LP Viesti sai rutistettua voiton OrPosta

LP Viesti jatkoi Mestaruusliigan otteluitaan Oriveden Ponnistusta vastaan. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa LP Viesti haki Orivedeltä täydet pisteet voitettuaan ottelun 1-3. Vierasjoukkue OrPo pystyi haastamaan kotijoukkuetta, mutta tälläkin kertaa LP Viesti vei täyden pistepotin erin 3-1 (14-25, 25-17, 25-15, 25-22).

LP Viestin Kertu Laakin 21 pistettä nosti hänet liigan pistetilaston kärkeen tasapistein (222) Pölkyn Trine Kjelstrupin kanssa. Kolmasti torjunut Anna Czakan puolestaan pitää nyt hallussaan torjuntatilaston kärkipaikkaa (35) yhden erolla ennen yhden torjunnan enemmän ottelussa ottanutta OrPon Saara Lepistöä (34).

Vierasjoukkue aloitti ensimmäisen erän pirteästi ja karkasi jo viiden pisteen johtoon 4-9. Vieraiden yleispelaaja Shannon Duganin sekä hakkuri Nelli Rantasen tehokkailla hyökkäyksillä OrPo kasvatti johtoaan ja LP Viesti käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 5-12. Kotijoukkue yritti herätellä joukkuetta myös vaihdoilla – Lotta Piesasen tilalle vaihdettiin Netta Laaksonen ja passariksi Krystsina Yagubova Veda Mansikkaviidan tilalle. Myös Tuuli Kukkonen otti yleispelaajan paikan Lena Prokopenkon tilalta. Vierasjoukkue OrPo onnistui joka osa-alueella ja eteni selkeään erävoittoon 14-25. Samalla OrPo katkaisi LP Viestin ennätyksellisen 25 erävoittojen putken.

Toisessa erässä kotijoukkue alkoi saamaan koneitaan käyntiin. Passausvastuun otti Viktoriia Tuchashvili ja Tuuli Kukkonen tuli yleispelaajan paikan Lotta Piesasen tilalle. Tuulin syöttövuorolla Viesti pääsi neljän pisteen johtoon ja pakotti OrPon aikalisään tilanteessa 8-4. Myös Lena Prokopenkon käsi alkoi lämmetä ja kotijoukkue kasvatti johtoaan jo seitsemään pisteeseen. Kotijoukkueen hyvä ote piti erän loppuun asti ja erä Viestille 25-17.

Kolmas erä alkoi LP Viestin komennossa ja vierasjoukkueen virheiden avittamana se karkasi 8-3 johtoon. Kotijoukkueelta alkoi löytyä onnistujia enemmän niin syöttöruudusta kuin verkoltakin ja erityisesti Anna Czakan tappoi palloja keskeltä hyvällä prosentilla. LP Viesti pysyi kuskin paikalla koko erän ajan ja vei sen selkein numeroin 25-15.

Neljännen erän alussa osat vaihtuivat jälleen ja oli OrPon vuoro viedä peliä. Tilanteessa 5-9 Viesti vaihtoi jälleen passaria ja tällä kertaa Yagubova tuli pyörittämään peliä. OrPo esitti vahvaa puolustuspeliä ja kasvatti johtoaan 14-19. Lotta Piesasen syöttövuorolla kotijoukkue lähti takaa-ajoon ja sai kirittyä tasoihin. Erän lopulla LP Viesti oli vahvempi ja taisteli erävoiton 25-22 ja koko ottelun 3-1.

Erica Handley, OrPo:

-Hyvä taistelu meiltä tänään. Tänään peli ratkesi syöttö-vastaanottopeliin. Ensimmäisessä erässä pelasimme hyvin, mutta sen jälkeen pienet virheet ja nimenomaan syöttö-vastaanotto ratkaisivat pelin vastustajalle.

Anna Czakan, LP Viesti:

-Komppaan vastustajaa, vaikea oli pelata tänään heitä vastaan. He puolustivat hyvin. Ensimmäinen erä meni katsellessa, olimme jossain aivan muualla kuin Salohallissa. Kuitenkin valmentajien pienten napautusten jälkeen saimme pelimme kulkemaan.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

-Onnittelut Tomille ja hänen joukkueelleen ja onnea myös heille tulevaan keskiviikon CEV Cup-otteluun. Haluan myös onnitella omia pelaajiani, sillä he taistelivat hyvin. Ensimmäisen ja neljännen erän pelasimme omilla rajoillamme. Olen ylpeä siitä, miten pelasimme, mutta tulos harmittaa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-OrPolta loistava ensimmäinen erä, he tekivät meistä huonon joukkueen. Emme saaneet palloa kuolemaan heidän kenttäänsä. Kuitenkin hyvä nousu tytöiltä – alla tappio torstain pelistä ja tuollainen avauserä, olisi voinut luulla että peli päättyisi eri tavalla. Myös neljännessä erässä hyvä nousu viiden pisteen takaa. Tänään piti todella tehdä töitä pisteiden eteen, sillä OrPo puolusti hyvin. Toisen yleispelaajan paikka aiheutti tänään päänvaivaa, kolme pelaajaa kävi yrittämässä sillä paikalla muttei saanut palloja kuolemaan. Tämä vaikeutti passareiden peliä ja myöskin saattoi helpottaa vastustajan peliä. Löysimme kuitenkin lopulta sellaisen kokoonpanon, jolla voitimme. Välillä pelit ovat vaikeampia, ja se kasvattaa pelaajia ja joukkuetta.

LP Viesti – OrPo 3-1 (14-25, 25-17, 25-15, 25-22)

LP Viesti: Kertu Laak 21/+16, Lena Prokopenko 13+10, Anna Czakan 10/+8

OrPo: Nelli Rantanen 17/+12, Shannon Dugan 12/-2, Saara Lepistö 9/+2

LähiTapiolan pisteet: 3 Lena Prokopenko LP Viesti, 2 Anna Czakan LP Viesti, 1 Erica Handley OrPo

Otteluisäntä Salon Viestin Ukkomiehet palkitsivat LP Viestistä Lena Prokopenkon ja OrPosta Erica Handleyn.

PRO libero Sanna Häkkinen, OrPo