LP Viesti Akatemian kausi päättyi välieriin

LP Viesti Akatemian kausi tuli päätökseen, kun Karelian Hurmos vei 1-sarjan toisenkin välieräottelun luvuin 0-3 (19-25, 22-25, 22-25). Hurmos etenee siis liigakarsintaan Kuopion Puijo Wolleyn ja Rovaniemen Woman Volleyn kanssa.

Akatemia pelasi upean kauden voittaen runkosarjan ja häviten vain viisi ottelua koko kaudella.

-Tasainen peli jälleen. Tänään virheiden määrä oli ratkaiseva osa – teimme yhteensä 28 omaa virhettä. Syöttö ei toiminut niin hyvin kuin olisin toivonut, vaikka parannusta eiliseen tuli. Myös passipelissä ja passitarkkuudessa vastustaja oli meitä edellä. Mielestäni Hurmos on tämän sarjan paras joukkue, heidän runkosarjan sijoituksensa ei kerro heidän tasostaan. Parempi meni selkeästi jatkoon, sillä välierät menivät vastustajalle erin 0-6. Olimme vielä kokemattomia pudotuspeleihin, siitä kertoo eritoten omien virheidemme määrä, kertoi päävalmentaja Janne Harju,

Kokonaisuudessaan päävalmentaja oli tyytyväinen kauden antiin.

-Todella hyvä kausi meiltä, sillä saldona on yhteensä 23 voittoa ja vain viisi tappiota. Kausi on kuitenkin muutakin kuin tulosta – pelaajat ovat menneet eteenpäin ja ovat saaneet peliaikaa ja vastuuta. Yksi valtakunnallinen lohko ykkössarjassa on ollut todella hyvä systeemi, ja se että pärjäämme siinä, kertoo omasta hyvästä tekemisestämme, summasi Harju.

Osalla joukkueesta ottelut jatkuvat naisten Mestaruusliigan peleissä, mutta muuten joukkue pitää viikon taukoa yhteisharjoittelusta. Sen jälkeen alkaa harjoittelu A-tyttöjen SM-finaaleita varten. Finaaliturnaus järjestetään Salossa 27.-28.4.

LP Viesti Akatemia – Karelian Hurmos 0-3 (19-25, 22-25, 22-25)

LP Viesti Akatemia: Pilvi Kettunen 14/+6, Arita Ternava 14/+7, Tuuli Kukkonen 12/+4

Karelian Hurmos: Hanna Härkänen 11/+8, Nea Hämäläinen 11/+2, Elli-Noora Hiltunen 10/+6

Joukkueiden parhaat pelaajat Tuuli Kukkonen ja Emmi Jalonen