LP Viesti Akatemia taisteli 3-2 voiton PuMasta

Syyskauden trendi viisieräisten otteluiden suhteen sai jatkoa lauantaina, LP Viesti Akatemia nappasi maukkaan 3-2 (25-15, 14-25, 26-24, 17-25, 15-11) revanssivoiton Helsingissä. Lokakuussa Salohallissa pelatussa ottelussa PuMa oli parempi samalla 3-2 -tuloksella.

Lauantain ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Ensimmäisessä erässä salolaiset pelasivat ja erityisesti hyökkäsivät hyvin ja se menikin selkeästi. Toisessa erässä kaikki kääntyi ja oli PuMan vuoro näyttää pelaamisen mallia. LP Viesti Akatemia ei saanut vastaanottoaan toimimaan ja sitä myöten myös hyökkäys pehmeni.

Kolmas erä meni jatkopalloille, mutta lähes koko erän johtaneet vieraat pitivät johtonsa loppuun asti. Neljännessä erässä nuoren joukkueen vastaanotto petti, viisi suoraa vastaanottovirhettä, eikä erän voittajasta ollut epäselvyyttä. Viimeiseen erään LP Viesti Akatemia taas keräsi tahdonvoimansa ja otti erä- sekä otteluvoiton.

Päävalmentaja Janne Harju kertaili ottelua paluumatkalla.

-Viimeksi kun pelasimme PuMan kanssa, he voittivat, joten olen tyytyväinen tämän päivän voittoon. Vastustaja on kyllä sitkeä joukkue, taistelevat joka pallosta loppuun asti. Tänään olimme aavistuksen vaikeuksissa heidän hakkurinsa kanssa, mutta loppua kohden aloimme saada hänestä otetta.

-Suurin onnistujamme oli passari Salla Virtanen, joka pelinjohtamisen lisäksi hyökkäsi hyvin ja voitti monia painopalloja. Teija Vuorenmaa hyökkäsi 50% tehoilla, mutta vastaanotossa hänellä oli tänään vaikeampaa. Arita Ternava palkittiin parhaana ja hän vaihtoikin hyvin roolia kesken pelin hakkurista yleispelaajaksi. Koko joukkueen panosta tarvittiin, sillä kaikki 13 pelaajaa kävivät kentällä.

– Pirun tärkeä voitto meille, kun katsoo sarjataulukkoa. Pelimme aaltoilee kyllä vielä liikaa, hyviä ja huonoja eriä tulee vuorotellen. Nuorelle joukkueelle tekee hyvää voittaa tiukkoja pelejä.

LP Viesti Akatemia jatkaa pelejä sunntaina Salohallissa, kun vastaan asettuu Kisko Oulusta.

Tervetuloa kannustamaan!