LP Viesti menetti pisteet ja Noora Kosonen potilaaksi

LP Viestin ja LiigaPlokin välinen lentopallon Mestaruusliigan ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta hyvin – mutta vain kahden pallon ajaksi. 2-0 -tilanteessa salolaisten avainpelaajiin kuuluva Noora Kosonen loukkasi nilkkansa ja joutui sivuun.

– Siinä oli jonkinlainen torjuntatilanne, johon Annan (Czakan) kanssa oltiin menossa, mutta astuin kai hänen jalkansa päälle ja nilkka vääntyi, kertoi Noora pelin jälkeen tilanteesta.

Pikaisen ensiavun jälkeen Noora Kosonen pääsi sairaalaan ja jalka kuvattiin.

– Nilkassa ei ole mitään rikki, jonkinlainen venähdys siihen kai tuli. Onneksi! tuumaili joukkueen kapteeni, mutta ei tietenkään vielä pari tuntia tapahtuman jälkeen osannut tarkemmin kuvailla vamman vakavuutta.

Nooran loukkaantuminen näkyi muiden pelaajien otteessa ja kun samalla LiigaPloki pelasi hyvää hyökkäyspeliä ja puolusti hyvin, erä sujui keskisuomalaisten merkeissä lukemiin 16-25.

Toisen erän alussa kotijoukkue tuntui jo hieman toipuneen tilanteesta ja löi taululle 4-0 -johtolukemat. Vieraat eivät siitä häkeltyneet, vaan jatkoivat hyviä esityksiään, tilanne kääntyi lukemiin 4-5 ja LP Viestin oli jo käytettävä aikalisä.

Siitä kotijoukkue kipusi vielä 8-6 -lukemiin, mutta sitä iloa ei pitkään kestänyt, vaan taululla olivat pian lukemat 8-11. Loppuerää Ploki hallitsi ja pitkälle tauolle mentiin lukemissa 18-25 ja 0-2.

Kolmas erä ei tuonut muutosta tilanteeseen, LP Viesti tuskaili oman pelinsä kanssa ja LiigaPloki nautti onnistumisistaan – 19-25 ja 0-3 -lukemat olivat valmiit tehokkaassa peliajassa 1.08.

Koko pelin tilastoissa kotijoukkue jäi harvinaiseen teholukemaan -1, LiigaPloki sai aikaan numerot +21. Merkittävin ero oli tilastoista selvästi luettavissa numeroissa: hyökkäysprosentit 33 ja 52, torjunnat 3 ja 8. Puolustuksen jälkeisissä palloissa kotijoukkue onnistui joka viidennessä, LiigaPloki joka toisessa. Sekin oli merkittävä ero vieraiden eduksi.

LiigaPlokin parhaana pelaajana palkittu keskipelaaja Jaelyn Keene teki pisteet 9/+9 ja oli tietenkin tyytyväinen lopputulokseen:

– Voidaan toki pelata vieläkin paremmin, mutta kun taululla ovat lukemat 0-3 niin voi olla tyytyväinen, iloitsi amerikkalaispelaaja.

Keenen hyviin suorituksiin antoi mahdollisuuden joukkueen passari Taija Kaukoranta.

– Kyllä, Taija oli tänään tosiaan hyvä, kiitteli Keene.

Kaukorannan hyvän päivän noteerasi myös ajan tasalla ollut Salohallin palkintoraati, Mestaruusliigan pistekilpailusta hänelle 2 pistettä, toiseksi parhaana joukkueessaan.

LP Viestin selkeä ykkönen oli Arita Ternava, joka tuli Anniek Siebringin tilalle jo ensimmäisen erän puolivälissä ja toisessa erässä heti aloituksessa Noora Kososen paikalle.

– Kyllähän Nooran loukkaantuminen meihin vaikutti, mutta ei se olisi saanut vaikuttaa noin paljon, pitäisi tuostakin tilanteesta pystyä nousemaan, kommentoi kotijoukkueensa parhaana palkittu Arita.

– Vastaanotto oli meillä aika ok, mutta hyökkäystehot huonot. Tuli yksi vastaan yksi -tilanteita, jotka olisi pitänyt hyödyntää paremmin, arvioi Arita Ternava.

LP Viestillä on vain pari vuorokautta unohtaa torstain peli, lauantaina on vastassa kotisalissaan LP Kangasala.

– Nollataan tämä, treenataan taas kunnolla ja lauantaina on uusi matsi edessä, tiivisti Arita tilanteen.

LiigaPlokin valmentaja Mikko Pesonen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Ajattelin ensin, että pelaajilla on jalat vielä bussissa, mutta luotin kuitenkin joukkueeseen ja kun saimme onnistuneella taktiikalla muutamat vastustajan pelaajat vaimennettua, tulos oli tämä – ehkä hiukan jopa yllättäväkin 0–3, mietti Pesonen.

Myös hän oli tyytyväinen passarinsa Kaukorannan esitykseen.

– Kyllä, ihan ok-peli Taijalta, arvioi Mikko Pesonen – ehkä hieman jopa vaatimattomasti.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ei voinut olla tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Onnittelut ensinnäkin LiigaPlokille voitosta, he pelasivat hyvän pelin. Meidän puolella kentällä oli huono lentopallojoukkue Aritaa lukuunottamatta: hän oli ainoa pelipaikallaan vastustajan pelaajaa parempi, tiivisti Lemminkäinen.

– Liian moni pelaaja meiltä epäonnistui omassa roolissaan, vain Arita oli onnistuja. Nooran loukkaantumisen jälkeen johtajuus katosi kentältä, meillä ei ollut uusia roolipelaajia, kuvaili Lemminkäinen.

Hän antoi erityisen arvon vastustajan puolustuspelaamiselle.

–Ploki puolusti hyvin meidän hyviäkin lyöntejä – ja toisaalta heidän löysätkin lyönnit jäivät liian helposti meidän kenttään. Hyvä treeniviikko ei todellakaan näkynyt torstai-illan pelissä, huomautti Lemminkäinen.

LP Viestissä joudutaan nyt miettimään viikonlopun ja maanantain kolmea peliä: lauantaina liigan ottelu Kangasalla, sunnuntaina LP Viesti Akatemia Turussa TuToa vastaan ja maanantaina taas liigaa Salohallissa WoVo Rovaniemeä vastaan.

LP Viesti – LiigaPloki 0–3 (16-25, 18-25 ja 19-25)

Parhaat pisteet:

LP Viesti: Arita Ternava 13/+8, Anna Czakan 6/+3, Nea Haatainen 6/+3. Libero Netta Laaksosen vastaanotto 44%/16 suoritusta.

LiigaPloki: Ingrid Kiisk 12/+5, Lindsay Calvin 10/+5 ja Jaelyn Keene 9/+9. Libero Jaidyn Blanchfield vastaanotto 38%/ 8 suoritusta.

Vastaanotto%: LP Viesti 41%, LiigaPloki 40%
Torjunnat: 3 – 8
Syöttövirheet/ässät: 11-8 ja 11-8.

PROlibero-pelaaja: Jaidyn Blanchfield, LiigaPloki

Mestaruusliigan pistekilpailu:
3 pistettä: Jaelyn Keene, LiigaPloki
2 pistettä: Taija Kaukoranta, LiigaPloki
1 piste: Arita Ternava, LP Viesti.

Otteluisäntä ALB-asennuksen palkitsemat parhaat pelaajat:

Jaelyn Keene, LiigaPloki
Arita Ternava, LP Viesti.