LP Viesti Akatemia pelasi 9:nnen 5-eräisen – tällä kertaa tappiollisen

LP Viesti Akatemia pelasi 9:nnen 5-eräisen – tällä kertaa tappiollisen

LP Viesti Akatemia -peliä katsomaan tulevan ei kannata ajastaa saunaa kuumaksi tiettyyn aikaan eikä ”tilata” ruokaa valmiiksi tiettyyn aikaan – todennäköisesti aikataulu pettää. LP Viesti Akatemia ei puolestaan petä, jos odottaa 5-eräistä ottelua – ei sunnuntainakaan. Oulun Kisko vastasi pitkän pelin haasteeseen ja kamppaili tehokasta peliaikaa minuuttia vaille kaksi tuntia – ja vei lopulta 2-3 -voiton mukanaan pohjoiseen. Erät vaihtelevuutta kuvaten: 21-25, 25-18, 16-25, 25-23 ja 12-15.

Pelin kulussa oli yksi – ainakin yksi – yhtenäinen piirre: joukkue, joka ensin pääsi 16 pisteeseen, voitti erän. Ensimmäisessä 12-16, toisessa 16-15, kolmannessa 11-16 ja neljännessä 16-13. Viidettä erää hallitsi voittaja Kisko alusta alkaen. 5-8 ja 10-13 olivat lukemat, joissa LP Viesti Akatemia oli lähimpänä oululaisia.

Näin oli ”valmis” kotijoukkueen kauden yhdeksäs 5-eräinen peli – oululaisillekin viides.

– Meillä on niin lyhyet harjoitusvuorot, että pitää pelata pidempiä pelejä, naurahti Kiskon päävalmentaja Sami Tervonen heidän viikonloppunsa toisen 5-eräisen voittopelin jälkeen.

– Tässä pelissä pelattiin iloista hyökkäyspeliä molemmin puolin verkkoa. Molemmat joukkueet hallitsivat aikansa – meidän hallinta-ajat venyivät pidemmiksi ja siksi nappasimme kaksi pistettä, perusteli kiskolaisvalmentaja tyytyväisenä.

– Joukkueen kapteeni Riikka Valkonen kantoi joukkuetta ja auttoi omalta osaltaan voittoon, lisäksi saimme vaihtopenkiltä tarvittaessa apua, tiivisti Tervonen pelin avainhahmoja.

Riikka Valkonen tehtaili lukemat 24/+11 ja palkittiin oikeutetusti voittajien parhaana.

Koko syyskausi on Kisko-valmentajan mukaan mennyt odotusten mukaisesti.

– Olemme sarjataulukossa ”omalla” paikallamme (neljäntenä). Meillä on jälleen kerran uusi porukka, jossa nuoremmille tytöille pitää antaa aikaa kehittyä – siinä auttavat meidän kokeneemmat pelaajamme mukavasti.

– Jos jotain jäin syyskaudesta kaipaamaan, se on on tasaisuus – siinä on kehityskohdetta keväälle, tiivisti Sami Tervonen.

Teija Vuorenmaa: Oikea päätös tulla Saloon

Kotijoukkueena parhaana – oikeutetusti – palkittu Teija Vuorenmaa (25/+11) kaipaili myös tasaisuutta LP Viesti Akatemian peliin.

– Aika ailahtelevaa oli taas. Pääsääntöisesti meillä toki oli hyvä ilme ja saatiin kohtuullinen päätös syyskaudelle, mietti VaLePan kasvatti.

– Kaksi viisieräistä peräkkäisinä päivinä painaa toki vähän jaloissa, myönsi Vuorenmaa.

Kaikkiaan hän on tyytyväinen, että tuli täksi kaudeksi Saloon.

– Syyskausi on ollut mukavaa aikaa pelata, täällä on mukavia pelikavereita eikä muutenkaan ole tätä päätöstä tarvinnut kertaakaan katua, arvioi Teija Vuorenmaa.

LP Viesti Akatemian päävalmentaja Janne Harju löysi tappiopelistä paljon hyvääkin.

– Peli oli tasainen. Teija oli omaa luokkaansa numeroidenkin valossa: kovat tehot hyökkäyksessä ja lisäksi 19 vastaanotto 68%:n tehoilla ovat hienoja lukemia.

– Myös keskipelaajien hyökkäyksiin voi olla tyytyväinen, Inka Mehtola ja Ada Vikstedt olivat hyviä, vaikka toki jotain parannettavaakin heillekin jäi.

– Jos jossakin jäimme vastustajasta, niin se oli syöttöpeli: syötöillä ei pystytty vastustajaa horjuttamaan ja lisäksi virhemäärä oli liian suuri, yhteensä 13. Vastustalla virheet olivat 9 ja ässät 10, vertaili Harju.

– Torjunnoissa olimme tappiollisia 5-13 ja ässissä 6-10, jatkoi Harju.

– Puolustuksessa oli hyvää se, että päästiin jatkopalloihin, mutta liian usein niitä lyötiin vastustajan torjuntaan.

– Piste kuitenkin Kiskolta, siihen voi olla vähän tyytyväinen, sarja on niin tasainen, muistutti Harju pyhän pelistä.

Syyskausi pääosin odotusten mukaan – hiukan alle ”budjetin”

Koko syyskausi on kulkenut Janne Harjun mukaan sarjassa ilman suuria yllätyksiä.

– Viiden kärki on aika odotettu – ehkä HEL Volleyn pieni karkumatka on yllätys. Pihtipudas on nousijajoukkueena pudonnut muiden vauhdista, toinen nousija TuTo on pelannut positiivisesti.

– PuMa on taulukossa yllättävän alhaalla, vaikka on pelannut esimerkiksi meitä vastaan hyvin.

– Itse ”budjetoin” meille syyskaudelta 2 pistettä per ottelu, mutta siitä vauhdista ollaan hiukan perässä. Kotiottelut JyLeä (0-3) ja PuMaa (2-3) vastaan olivat pettymyksiä, tiivistää Harju.

Erikseen kysyttäessä Janne Harju nostaa plusmerkkisesti esiin kolme joukkueensa pelaajaa: Teija Vuorenmaa, Arita Ternava ja Salla Virtanen.

– Teija ja Arita ovat sarjan kärkijoukkoa pisteissä ja Salla on tarjoillut mm. heille hyviä paikkoja pisteiden tekoon, kiteyttää Harju kärkinimensä.

LP Viesti Akatemia palaa kentille Loppiaisena 6.1 2020 vierasottelussa Rantaperkiön Iskua vastaan, seuraava kotiottelu on vuorossa 12.1. Joen Jujua vastaan.

Sunnuntain pelin parhaat pistepelaajat:

LP Viesti Akatemia: Teija Vuorenmaa 25/+11, Arita Ternava 16/0 ja Inka Mehtola 14/+11.

Kisko: Riikka Valkonen 24/+11, Roosa Määttä 12/+8 ja Mia Määttä 11/+11.

Palkitut pelaajat valitsi Salon Viestin ukkomiesten puheenjohtaja Timo Peisa – valinta lienee ollut helppo: Vuorenmaa ja Valkonen.