LP Viesti maukkaan voiton kautta joulutauolle

LP Viesti maukkaan voiton kautta joulutauolle

LP Viestin Mestaruusliigan joukkue pääsi varsin hyvillä mielin ansaitulle joulutauolle: syyskausi päättyi yhden kovan kilpakumppanin Pölkky Kuusamon kukistamiseen Salohallissa, numerot 3-0 (25-20, 25-15, 25-21) olivat valmiit ajassa 1.09 (tehokas peliaika). LP Viesti palaa pelikentille 15.1.2020 vierasottelussa LP Kangasalaa vastaan.

Kahden ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelle vaikea: 1. erässä 2-7, 2. erässä 1-4. Kuten päävalmentaja Tomi Lemminkäinen pelin jälkeen totesi, nousu pikaisesti tasoihin auttoi molemmissa erissä lopulta erävoittoon saakka. Avauserä kulki mm. numeroiden 10-8, 17-12 ja 22-18 kautta loppulukemiin 25-20, toisessa erässä Salohallin isolle näytölle syttyivät numerot 4-4, 10-6, 17-12 ja 21-13 ennen loppulukemia 25-15.

Kolmannessa erässä LP Viesti karkasi jo lupaavasti 4-0 -johtoon, mutta Pölkky kiri pisteen päähän 5-4. Sen jälkeen ero kotijoukkueen hyväksi pysyi 2-4 -pisteen kokoisena.

Vieraiden ykköspelaaja oli lukemat 15/+11 tehtaillut yleispelaaja Adeja Lambert.

– LP Viesti ei tuottanut meille minkäänlaisia yllätyksiä, joukkue oli hyvin ”vakoiltu” ennakkoon. Pystyimme alussa tukemaan toisiamme, mutta se ei nyt riittänyt. Tulokseen ei tietenkään voi olla tyytyväinen ja silloin omalla pelilläkään ei ole niin suurta merkitystä, mietti USA-pelaaja.

– En usko, että kenelläkään oli vielä joulu mielessä, onhan meillä vielä syyskauden viimeinen peli sunnuntaina LP-Vampulaa vastaan, muistutti Lambert.

LP Viestin parhaana palkittiin Anu Ennok. Hyökkäystehojen 13/+7 rinnalle tulivat vastaanoton tehot 73% (11 suoritusta).

– Kaikki olimme valmiita tähän peliin ja etenkin meidän syöttömme oli aiempia pelejä parempi. Kolme pistettä olivat todella tärkeät ja se saavutettiin pelillä, jossa ei ollut paljon nousuja eikä laskuja, tasaista.

– Tottakai Kangasala-tappion ja Mestarien liigan pelin jälkeen tämä oli meille haaste, mutta pystyimme tuomaan Mestarien liigan pelin tasoa tänne Mestaruusliigaan ja se auttoi voittoon, kuvaili Anu Ennok.

– Hyvillä fiiliksillä päästään tauolle, hymyili virolaispelaaja.

Myös tämän päivän pelin vaihtopelaajia Arita Ternavaa, Nette Peitiä ja Veda Mansikkaviitaa hymyilytti oman joukkueen onnistuminen.

Hyvillä fiiliksillä ei ollut Pölkyn valmentaja Timo Tolvanen.

– Peli oli meiltä vähän samanlaista kuin Salohallin musiikki: se ei lähtenyt ollenkaan soimaan. Meidän oli tarkoitus laittaa LP Viesti ahtaalle ja hakea siitä mahdollisuus menestyä ottelussa – nyt ei niin käynyt, pohti Tolvanen.

– Me emme saaneet missään vaiheessa peliä haltuun – olimme kuin bambi liukkaalla jäällä ja odoteltiin milloin se jää pettää, Tolvanen kuvaili värikkäin sanakääntein.

– Ilman Adeja Lambertia olisimme olleet vielä suuremmissa vaikeuksissa, kolmanteen erään saatiin vähän muitakin mukaan.

– Tässä on nyt selvästi pohdinnan paikka miksi emme Kangasala- ja nyt LP Viesti -ottelussa menestyneet. Yksi syy tietysti on se, että nämä joukkueet eivät anna niitä pisteitä ilmaiseksi, ne pitää itse tehdä. Nyt ei kerta kaikkiaan ansaittu voittoa, myönsi Tolvanen.

(HUOM. pelin jälkeen todettiin, että musiikin soittamisen esti viallinen johto.)

LP Viestin nimipäiväsankari Tomi Lemminkäinen oli tyytyväinen.

– Tasainen esitys, olimme kaikilla osa-alueilla vastustaa parempi ja se näkyy tulostaululla. Kaksi erää pelattiin ensin Lambertia vastaan, kolmannessa erässä tuli muitakin mukaan.

– Kahdessa erässä alun heikko vaihe saatiin käännettyä tasalukemiin ja se oli tärkeä vaihe pelissä.

– Viime viikon perjantaina tehty sukellus Kangasalaa vastaan saatiin nyt kuitattua pois, alla oli hyvä treeniviikko ja on mukava lähteä voitto taskussa tauolle.

– Kaikkiaanhan sarja on todella mielenkiintoinen, muistutti Lemminkäinen.

Parhaat pisteiden tekijät:
LP Viesti: Katarina Pilepic 22/+15, Anu Ennok 13/+7, Anna Czakan 11/+8
Pölkky: Adeja Lambert 15/+11, Lucia Babic 9/+5, Anna Wruck 8/+6

Pro-libero -pelaaja: Nikolina Bozicevic

Lähi-Tapiola -pisteet:
3 pistettä: Anu Ennok, LP Viesti
2 pistettä: Katarina Pilepic, LP Viesti
1 piste: Adeja Lambert, Pölkky

Otteluisäntä Hanhivaaran liikuntakeskuksen palkitsemat pelaajat:
LP Viesti: Anu Ennok
Pölkky: Adeja Lambert

Yleisö: 501