LP Viesti haki maukkaan 2-3 -vierasvoiton! Chiappini: Nyt ottaa kyllä päähän!

LP Viesti otti todella maukkaan 2-3 -vierasvoiton keskiviikkona Hämeenlinnasta HPK:n vieraana. Lukemat olivat jännittävästi 25-22, 21-25, 25-19, 22-25 ja ratkaisuerä jo selvemmin 6-15. Ottelu oli samalla joukkueiden viimeinen keskinäinen ottelu runkosarjassa.

LP Viestin voitto pitää sen entistä vahvemmin kiinni runkosarjan kärkikvartetissa: HPK pitää kärkipaikkaa, 17 ottelusta 38 pistettä, samoilla numeroilla Pölkky Kuusamo on kakkosena. LP Viesti on pelannut kaksi ottelua kärkiparia vähemmän eli 15, pisteitä on koossa 37. Kärkitrion takana “vaanii” OrPo, 15 ottelua ja 33 pistettä. Eikä Pihtiputaan LiigaPlokikaan ole kaukana, 16 ottelusta 29 pistettä.

Ensi lauantaina pelataan jälleen yksi tärkeä ottelu, kun LP Viesti jatkaa vierasotteluiden putkea OrPon vieraana.

Liigan kärkiviisikko pelaa keskinäisiä otteluita vielä tusinan verran:
OrPo – LP Viesti
OrPo – Pölkky
LiigaPloki – Pölkky
Pölkky – LP Viesti
OrPo – HPK
Pölkky – HPK
LiigaPloki – OrPo
LP Viesti – LiigaPloki
LP Viesti – LiigaPloki
OrPo – LP Viesti
Pölkky – LP Viesti
HPK – LiigaPloki

Etenkin siis LP Viestillä ja LiigaPlokilla on varsin vaativa vieraspeliohjelma runkosarjan loppuosalla.

Mestaruusliigan raportti keskiviikon ottelusta tässä linkissä. Siitä raportista muutama poiminta:

“Ottelussa nähtiin uusi liigapelaaja, kun LP Viesti marssitti avaukseen 16-vuotiaan yleispelaajan Netta Laaksosen. Laaksonen teki illan kuluessa kuusi pistettäkin ja esiintyi ennakkoluulottomasti aina loppuhetkilläkin asti.”

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:
– Nyt ottaa kyllä päähän. Hävisimme ottelun käytännössä neljännessä erässä. Viesti syötti silloin hyvin ja hyödynsi heikkoja kohtiamme. Olemme henkisesti väsyneitä tällä hetkellä, ja lähestyminen otteluun oli enemmän varautunut kuin aggressiivinen. Ne asiat varmasti vaikuttivat. Näin ei pitäisi käydä yhdessäkään ottelussa, mutta pitkässä juoksussa tällaisia pelejä vain tulee.

– Laaksonen pelasi hyvän ensimmäisen ottelun. Hän pystyi käyttämään torjuntaamme hyväkseen jatkuvasti. Meidän pitää ennen sunnuntaita korjata ensinnäkin vastaanottomme. Se on luultavasti sekä henkinen että tekninen ongelma, koska henkisesti väsyneenä tuntee itsensä heikommaksi.”

LP Viesti-päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:
– Luulen, että me pelasimme lähempänä tämänhetkistä tasoamme. Oikeastaan yhtä syöttövuoroa lukuun ottamatta olen peliimme todella tyytyväinen. Kolmannessa erässä siinä yhdessä syöttövuorossa pehmenimme kyllä aivan täysin (Karhu 15-14 -> 21-14). Olin jo neljännen erän jälkeen tyytyväinen taisteluun.

– Tiesimme, että tämä on hyvä paikka voittaa HPK Suomen cupin, Venäjän ja Pihtiputaan reissujen jälkeen. Ehkä meidänkin pelissämme alkaa näkyä, että olemme olleet jo kuukauden ilman Ronjaa ja kaksi ilman Eevaa, eikä Dudalla ole vielä suurta roolia ja olemme tottuneet pelaamaan näillä pelaajilla.

LP Viesti-yleispelaaja Noora Kosonen:
– Oli mukava pelata tiukkaa peliä, josta sain itsekin lisää itseluottamusta, koska pystyimme voittamaan HPK:n heidän kotonaan. Olihan siinä aika paljon virheitä ja helppojen pallojen mokailua, mutta peli oli myös aika taistelua, kun molemmat kaivoivat paljon palloja. Viides erä oli aika toisinto edellisestä ottelustamme Hämeenlinnassa. Syöttömme oli kova, kuten HPK:lla viimeksi. Saimme myös lopussa muutaman sellaisen puolustuksen, mitä emme saaneet aiemmin pelissä. Siihen varmasti ratkesi aika paljon. Aluksi vähän testailin HPK:n torjuntaa ja kyllähän se piti. Sain kuitenkin hyökkäyspelin hyvin kulkemaan sitten. Vastaanottokin tuntui ihan hyvältä.

“Salon Seudun Sanomien nettijuttu tässä linkissä.

Pisteitä:
HPK: Daniela öhman 14/+12, Salla Karhu 14/+5, Suvi Kokkonen 14/-1. Libero Saana Koljosen vastaanotto-% 67%/27 suoritusta

LP Viesti: Kertu Laak 19/+6, Noora Kosonen 18/+11, Anna Czakan 13/+11. Libero Hillaelina Hämäläisen vastaanotto-% 62%/21 suoritusta.

LähiTapiolan pistekilpailu:
3 p Noora Kosonen LP Viesti
2 p Anna Czakan LP Viesti
1 p Daniela öhman HPK

Ottelun koko tilasto tässä linkissä.