LP Viesti Akatemia puristi voiton PuWosta

LP Viesti Akatemia joutui tekemään täyden iltapuhteen 1-sarjan kärkiottelussa Puijo Wolleyta vastaan. Ottelu pelattiin lopulta pitkän kaavan mukaan ja se päättyi Akatemian voittoon luvuin 3-2 (25-10, 25-19, 24-26, 22-25, 15-6). Kaksi ensimmäistä erää oli täyttä kotijoukkueen hallintaa, ja kolmattakin erää se johti jo 21-15, mutta PuWo pääsi peliin mukaan ja vei kolmannen ja neljännen erän. Kahden hävityn erän jälkeen Viesti kuitenkin sai käännettyä pelin itselleen, ja voitti ratkaisevan viidennen erän selkeästi 15-6.

-Olen tyytyväinen voittoon kärkimatsista, mutta toki pistemenetys harmittaa, sillä olisimme pystyneet viemään ottelun suoraan kolmessa erässä. Syöttöpeli oli tänään hyvää, saimme paljon ässiä ja muutenkin syöttö oli laadukasta. Lisäksi puolustuspallojen määrä oli hyvällä tasolla. Saana Lindgren ja Netta Laaksonen pelasivat molemmat tehokkaan ottelun. Myös Veda Mansikkaviidan passipeli jakautui tänään hyvin, kertoi päävalmentaja Janne Harju.

Pelaajilla oli tiukka lentopallontäyteinen viikonloppu, sillä lauantaina pelattiin myös A-tyttöjen turnaus Seinäjoella. Turnaus sujui LP Viestiltä voitokkaasti, sillä se nappasi kaikista kolmesta ottelustaan voiton.

-Raskas viikonloppu takana ja luulen, että sunnuntain ottelussa näkyi myös väsymystä. Hienoa, että saimme kuitenkin kahden hävityn erän jälkeen käännettyä ottelun ja viides erä olikin yhtä maalia, lisäsi Harju.

LP Viesti Akatemian seuraava ottelu on lauantaina 1. joulukuuta, jolloin joukkue matkaa Helsinkiin PuMan vieraaksi.

Ottelun parhaat pisteet:

LP Viesti: Saana Lindgren 28/+20, Netta Laaksonen 19/+11, Tuuli Kukkonen 13/+5, Pilvi Kettunen 6/+4, Ada Vikstedt 6/+3

PuWo: Milla Puruskainen 11/+4, Pihla Pohjola 10/+5, Silja Kosonen 10/+4, Ella Autere 9/+6