LP Viesti palaa Mestaruusliigaan ja yrittää kuitata Pölkky-tappion

LP Viesti palaa reilun viikon tauon ja yhden Mestarien liigan pelin jälkeen takaisin kotimaiseen Mestaruusliigaan ja kohtaa lauantain kotiottelussaan Pölkky Kuusamon. Samalla kotijoukkue yrittää kuitata lokakuisen Kuusamossa kärsimänsä tappion.

Kumpikin joukkue tulee peliin Eurocupien jälkimainingeissa: Pölkky Kuusamo pelasi itsensä hienosti keskiviikkona jatkoon ja 16 parhaan joukkoon Challenge cupissa voitettuaan toistamiseen sveitsiläisen Lugano Volleyn ja LP Viesti hävisi samana iltana Mestarien liigassa huippuseura Fenerbahcelle.

Mestaruusliigassa kuusamolaisvierailla on meneillään viiden pelin mittainen voittoputki, jossa se toki viimeisessä pelissä Jymy Volleyta vastaan joutui taistelemaan Nurmossa täydet viisi erää voiton saavuttamiseksi. Pölkyn tappiosarakkeessa on kaudelta vain kaksi merkintää: vieraissa ovat tulleet tappiot LiigaPlokia ja LP Kangasalaa vastaan. 14 ottelua ja niistä 12 voittoa pitävät Pölkyn liigajohtajan paikalla.

LP Viestin syksyyn on mahtunut 10 voitto- ja 5 tappiopeliä, niistä tulleilla 31 pisteellä joukkue on taulukossa neljäntenä. Kuusamossa 13.10. pelatussa Pölkky-LP Viesti -pelissä kotijoukkue oli 3-1 -lukemin parempi. Sen kuittaaminen ja syksyn päättäminen voitokkaissa merkeissä on joukkueen ykköstavoite.

– Syyskausi saadaan lauantaina päätökseen ja on hienoa, että saadaan päättää se alkukauden ykkösjoukkuetta Kuusamoa vastaan, odottaa päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

–  Kuusamo on pelannut erittäin hyvän syksyn kotimaan kentillä ja lisäksi on hienoa, että he menestyvät myös eurokentillä. Meidän tavoitteena on päättää syyskausi hyvään peliin ja myös ottaa voitto sarjan kärkijoukkueesta, kiteyttää Lemminkäinen lauantain tavoitteen kentällä.

Kentän ulkopuolellakin LP Viestillä on ”tavoitteita”:

–  Lauantain ottelun teemana on perhepeli ja ottelussa on avoinna Hanhivaaran liikuntakeskuksen lapsiparkki ja myös joulupukki on paikalla. Toivottavasti saadaan tällä tavoin lapsiperheitä paikalle otteluun, odottelee Lemminkäinen.

Lapsia ja nuoria LP Viesti on jo parin kauden ajan houkutellut peleihin alle 18-vuotiaiden ilmaisella sisäänpääsyllä – Mestarien liigan huippupelit mukaan lukien.

Pölkky päättää syyskauden vielä sunnuntaisella vierasottelulla LP-Vampulaa vastaan.

Tammikuussa odottaa LP Viestiä Suomen cupin finaali – Pölkkyä viiden peli kotiotteluputki

LP Viesti palaa vuoden 2020 puolella Mestaruusliigaan 15.1. vierasottelussa LP Kangasalaa vastaan ja 18.1. Suomen cupin finaalissa Tampereella LiigaPlokia vastaan.

Pölkky Kuusamon paluu Mestaruusliigaan tammikuussa on hieman erikoinen: joukkue pelaa kaikki tammikuun neljä otteluaan kotisalissa – ja vielä viidennenkin helmikuun ensimmäisenä päivänä.

LP Viesti – Pölkky Kuusamo Salohallissa lauantaina 21.12.2019 klo 17.00. Tervetuloa!

Sarjatilanne ennen lauantain ottelua, lähde: Lentopalloliiton tulospalvelu