LP Viesti 10-vuotispäivänä matkoilla, Tomi Lemminkäiselle 500 päävalmentajapeliä

LP Viesti Salo ry:n virallinen 10-vuotispäivä on tänään 28.2.2018. Juhlathan on jo vietetty (27.1.2018) ja tänään joukkue viettääkin päivää “työn merkeissä” eli pelaamalla lentopalloa Orivedellä OrPoa vastaan. Ottelu on samalla juhlallinen päävalmentaja Tomi Lemminkäiselle: 500:s ottelu päävalmentajan roolissa.

LP Viesti kaipaa OrPo-ottelusta (tai sunnuntain Pölkky-ottelusta) vielä lisäpisteitä varmistaakseen runkosarjan ykköspaikan. LP Viestillä on ennen illan ottelua pisteen etu HPK:hon nähden ja kun hämeenlinnalaisilla on yksi ottelu pelaamatta, se voi päätöskierroksen 3:n tai 2:n pisteen voitolla nousta salolaisten edelle.

Jos LP Viesti voittaa OrPon 3-0 tai 3-1, runkosarjan voitto varmistuu. Muilla tuloksilla tilanne jää vielä odottamaan viimeisen kierroksen tuloksia.

Myös OrPolle on vielä pelissä panosta, se taistelee runkosarjan kolmannesta sijasta Pölkyn kanssa. Ennen illan ottelua orivesiläiset ovat 2 pistettä kuusamolaisia edellä.

Viimeisellä, sunnuntain kierroksella LP Viesti pelaa Pölkkyä vastaan Kuusamossa, HPK kotonaan LiigaPlokia vastaan ja OrPo Rovaniemellä WoVoa vastaan.

OrPo – LP Viesti illalla Ruutu-palvelussa ja Yle Areenassa alkaen klo 18.25.

Tomi Lemminkäinen: Vihdistä Saloon – ja lyhyt vierailu myös Raisioon

Tomi Lemminkäisen, 46, päävalmentajaura alkoi Vihdin Lentopallossa kaudella 1996-97, silloin sekä naisten että miesten joukkueessa. ViLePassa hän valmensi kevääseen 1999 saakka, jonka jälkeen ura on jatkunut Salossa: kaudesta 1999-2000 alkaen Salon Viestissä ja kaudesta 2008-09 alkaen LP Viestissä, jossa edelleen. Lisäksi kaudella 2011-12 hän toimi Raision Loimun miesten joukkueen valmentajana loppukauden aikana.

ViLePassa päävalmentajaotteluita kertyi kaikkiaan 39, Loimussa 26 ja Salon Viestissä / LP Viestissä yhteensä 434 kappaletta (ennen illan OrPo-ottelua). 499:sta menneestä ottelusta 386 on ollut runkosarjaotteluita, 113 play off -otteluita.

Mittavaan valmentajauraan on mahtunut myös runsaasti menestystä: 7 SM-kultaa, 5 SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi Mestaruusliigassa, 10 Suomen cupin voittoa ja 5 hopeaa.

Menestyksen kautta on tullut myös muuta mainetta ja kunniaa: kauden valmentajaksi naisten Mestaruusliigassa Tomi Lemminkäinen on valittu 5 kertaa.

Valmennuksen ohella Tomi Lemminkäinen on ollut avainasemassa, kun Salon Viestissä ja LP Viestissä on rakennettu pohjaa naislentopallon menestykselle Salossa. Useana valmennusvuonna työ on tapahtunut päävalmentajan roolin ohella, kaudella 2011-12 päätoimisena.