LP Viesti eteni Suomen Cupin puolivälieriin

LP Viesti kohtasi Suomen Cupin avauskierroksella 2-sarjaa pelaavan helsinkiläisen Tapanilan Erän. Ottelua edettiin LP Viestin komennossa ja joukkue nappasi rutiinivoiton luvuin 0-3 (14-25, 3-25, 9-25) ja eteni Suomen Cupin puolivälieriin. Vastustaja puolivälieräotteluun selviää myöhemmin arvonnalla.

Joukkueen päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon ja kehui erityisesti ottelutapahtumaa.

– Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan. Halli oli täynnä, joten oli mukava pelata. Joukkue pelasi sillä tasolla, millä pitikin ja halusimme ennen kaikkea tarjota katsojille Mestaruusliigatason lentopalloa. Luonnollisesti tavoitteena oli voitto ja jatkopaikka, mutta asetimme ennen peliä tavoitteeksi, ettei vastustaja saisi ottelussa yli 30 pistettä. Siinä onnistuimme, sillä vastustaja keräsi yhteensä 26 pistettä, ja erityisesti toinen ja kolmas erä olivat meiltä hyvää pelaamista.

LP Viesti pelasi ottelun pääasiassa ykköskokoonpanollaan. Korkeimmat pisteet keräsivät kovilla tehoilla hyökänneet laiturit Lena Prokopenko (23/+17), Kertu Laak (13+13) sekä Lotta Piesanen (7+7). Akatemiajoukkueen pelaajat keskittyivät sovitusti harjoitteluun, sillä heillä on viikonloppuna luvassa kaksi ottelua. Saana Lindgren sekä Pipsa Ronkainen kävivät kentällä tuplavaihdoissa.

– Syöttö-vastaanottopelissä näkyy pienin tasoero liigajoukkueen ja 2-sarjajoukkueen välillä. Verkkopelaamisessa on tietenkin suurin ero, ja se näkyi myös tänään. Esimerkiksi toisessa erässä hyökkäysprosentit jakautuivat vastustajan 5% meidän 83% vastaan, kommentoi Lemminkäinen.

Valitettavasti LP Viestin leiristä kuuluu myös huonoja uutisia. Tiistain harjoituksissa passari Viktoriia Tuchashvili loukkasi keväällä operoidun ranteensa uudelleen.

– Vikin kausi on mahdollisesti ohi, tarkempaa tietoa saamme viikon päästä. Alamme varmuuden vuoksi kartoittaa uutta passaria, kuitenkin Vikin tilanteen huomioiden, kommentoi Lemminkäinen.

LP Viesti aloittaa Mestaruusliigan ottelut Oriveden Ponnistuksen vieraana lauantaina 6. lokakuuta. Ensimmäinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 10. lokakuuta, jolloin vastaan asettuu LP Kangasala.