LP Viesti Suomen Cupin välieriin

LP Viesti eteni Suomen Cupin välieriin 19. kertaa peräkkäin voittamalla Nurmon Jymyn 3-1 (21-25, 25-10, 25-16, 25-12). Välierässä vastaan asettuu Hämeenlinnan Lentopallokerho ja ottelu pelataan Hämeenlinnassa alustavasti joulukuun lopulla.

LP Viesti aloitti avauserän vahvasti ja pääsi karkumatkalle 6-2. Karoliina Fribergin syöttövuorolla Nurmo kuitenkin kiri tilanteen tasoihin ja meni 6-9 johtoon. Rohkealla syöttö- ja hyökkäyspelillään Nurmo karkasi jo viiden pisteen johtoasemaan, mutta LP Viesti pääsi vielä peliin mukaan Lena Prokopenkon kolmella perättäisellä hyökkäyspisteellä. Virheiden värittämää avauserää pelattiin tasaisesti erän loppupuolelle asti, mutta Nurmon Jymyn sankariksi nousi keskipelaaja Lydia DeWeese, joka otti erässä peräti kuusi torjuntaa. Nurmo vei erän lopulta luvuin 21-25.

Toisessa erässä kentällä nähtiin sisuuntunut LP Viesti. Lena Prokopenko moukaroi Viestin 5-0 johtoon ja Nurmo pakotettiin ensimmäiseen aikalisään. Kotijoukkueen laiturit Lena Prokopenko sekä Kertu Laak tehtailivat pisteitä tehokkaasti ja kasvattivat eroa vieraisiin. Toinen erä LP Viestille suvereenisti 25-10.

Kolmannen erän alkua edettiin tasaisesti, kun erityisesti Nurmon Jymyn keskipelaajat Karoliina Friberg ja Lydia DeWeese esittivät hyvää hyökkäyspeliä. Kuitenkin kymmenen pisteen kohdilla LP Viesti alkoi repiä eroa vastustajaan. Edelleen laiturit Prokopenko/Laak olivat kotijoukkueen tehokkaimpia hyökkääjiä. Myös kolmas erä päättyi selvin numeroin kotijoukkueelle 25-16.

Kotijoukkue lähti viemään neljättä erää Anna Czakanin tehokkaalla syöttövuorolla, joka sisälsi kolme ässää. LP Viesti pysyi selkeässä johdossa koko erän ajan, eikä päästänyt enää vieraita mukaan taistelemaan otteluvoitosta. Neljäs erä kirjattiin kotijoukkueelle luvuin 25-12.

Annina Keinonen, Nurmon Jymy:

-Ensimmäisen erän aloitimme yllättävänäkin hyvin. Syöttömme oli hyvää ja saimme kaverin vastaanottoa rikki. Oma torjuntamme oli siellä missä pitin olla. LP Viesti aloitti myös hitaasti. Kuitenkin pelin edetessä hyydyimme ja oma hyökkäyksemme pehmeni ja toisaalta taas LP Viesti sai omasta pelistään paremmin kiinni.

Lena Prokopenko, LP Viesti:

-Hyvä peli meiltä. Meillä oli ongelmia vastaanoton kanssa, mutta silti pystyimme voittamaan. Mielestäni näytimme, että pystymme voittamaan, vaikka olisimmekin ongelmissa.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

-Päätimme todella haastaa LP Viestiä ja onnistuimme ensimmäisessä erässä. Valitettavasti hakkurimme sairastui eikä päässyt lähtemään mukaan. Se oli harmi, mutta uskon että muu joukkue sai siitä lisää taisteluhenkeä. Ensimmäisessä erässä teimme kaikki niin kuin oli sovittu. Ehkä LP Viesti lähti otteluun hiukan takki auki. Viimeisessä kolmessa erässä näki, että hyökkäystehomme laidasta eivät riitä näin kovaa joukkuetta vastaan. Olemme treenanneet hyvin ja tänään näytimme ensimmäisessä erässä, että pystymme haastamaan minkä tahansa joukkueen.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Jatkopaikkaan cupissa täytyy tietenkin olla tyytyväinen. Ensimmäisessä erässä Nurmo pelasi hyvin ja etenkin torjuntapeli oli vahvaa. Toisaalta välillä hakkasimme turhaankin heidän torjunnan käsiin palloja. Kolme viimeistä erää oli meiltä laadukasta pelaamista. Kertu ja Lena erottuivat pisteissä, mutta koko joukkue paransi peliä ja Hillaelina Hämäläinen otti hyviä puolustuksia, joka nostatti henkeä kentällä. Nurmo on mielestäni parempi joukkue kuin viime vuonna – maajoukkuetason suomalaiset pelaajat sekä kolme ulkomaalaista kertovat laadukkaasta joukkueesta.

Suomen Cupin puolivälierä LP Viesti – Nurmon Jymy 3-1 (21-25, 25-10, 25-16, 25-12)

LP Viesti: Lena Prokopenko 26/+15, Kertu Laak 19/+11, Anna Czakan 14/+10

Nurmon Jymy: Lydia DeWeese 11/+7, Alexandraa Malloy 11/-4, Karoliina Friberg 11/+7

Otteluisäntä Salonjokilaakso palkitsi parhaina pelaajina LP Viestistä Lena Prokopenkon sekä Nurmon Jymystä Annina Keinosen

Yleisöä 316