaneet tätä hetkeä. Olen todella ylpeä, että pystyimme voittamaan Hämeenlinnan tasoisen joukkueen finaaleissa 3-0. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa olimme ratkaisuhetkillä kovempia ja se ratkaisi voiton, kertoi huippuottelun pelannut Kertu Laak.

-Olimme tänään selkeästi parempi joukkue niissä erissä jotka voitimme. Ensimmäisessä erässä Hämeenlinnalla oli pieni johto, mutta muuten me hallitsimme. Kertu pelasi huippupelin ja Jenna Rosenthal nosti tasoaan todella hyvin. Viktoriia Tuchashvilin kovuus näkyi tänään – aluksi keskipeli ei sujunut oikein ollenkaan, mutta hän haki väkisin Jennan mukaan peliin. Vastaanotto toimi hyvin ja varsinkin Lena Lymareva-Flink nosti palloja kovalla prosentilla. Saimme henkisen yliotteen ensimmäisessä ottelussa, kun nousimme jo lähes hävitystä pelistä voittoon. Tämän jälkeen joukkueessa oli luottamusta, että pystymme voittamaan, vaikka olisimmekin häviöllä, kertoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

LP Viesti: Laak 26/+16, Rosenthal 15/+13, Prokopenko 12/+6

Hämeenlinna: Orle 21/+12, Kokkonen 12/+1, Kalchenko 8/+7