LP Viesti Akatemialle 3-0 -voitto – Eveliina Rautiaisella hieno paluu kentälle

LP Viesti Akatemialle 3-0 -voitto – Eveliina Rautiaisella hieno paluu kentälle

LP Viesti Akatemia otti uuden vuosikymmenen ensimmäisessä 1-sarjan kotiottelussaan komean 3-0 -voiton, tappion kärsi Juju Joensuu. Erälukemat ensin selkeästi 25-17 ja 25-12, kolmas erä jo tiukemmin 25-20. Voitto nosti Akatemian neljännelle sijalle ja samalla yhä vankemmin pudotuspelijoukkueiden joukkoon.

Ensimmäisen kymmenen pallon aikana joukkueet eivät saaneet eroa toisistaan, mutta sen jälkeen kotijoukkue otti pienen 2-3 -pisteen johdon aina lukemiin 17-15 saakka. Siitä LP Viesti Akatemia nappasi mm. Teija Vuorenmaan iskuilla ja kolmella pistetorjunnalla ratkaisevan eron 22-15 – sitä ei Juju enää pystynyt horjuttamaan.

Toinen erä oli sitäkin selkeämmin viestiläisten hallintaa ja lukemien 18-9 jälkeen aloituskokoonpanon pelaajia vaihdettiin vaihtopenkkiläisiin ilman, että tahti juurikaan hiljeni. 25-12 olivat lopulta aika hurjat lukemat erän päättyessä. Yleispelaaja Teija Vuorenmaan saldo kahteen erään oli komea 11/+8, Inka Mehtola säesti keskeltä lukemin 7/+5, iskupaikat tarjosi passari Salla Virtanen, jolle puolestaan palloja nosti ja puolusti paluun kentille tehnyt Eveliina Rautiainen.

Pidemmän erätauon jälkeen Juju tuli terävämmin kentälle, vaikka alku olikin huono: 5-0. Lukemissa 15-11 vieraat olivat jo lähempänä, keltainen kortti valmentajalle protestoinnista ja huiman pitkän taistelupallon voitto Nea Hämäläisen iskulla nostatti vieraiden toiveita. Lukemissa 17-17 puntit olivat tasan ja menipä iloisesti tuulettanut vierasjoukkue ohikin lukemiin 18-19. Sen jälkeen pelin loput pisteet merkittiinkin LP Viestin sarakkeeseen ja 3-0 -lukemat olivat valmiit.

Voittajien avainpelaajia hyökkäyksessä olivat Teija Vuorenmaa (13/+8) ja Arita Ternava (13/+6), mutta parhaan pelaajan palkinnon nappasi libero Eveliina Rautiainen: monta mainiota puolustuspalloa ja 12 vastaanottoa 67%.n tehoilla vakuuttivat valitsijan.

– No hienoa oli palata taas kentälle ja kun tilastoihin ei kaiketi tullut yhtään virhettä niin olihan se ihan ok! naurahti Eveliina loppuverryttelyn aikana.

– Tosi hienoa oli päästä mukaan ja saada pelituntumaa täällä 1-sarjassa, Mestaruusliigassa, Suomen cupissa ja Mestarien liigassa ovat kuitenkin edessä nyt tiukat viikot, muistutti libero Rautiainen.

Jujun päävalmentaja Thomas Heiskanen oli tappiosta huolimatta kohtuullisen levollisella mielellä.

– Pelattiin hyvää vastaanottopeliä, koska tiedettiin LP Viesti Akatemia vahvaksi syöttöjoukkueeksi. Hyvää oli myös hyökkäyspeli, mutta kun vastassa oli liigatason libero niin emmehän me hänelle mitään voineet, myönsi Heiskanen.

– Kaikkiaan tämä oli hyvää tasoa, vastassa oli kuitenkin fyysisesti vahvempi joukkue. Lauantain peliin verrattuna tämä oli meiltä parempaa peliä, vaikka pisteitä ei herunutkaan. No, yksi piste tuplavieraspelireissulta on kuitenkin kohtuullinen saavutus ja lisäksi meillä on aika suosiollinen loppuohjelma runkosarjassa, ennakoi Jujun päävalmentaja.

Kotijoukkueen kollega Janne Harju iloitsi taululla olevista 3-0 -lukemista.

– Hei, hienoa, että saadaan näitä 3-0 -voittojakin! tuumi Harju ensisanoikseen.

Tämä oli LP Viesti Akatemian kolmas voitto runkosarjassa ilman erätappioita.

– Hyviä asioita oli paljon: hyvä syöttö (ässät 11 – virheet 8), hyvä vastaanotto (55%) ja kun voitetaan vastustaja torjunnoissa 8-0 niin tyytyväinen voi olla, osoitteli Harju numeroita.

– Kuitenkin tämä voitto pohjustettiin puolustuksilla ja siinä tietysti Eveliinan rooli oli merkittävä. Teija ja Arita hoitelivat hyökkäyksiä, Netta Laaksonen tuki heitä. Tosi tyytyväinen kaikkien panokseen, tiivisti Janne Harju.

Seuraavan pelinsä LP Viesti Akatemia pelaa vasta sunnuntaina 26.1. Huittisissa LP-Vampulaa vastaan, kotiotteluun sarjaa johtavaa HEL Volleytä vastaan on aikaa kolme viikkoa (1.2. klo 17.00).

Parhaat pisteiden tekijät:

LP Viesti Akatemia: Teija Vuorenmaa 13/+8, Arita Ternava 13/+6, Netta Laaksonen 9/+5. Libero Eveliina Rautiaisen vastaanotto 67% (12 suoritusta)

Juju: Jatta Kalajoki 11/+9, Henna-Riikka Minkkinen 6/+1 ja Nea Hämäläinen 4/-3.

Palkitut pelaajat: Eveliina Rautinen, LP Viesti Akatemia, Jatta Kalajoki Juju, kuvassa keskellä parhaat pelaajat valinnut toimittaja Tuomas Reinikainen.

Yleisöä: 136.

Sarjatilanne, peliohjelma ja sarjan tilastoja linkissä https://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2019a&sarja=N1&lohko=1