LP Viesti rutiinilla 3-0 -kotivoittoon

LP Viesti otti varsin rutiininomaisen 3-0 -kotivoiton WoVo Rovaniemestä lauantaina Salohallissa. Kahden viikon pelitauolta palannut salolaisryhmä joutui toki tekemään töitä voittonsa eteen, numerot 1.17 kestäneessä ottelussa olivat 25-21, 25-16 ja 25-17.

Kolmannen erän numerot olisivat voineet olla varsin murskaavat, mutta lukemissa 22-11 kotijoukkue jäi kuin odottamaan ottelun loppua ja rovaniemeläiset kirivät viiden pisteen päähän lukemiin 22-17. Loppu oli kuitenkin salolaisten ja näin ote kärkikaksikossa vahvistui.

WoVo jatkaa etelän matkaansa sunnuntaina Huittisissa ja kohtaa tärkeässä pelissä LP-Vampulan. Sen paremmin joukkueen kapteeni ja parhaana palkittu Nelli Rantanen (tehot 10/+4) kuin päävalmentaja Teemu Mäkikyrökään eivät allekirjoittaneet “väitettä”, että viikonlopun tähtäin on Huittisissa.

– Pelipäivä on pelipäivä ja jokainen peli oma juttunsa. Sunnuntaina odotan koko joukkueelta uhrautumista ja jokaisen pallon perään menoa, taistelua loppuun asti, ennakoi Rantanen.
– Tänään meidän pelimme ei ollut sitä, mitä meiltä voi odottaa, kärsimme tappion joka osa-alueella. Kun vastaanotto alkoi sakata, ei saatu kunnon hyökkäyspaikkoja ja vastassa oli lähes aina vähintään paritorjunta, availi Nelli Rantanen tappion taustoja.

Torjunnoissa LP Viesti oli vastustajaa parempi lukemin 11-7.

Teemu Mäkikyrö oli peliin selkeästi pettynyt.
– Muuta ei voi sanoa, ei oltu samalla tasolla kuin kolmessa aiemmassa pelissä, olivatkohan jalat vielä vähän yöjunassa, vireystila ei ollut parhaimmillaan.
– Ensimmäinen erä tavallaan lahjoitettiin vastustajalle, vaikka peli pääosin oli ok, LP Viesti pääsi 14 kertaa torjumaan meidän hyökkäystä. Jatkossa vastustaja paransi vielä peliään.
– Tästäkin huolimatta pelissä oli toki hyviäkin suorituksia. Nelli varmaankin ansaitsi meidän puolelta parhaan pelaajan palkintonsa, myös Janica Helenius pelasi riittävän hyvän pelin – kaikille muille jäikin sitten parannettavaa, tiivisti Mäkikyrö.

LP Viestin Noora Kosonen palkittiin joukkueensa parhaana (tehot 15/+12 ja 24 vastaanottoa 62 %:n tarkkuudella).
– Olihan meillä toki pitkä pelitauko takana, mutta saatiinpa vähän lepuuttaa itseämme ja paikattua vähän kolhuja. Tauko teki ensisijaisesti hyvää ja harjoittelukin on ollut täysipainoista.
– Tämä ottelu oli ihan hyvä jos unohdetaan tuo viimeisen erän lopun notkahdus. WoVo ei ollut ihan samalla tasolla kuin pari viikkoa sitten kotonaan.
– Ensi viikonloppuna on sitten kaksi peliä peräkkäisinä päivinä ja vieläpä samaa joukkuetta vastaan (LiigaPloki), sehän on kuin pelasi play off -sarjaa. Mennään niihin peleihin rennosti eikä ruveta jännittämään, ennakoi Noora Kosonen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen piti parhaan asiana nousevaa suuntausta.
– Niin kauan kuin kentällä oli ns. ykköskokoonpano, peli parani koko ajan ja otetaan myös huomioon tuo kahden viikon pelitauko. Pilvi Kettusen ja Ella Elorannan sisääntulo myös onnistui.
– Joukkueena ei pelattu kovin tasaista ottelua: Nooran lisäksi Kertu Laak, Duda Rakic ja Viki Tuchashvili pelasivat hyvän pelin, muille jäi parantamisen varaa, arvioi Lemminkäinen.
– Ensi viikonlopun tuplapeli LiigaPlokia vastaan on ihan ok, play off -tahtia ja muutenkin olen tyytyväinen loppuohjelmaan (OrPo ja Pölkky vieraissa), saadaan runkosarjan loppuun kovia pelejä.
– Pelataan runkosarjan neljä viimeistä peliä ja katsotaan mistä asetelmista lähdetään pudotuspeleihin, tuumi LP Viestin päävalmentaja.

Pisteet:
LP Viesti: Noora Kosonen 15/+12, Kertu Laak 11/+7 ja Duda Rakic 10/+8, libero Hillaelina Hämäläisen vastaanotto 17%/6 suoritusta ja kolmannessa erässä mukaan tullut Roosa Heikkiniemi 25%/4 suoritusta.
WoVo: Nelli Rantanen 10/+4, Katie Sullivan 9/+6, Ekaterina Klimova 8/+3, libero Outi Polson vastaanotto 35%/17 suoritusta.

Lähi-Tapiolan pisteet:
3 pistettä Kertu Laak LP Viesti
2 pistettä Noora Kosonen LP Viesti
1 piste Nelli Rantanen WoVo

Otteluisäntä Silja Linen palkitsemat pelaajat: Noora Kosonen, LP Viesti ja Nelli Rantanen, WoVo.