LP Viesti kaatoi TUTO:n kauden toisessa harjoitusottelussa 3-1

LP Viesti – TUTO-Volley 3-1 (25-20, 25-21, 25-17, 23-25)

LP Viesti sai vastaansa 23.8 pelatussa harjoitusottelussa 1-sarjaan tulevalle kaudelle ylivoimaisesti nousseen TUTO-Volleyn. LP Viestin kokoonpano koostui viikkoa aiemmin pelatun RaisU-harjoitusottelun tapaan Mestaruusliiga- ja Akatemiapelaajien sekoituksesta. Ensikertaa joukkueen mukana olivat myös joukkueen uudet ulkomaalaisvahvistukset Kayla Haneline ja Katarina Pilepic.
Ottelun alku oli RaisU-ottelun tapaan rikkonaista ja virheet sävyttivät erän kulkua. Pelituntumaa avauserässä kerryttivät Viktoriia Tuchashvili, Netta Laaksonen, Katarina Pilepic, Kayla Haneline, Nea Haatainen, Arita Ternava ja liberona Milja Piesanen. Avauserä kirjattiin lopulta Viestin nimiin 25-20.
Toiseen erään Nea Haataisen tilalle keskitorjujaksi vaihtui Inka Mehtola. Erän keskivaiheilla vaihtui myös passari Tuchashvili Veda Mansikkaviitaan. TUTO karkasi hyvällä syöttövuorolla erän aluksi 1-4 johtoon, Erän puolivälissä numerot vaihtuivat Viestin 12-8 johdoksi ja lopulta 25-19 johdoksi.
3.erään kokoonpano vaihtui täysin akatemiapainotteiseksi. Erän aloitusseitsikossa olivat passari Veda Mansikkaviita, keskitorjujat Ada Vikstedt ja Nea Haatainen, yleispelaajina Mona Himanen ja Teija Vuorenmaa, hakkurina Arita Ternava ja liberona Lida Markula. Erä kulki alusta loppuun Viestin hallussa ja erä keirjattiin kotijoukkueelle 25-17.
Kolmannen erän jälkeen pelattiin vielä harjoitusmielessä 4.erä. Kokoonpano muutoksina nähtiin liberon vaihto Lida Markulasta Johanna Passiin ja keskitorjujavaihto Haatainen-Mehtola. Erä kulki tasatahtia ja puolivälissä numerot näyttivät tasan 12. Erän lopulla TUTO väänsi johdon kolmella ässällä 21-24. LP Viesti selvitti vielä kaksi eräpalloa, mutta erävoitto lipui TUTO:n nimiin lopulta 23-25.

Veda Mansikkaviita:
– Hyvät fiilikset pelin jälkeen. Kiva päästä joukkueen kanssa tiiviimmin yhteistyöhön näin kunnolla pelaamalla, eikä vain harjoituksissa. Kesä on treenattu hyvin ja innolla odotan pelejä ja tulevaa kautta. Tästä se lähtee kohti tulevaa!

LP Viestin tehonaiset tänään:

Arita Ternava 21/+8 (4 erää)
Kayla Haneline 9/+6 | 5 ässää (2 erää)
Teija Vuorenmaa 9/+4 (2 erää)