LP Viesti jätti OrPon aseettomaksi

Perjantaina Salohallissa pelattiin todellinen kärkiottelu, kun Mestaruusliigan piikkipaikalla oleva LP Viesti kohtasi tuoreen Suomen Cupin mestarin Oriveden Ponnistuksen. LP Viesti kuitenkaan ei antanut vieraille mahdollisuuksia ja vei ottelun selkeästi 3-0.

Kotijoukkue oli vahvempi joka osa-alueella – se vei ässät 12-6, torjunnat 7-1 ja hyökkäysprosenttikin oli 53 OrPon 36 vastaan.

Ottelu alkoi tasaisena molempien joukkueiden esittäessä komeaa hyökkäyspeliä. Erän keskivaiheilla LP Viesti alkoi repiä eroa Kertu Laakin ja Lena Lymareva-Flinkin tehokkaiden hyökkäyksien myötä. Kotijoukkue piti johdon erän loppuun asti ja avauserä lopulta Viestille selkein luvuin 25-16.

Toiseen erään OrPo sai terävän startin ja se otti alkuun 0-4 johdon. Kertu Laakin syöttövuorolla Viesti kiri johdon kiinni ja lähti viemään erää. Toista erää edettiin tasaisemmin molempien joukkueiden tehdessä vuorotellen pitkiä pisteputkia. Erän lopulla Lena Lymareva-Flink väläytteli kovia pommejaan hyökkäyksissä sekä syöttöruudussa ja LP Viesti sai revittyä eroa OrPoon. Toinen erä kotijoukkueelle luvuin 25-18.

Kolmatta erää pelattiin myös kotijoukkueen komennossa. Laitureiden lisäksi myös Anna Czakan tappoi keskeltä palloja sadan prosentin teholla. LP Viesti näytti menevän tilanteessa 16-10 menojaan, mutta OrPo tuli vielä peliin mukaan Erica Handleyn syöttövuorolla ja kiri tilanteeksi 16-15. Kotijoukkue oli kuitenkin erän lopussa jälleen vahvempi ja vei sen lopulta 25-19 ja koko ottelun 3-0.

Sanna Häkkinen, OrPo:

-Tästä pelistä ei jää paljon kerrottavaa. Emme päässeet pelirytmiimme missään vaiheessa. Ajoittaisia hyviä syöttövuoroja oli, mutta muuten peli ei auennut. Voitontahto puuttui ja silloin emme voi voittaa eriä tai pelejä.

Lena Lymareva-Flink, LP Viesti:

-Hyvä peli meiltä. Joukkueessa on kaksi uutta pelaajaa, joten kestää hieman ennen kuin pääsemme parhaaseen suoritukseemme esimerkiksi passareiden kanssa. Mutta pikkuhiljaa parannamme peliämme ja uskon että playoff-peleissä olemme parhaassa iskussa.

Apostolos Oikonomou, OrPo,

-Onnittelut LP Viestille, he pelasivat hyvin. Joukkueilla on eri tavoitteet – LP Viestin tavoite on voittaa mestaruus ja meidän tavoitteenamme on päästä 4 parhaan joukkoon, Heillä on hyvä syöttö ja emme itse saaneet syötöllämme heidän vastaanottoaan tarpeeksi rikki. Kun LP Viesti pelaa noin hyvin en usko että mikään joukkue liigassa pystyy voittamaan heitä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Hyvä ja tasainen esitys joukkueelta. Tietysti jotkut pelaajat nousivat ajoittain enemmän esiin, mutta mielestäni tasaisuus oli tänään paras asia. Tänään oli taistelua, jota esimerkiksi Kangasalla jäin kaipaamaan. Hyökkäysprosenttimme oli yli 50 ja vastustaja sai vain yhden torjunnan, eli se kertoo myös Viktoriia Tuchashvilin pelin tasosta. Viki oli mielestäni tänään kentän paras pelaaja.

 

LP Viesti – OrPo 3-0 (25-16, 25-18, 25-19)

LP Viesti: Lymareva-Flink 17/+9, Laak 12/+7, Czakan 10/+9

OrPo: Lepistö 7/+4, Rantanen 7/+1, Dockery 6/0

Otteluisäntä Jokioisten Leipä palkitsi joukkueiden parhaina LP Viestistä Lena Lymareva-Flinkin ja OrPosta Sanna Häkkisen

PROlibero: Hillaelina Hämäläinen

Yleisöä 524