LP Viesti kompastui – HPK kavensi finaalisarjan 3-1:een, jatko sunnuntaina

LP Viesti kompastui – HPK kavensi finaalisarjan 3-1:een, jatko sunnuntainaLP Viesti hävisi HPK:lle lentopallon naisten neljännessä finaalissa 0-3 (14-25, 24-26, 19-25). Voitto oli HPK:n ensimmäinen finaalisarjassa, ja se kavensi LP Viestin johdon 3-1:een. Suomenmestaruus on edelleen katkolla salolaisille seuraavassa ottelussa sunnuntaina, sillä titteliin vaaditaan neljä voittoa.

LP Viesti maisteli ensimmäisessä erässä johtoasemaa vain kerran tilanteessa 7-6. Tämän jälkeen HPK otti seitsemän pisteen putken ja karkasi lukuisten LP Viestin virheiden jälkeen kohti selvää erävoittoa 14-25. Vierasjoukkue näytti olevan kentällä rennompi kuin kotijoukkue, jonka ilme ensimmäistä kertaa finaalisarjassa oli hieman vakavampi ja väkinäisempikin. Etenkin hakkuri Piia Korhonen oli liian kova LP Viestille.

Toinen erä kulki ensimmäisen erän tavoin tilanteeseen 7-6, mutta sen jälkeen HPK rykäisi jälleen seitsemän pisteen putken, ja keuli johtoon 9-16. Lisää synkkyyttä salolaisten iltaan toi passari Viktoriia Tuchashvilin loukkaantuminen. Kun kakkospassari Elina Käsnänenkin oli jo valmiiksi sairastuvalla, niin Salon Viestin ykkössarjan joukkueesta nostettu, vasta 16-vuotias Salla Virtanen pääsi finaaliin passariksi. Kotijoukkue sisuuntui, ja hivuttautui mm. Nadezhda Gokhshteinin ja Pauliina Vilposen hyvillä hyökkäyksillä tilanteeseen 20-20. HPK otti erävoiton 24-26, kun nuorelle kotijoukkueen passarille tuomittiin peräkkäin kaksi ”teknistä virhettä passatessa”.

LP Viesti ei saanut peli-iloaan aiempien finaalien tasolle kolmannessakaan erässä, vaikka se sai vakiopassarinsa takaisin erän puolivälissä. HPK esiintyi kentällä voimakkaampana, ja pyöritti peruspeliä näyttävästi. Lisäksi se rakensi koko ottelun ajan liian kovaa muuria salolaisten iskujen tielle. Kolmas erä vieraille 19-25, ja koko ottelu 0-3.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran pääsiäissunnuntaina Hämeenlinnassa. Finaali on edelleen katkolla LP Viestille. Mikäli tarvitaan kuudes osaottelu, se pelataan Salohallissa pääsiäismaanantaina klo 14:00.

Piia Korhonen, HPK: Tosi tyytyväinen olen tämän päivän peliin. Peli-ilme oli paljon parempi, nautittiin. Meillä oli tänään näiden pelien paras syöttö, vastaanotto ja torjunta. Kaikki oli parempaa kuin viime peleissä. Puhuttiin joukkueen kanssa, että kaikki peliin että pystytään jatkamaan finaalisarjaa. Taas on sama tilanne (sunnuntaina), että kaikki peliin taas.

Hillaelina Mäntylä, LP Viesti: Saatiin sitä mitä ansaittiin. Rohkeasti piti lähteä pelaamaan rohkeasti, mutta peli oli aikamoista jäpittämistä, ja tulos on sen mukainen. Olisi ollut kiva tarjota yleisölle parempaa peliä, sekin harmittaa.

Luca Chiappini, päävalmentaja HPK: Olen tyytyväinen tottakai. Pelasimme hyvän pelin, pystyimme välttämään virheet heti alusta, ja se oli avainasia. Korjasimme myös passaamistamme. Oli tämä paras pelimme, kun kerran voitimme. Ei ole väliä pelaatko hyvin tai huonosti, kunhan voitat. Saa nähdä mitä tapahtuu sunnuntaina. Varmasti tulee kova peli.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti: Selkeästi parempi joukkue voitti. Me pelasimme heikon pelin, eikä peli pysynyt kasassa oikein missään vaiheessa. Ei jäänyt paljon selitettävää. Ei Vikin (Tuchashvili) puuttuminen ole mitään selitys. Hän pelasi huonosti ja olisi muutenkin joutunut vaihtoon. Ei Salla (Virtanen) näyttävän jännittävän. Kukaan meistä ei pelannut tänään mitään huippupeliä.

LähiTapiolan vakuuttavin pelaaja: Piia Korhonen, HPK.

Otteluisäntä Astrum Auton valitsemat parhaat pelaajat: Hillaelina Mäntylä, LP Viesti, Piia Korhonen, HPK.

LP Viesti: Pauliina Vilponen 12/+10, Nadezhda Gokhshtein 10/+8, Ronja Heikkiniemi +9/1.
HPK: Piia Korhonen 13/+11, Allison Mayfield 13/+3, Kinga Kasprzak 11/+5.

Yleisöä: 1813.

Kuvia mahtavasta ottelutapahtumasta, kuvat Osku Sahlsten.Salon Seudun Sanomien kuvaajan Kirsi-Maarit Venetpalon kuvia tässä linkissä.