LP Viesti ei luovuttanut peliä kahden erän jälkeen, voitto silti Kuusamoon

LP Viesti ei luovuttanut peliä kahden erän jälkeen, voitto silti Kuusamoon

LP Viestin ja Pölkky Kuusamon ottelusta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä, kun kaksi ensimmäistä erää hävinnyt kotijoukkue heräsi taisteluun ja väänsi ottelun väkisin viidenteen erään. Ottelun lopputulos Salossa 2-3 (18-25, 22-25, 25-22, 33-31, 11-15).

LP Viestin pelaajahaasteet jatkuivat, kun kokoonpanosta olivat sairastuvan pitkäaikaisjäsenten (Tuchashvili, Haneline) lisäksi poissa kapteeni Anna Czakan ja Nette Peit. Näin ollen seuran 1-sarjan ottelussa jo aiemmin lauantaina pelanneet Inka Mehtola, Arita Ternava, Milja Piesanen ja Netta Laaksonen jatkoivat suoraan päivän toiseen otteluunsa.

LP Viestin ja Pölkky Kuusamon ottelu lähti käyntiin melkoisella vierasjoukkueen tulituksella. Se sai heti alkuun piste-eron, joka pakotti LP Viestin valmennuskaksikon ottamaan aikalisän jo tilanteessa 1-5. Erän vanhetessa ero vaan kasvoi, kuusamolaisilla oli meno päällä ja erä selkeästi vieraille 25-18.

Toiseen erään LP Viesti paransi peliään ja erä sujuikin tasaisesti tilanteeseen 11-11. Sen jälkeen Pölkky alkoi taas repiä eroa ja erä näyttikin menevän selkeästi vieraille. LP Viesti kuitenkin nousi ja pakotti Pölkyn aikalisään tilanteessa 20-21. Tilanteen 22-22 jälkeen kaikki pisteet menivät Kuusamolle ja kaksi viimeistä itse asiassa LP Viestin omilla virheillä. Erässä nähtiin yhteensä 11 syöttövirhettä, joista 4 kotijoukkueella ja 7 vierailla.

Kolmannen erän alkupuoliskolla joku jo saattoi luulla, että tulos on selvä 0-3 kotijoukkueen kannalta. Tilanne oli pahimmillaan salolaisten kannalta jo 3-9, mutta Anu Ennokin syöttövuorolla alkoi LP Viestin nousu ja peli jatkui salolaisten kannalta onnistuneesti erän loppuun.

Neljäs erä oli varsinainen marathon, koska LP Viestin Katarina Pilepic oli päättänyt, että se tulee kotijoukkueelle. Kuusamolla oli jo turvallisen tuntuinen 20-16 johto, mutta erävoittoon se ei riittänyt. LP Viesti sai ensimmäisenä eräpallotilanteen 24-23, vaan siihen erä ei päättynyt. Lopulta pelattiin vielä aika monta palloa, että erän voittaja saatiin selville. Erä päättyi kuusamolaisten hyökkäysvirheeseen.

Ottelun ratkaisu nähtiin viidennen erän loppupuolella, jolloin Kuusamo karkasi hienon ottelun pelanneen Lucia Babicin fiksuilla peipeillä.

Brittany Maxwell, Kuusamo:

– Tällä hetkellä tuntuu vähän väsyneeltä, mutta kuitenkin enemmän iloiselta kuin väsyneeltä. Tänään jouduimme tekemään paljon töitä, mutta pelaaminen oli tosi kivaa. Teimme pelissä enemmän virheitä kuin yleensä teemme. Olen innoissani pelaamisesta Kuusamossa. Tytöt, valmentajat ja muut seuran henkilöt ovat mukavia.

Katarina Pilepic, LP Viesti:

– Meiltä puuttui tänään monia pelaajia parhaimmasta seitsikostamme, periaatteessa puolet joukkueesta oli tänään LP Viesti Akatemian pelaajia. Siinä mielessä tämä tulos oli meiltä erittäin hyvä.

Timo Tolvanen, Kuusamon päävalmentaja:

-Ennen peliä nähtiin, että Anna Czakan ja Nette Peit puuttuvat kokoonpanosta, mutta ei se silti ole helppoa valmistautua peliin. Sanoinkin tytöille, että Salossa ei saa mitään ilmaiseksi, vaan pitää jaksaa pelata kaikki erät. Siitä olen tytöille kiitollinen, että tosiaan jaksoivat puristaa sen viidennenkin erän. Neljännessä erässä varsinkin Pilepic oli aika pitelemätön.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

– Tämä oli hyvää harjoitusta ensi viikon Mestarien liigan peliin. Olen erittäin ylpeä joukkueesta, jos ihan ensimmäisen erän alun unohtaa, niin sen jälkeen pelattiin kyllä varmaan aika ylärajoilla. Kuusamo pelasi mielestäni tasaiset viisi erää, me taas pystyimme parantamaan omaa peliämme.

– Vasta tänään selvisi, että Anna ja Nette eivät pelaa ja vielä kun vielä kolmas pelaaja (Eveliina Rautiainen) putosi kesken pelin ja vaihdossa melkein kaikki olivat jo tänään pelanneet neljä erää (1-sarjassa), niin aika hankalaa oli vaihtojakaan tehdä. Jokainen voi olla tyytyväinen omaan suoritukseensa. Rohkeaa pelaamista varsinkin Nea Haataiselta ja Inka Mehtolalta, joka pelasi tänään siis 9 erää.

-Meidän 4-paikan passitempo heittelee liikaa ja se vaikuttaa erityisesti Anu Ennokin hyökkäyksiin. Lisäksi meidän piti omalla syötöllä kiertää vastustajan libero, joka kuitenkin nosti 29 kertaa.

Timo Tolvanen halusi vielä kommentoida lähes joka paikkakunnalla joukkueensa kuulemaa huutelua ulkomaalaispelaajien määrästä:

-Harmittaa kommentointi meidän ulkomaalaispelaajien määrästä. He ovat urheilijoita siinä missä muutkin ja meillä nyt on tällainen tilanne. Nuorten suomalaisten pitää vaan tulla väliin ja lunastaa paikkansa joukkueissa. Yritetään keskittyä lentopalloon ja varmasti saadaan hienot pelit keväällä.

Tomi Lemminkäinen komppasi kollegaansa:

– Olen samaa mieltä ulkomaalaisten määrästä. Me saimme tänään todella hyvän vastuksen ensi viikkoa varten ja varmasti meidän nuoret saivat tästäkin pelistä paljon oppia kovuudesta.

LähiTapiola –pistekilpailu:
1 piste Jalissa Trotter, Pölkky
2 pistettä Katarina Pilepic, LP Viesti
3 pistettä Brittany Maxwell, Pölkky

ProLiitto Prolibero: Nikolina Bozievic, Pölkky

Parhaat pisteiden tekijät:
LP Viesti: Pilepic 32/+20, Haatainen 13/+9, Ennok 13/+2
Pölkky: Babic 23/+16, Maxwell 21/+13, Wasserfaller 16/+5

Otteluisäntä Säästöpankin valitsemat parhaat pelaajat:
LP Viesti: Pilepic
Pölkky: Maxwell

LP Viestin Katarina Pilepic, Säästöpankin Minna Launonen, Teija Lähteenmäki sekä Pölkyn Brittany Maxwell