LP Viesti Akatemia väänsi voiton Huittisissa

LP Viesti Akatemia jatkoi naisten 1-sarjan otteluitaan LP Vampulan vieraana Huittisissa. Tiukkaakin tiukempi, yli 2,5 tuntia kestänyt ottelu päättyi lopulta LP Viesti Akatemian voittoon 2-3 (25-21, 28-26, 28-30, 21-25, 13-15). Ratkaisevassa viidennessä erässä viestiläiset olivat jo 12-7 tappioasemassa, mutta nousivat sillasta ja käänsivät erän ja koko ottelun lopulta itselleen.

– Kaksi ensimmäistä erää olimme täysin lirissä vastustajan syötön kanssa, vaikka tiesimme että Vampula on kova syöttöjoukkue. Kolmannessa erässä vastustajalla oli jopa ottelupallo, mutta saimme sen käännettyä ja vietyä pelin lopulta viidenteen erään. Viidettäkin erää olimme 12-7 häviöllä, mutta sitten Kettusen Pilvi osti tontin syöttöruudusta ja vei meidät ohi. Lindgrenin Saanan hyökkäyspeli oli tänään loistavaa – vähillä virheillä sekä kovalla prosentilla. Tästä täytyy kiittää myös passareita, Saana sai paljon laadukkaita passeja. Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen. Nousimme lähes haudan partaalta otteluvoittoon, joten pisteen menetys ei harmita yhtään, kommentoi päävalmentaja Janne Harju ottelua.

Joukkue pelasi laajalla pelaajarintamalla antaen kaikille pelaajille peliaikaa.

– Tein poikkeuksellisen paljon vaihtoja tänään. Pyrimme löytämään toimivan permanentin ja se lopulta tuli, kun positiivinen tulos ottelusta saatiin. Lida Markula tuli hienosti vaihdosta kentälle ja rauhoitti meidän vastaanottoamme, lisäsi Harju.

Saana Lindgren oli hurjalla pelipäällä tehden komeat tehot 37/+32. Myös Pilvi Kettunen (12/+11) jatkoi hyviä otteitaan mm. syöttämällä viidennen erän lopussa neljä ässää.

– Saimme Vedan (Mansikkaviita) kanssa nyt yhteispelin kuntoon ja myös Salla (Virtanen) onnistui pyörittämään peliä hyvin. Joukkueena taistelimme kolme viimeistä erää ihan eri meiningillä kuin kaksi ensimmäistä, kommentoi parhaana pelaajana palkittu Saana Lindgren.

LP Viesti Akatemia jatkaa otteluitaan heti sunnuntaina HEL Volleyn vieraana. Ottelu alkaa klo 15 Töölön Kisahallissa.

Parhaat pisteet LP Viesti Akatemia: Saana Lindgren 37/+32, Pilvi Kettunen 12/+11, Tuuli Kukkonen 12/0, Netta Laaksonen 12/-1

LP Vampula 1: Mira Hämäläinen 21/+18, Oona Pennanen 21/+6, Ella Marila 19/+10, Jenni Jantunen 12/+8