LP Viesti antoi lentopallo-oppitunnin Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueelle

LP Viesti antoi lentopallo-oppitunnin Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueelle

LP Viestin otteissa ei edellisen päivän Mestarien liigan ottelu näkynyt, kun se voitti Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen suoraan erin 3-0 (25-10, 25-8, 25-11). Kotijoukkueen esitykset eivät muuttuneet, vaikka pelaajat kentällä vaihtuivatkin tiuhaan.

LP Viesti lähti peliin ykköskentällisellään ja pisti ensimmäisten pallojen jälkeen kunnon myllytyksen käyntiin. Onnistumisia tuli koko joukkueelle eikä nuori Kuortaneen joukkue päässyt peliin mukaan. Veda Mansikkaviidan syöttöputken jälkeen tilanteesta 16-7 tilanteeseen 23-7 ei erän voittajasta ollut epäselvyyttä. Kotijoukkue teki erässä useita vaihtoja, mutta pelin taso pysyi samana. Eniten pisteitä erään teki Nea Haatainen (6/+4).

Toinen ja kolmas erä kulkivat niin ikään kotijoukkueen komennossa. Syöttöpommitus oli kovaa ja salolaiset paukuttivat kahteen erään peräti 15 ässää, koko pelissä yhteensä 18 ässää Kuortaneen yhtä vastaan. Parhaiden pelaajien valinta oli erittäin vaikeaa, kun salolaisista kaikki pelaajat pääsivät hyville tehoille.

Anna Czakanin syöttö oli tehokasta torstainakin.

Kuortaneen valmennuskeskuksen passari Lotta Kukkonen:

– Liigapeleissä on aina jännitystä ilmassa, nämä ovat kovempia pelejä kuin syyskaudella 1-sarjassa. Itseäni Salossa pelaaminen jännittää normaalia enemmän, koska minulle niin tuttu paikka. Aika jyrkkä tappio tänään vaikka tiedettiin, ettei tule helppo peli eikä kyllä edes asetettu tavoitteita. Välillä saatiin hyviä onnistumisia ja niiden voimalla sitten jatkettiin eteenpäin. Syöttö tuli tosi kovaa, LP Viesti teki meitä vastaan tosi monta ässää.

Kuortaneen valmennuskeskuksen päävalmentaja Kari Raatikainen:

– Ensinnäkin pitää onnitella vastustajaa, etteivät antaneet mitään armopaloja. Huomasi kyllä pukuhuoneessa, että jännitystä oli. Vastustaja oli hyvä, syöttivät erittäin hyvin. Edellisessä pelissämme LP Kangasalaa vastaan nostimme hyvin, nyt emme saaneet sitä kuntoon. Tärkein oppi oli, että kyllä meillä vielä taivalta on paljon. Tytöillä tietysti tavoitteet kauempana ja niihin on aikaa tehdä töitä. Harjoitusten taso on saatava nousemaan, aggressiivisuutta ja yrittämistä tarvitaan enemmän. Oma ajatus ei oikein toimi vielä pelissä ja usein tulee taktisia unohduksia.

– Viestin kova pelaaminen kyllä myrkytti meidänkin ilmapiirin, ei oikein peli-iloa pysty noin kovaa joukkuetta vastaan herättämään.

LP Viestin libero Netta Laaksonen:

Saatiin mitä haettiin eli 3-0 voitto. Kova syöttöpeli oli tavoitteemme ja siinä onnistuttiin tosi hyvin. Pelissä eilisen pelin rasitus ei näkynyt, mutta ollaan me ennenkin pelattu peräkkäisinä päivinä. Paras anti oli se, että tavoitteet täyttyivät (voitto ja syöttö). Jatketaan hyvien pelaajien pelaamista ja toivottavasti ollaan mahdollisimman ylhäällä runkosarjan lopussa.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

Meillä oli muutamia juttuja, joihin haluttiin kiinnittää huomiota. Yksi niistä oli asenne. Eilen pelattiin Mestarien liigaa ja tänään lukioikäisiä pelaajia vastaan, joten kontrasti on aika suuri. Pelasimme hyvällä ilmeellä kaikki kolme erää emmekä antaneet armoa.

Toinen asia, joihin satsattiin oli syöttö: tiedettiin että voitetaan tämä peli, eikä syötössä tarvitse ottaa älytöntä riskiä. Se onnistui hyvin, vain kuusi virhettä ja peräti 18 ässää.

Halusin myös että Kuortaneen nuoret pelaajat näkevät liigan tason ja että paljon pitää tehdä töitä päästäkseen liigajoukkueen seitsikkoon. Meidän nuoret pelaajat (Arita Ternava, Inka Mehtola ja Teija Vuorenmaa) harjoittelevat itseään parempien kanssa päivittäin ja joutuvat joka harjoituksessa pistämään kaiken peliin.

Parhaat pistenaiset:
LP Viesti: Piesanen L. 10/+10, Czakan 9/+8, Pilepic 9/+8
Kuortane: Kuusela 7/0, Mursula 4/-1, Rinta-Tassi 4/-3

LähiTapiola –pistekisa:
3 pistetta Haatainen Nea, LP Viesti
2 pistettä Piesanen Lotta, LP Viesti
1 piste Pilepic Katarina, LP Viesti

ProLiitto Prolibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pelaajat palkitsi Suunnittelutoimisto Bakeryn Janni Areva. Kuvassa Jannin kanssa Nea Haatainen ja Lotta Kukkonen.