LP Salon CEV Cup päätökseen Belgiassa

LP Salon CEV Cup-taival päättyi keskiviikkona Belgiassa. Kotijoukkue Asterix Avo Beveren voitti toisen osaottelun puhtaasti 3-0 (27-25, 25-18, 25-20) ja eteni jatkoon 16 parhaan joukkoon.

Avauserästä muodostui todellinen jännitysnäytelmä. Kotijoukkue Asterixin syöttöpeli oli jälleen vahvaa ja se pääsi viiden pisteen karkumatkalle 14-9. LP Salo pystyi kirimään Lena Prokopenkon johdolla eroa kiinni ja pääsi tasoihin tilanteessa 20-20. Loppuerää edettiin tasatahtiin aina jatkopalloille asti, jossa kotijoukkue oli vahvempi ja vei lopulta erän 27-25.

Toista erää pelattiin tasaisesti aina kymmeneen pisteeseen asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue karkasi johtoon vahvoilla hyökkäyksillään. Tilanteessa 18-12 LP Salo vaihtoi Netta Laaksosen kentälle toiseksi yleispelaajaksi Lotta Piesasen paikalle. Edelleen Asterixin keskipelaajat olivat tehokkaita hyökkäyksissään ja salolaiset eivät saaneet enää kirittyä eroa kiinni. Kotijoukkue piti johtonsa erän loppuun saakka ja vei sen 25-18. Näin ollen Asterix varmisti jatkopaikkansa jo kahden erän jälkeen.

Kolmannessa erässä LP Salo taisteli edelleen ja piti johtoasemaa erän loppupuolelle saakka. Kotijoukkue sai kuitenkin kirittyä eron kiinni ja vei loppuerän pisteet selvästi itselleen. Kolmas erä päättyi luvuin 25-20 ja näin ollen koko ottelu 3-0.

-Pelasimme huomattavasti paremmin kuin Salossa. Näissä peleissä ei vaan saa hävitä kotipeliä joten tappio Salossa laittoi meidät liian kovaan paikkaan. Hyökkäyspeli oli Vikin johdolla hyvää, ensimmäisessä erässä loistavaa (60%). Saatiin vastaanotto paremmaksi verrattuna Salon peliin ja voitettiin myös torjunnat. Puolustuspeli hävittiin selvästi kun vastustaja otti 20 puolustusta enemmän ja meillä oli hyvä mahdollisuus ottaa lähes sama määrä. Ulkomaalaispelaajat onnistuivat hyvin mutta muilta olisi tarvittu enemmän apuja. Varsinkin maajoukkueryhmään kuuluvilta pelaajilta odotin parempaa, kertoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

LP Viestin ottelut jatkuvat vielä Suomen liigoissa kahdella kotiottelulla ennen joulua. Torstaina 13. joulukuuta Salohallissa pelataan Suomen Cupin puolivälieräottelu Nurmon Jymyä vastaan, josta voittaja selviytyy välieriin. Lisäksi sunnuntaina 16.12. taistellaan vielä viimeisistä Mestaruusliigan sarjapisteistä LP-Vampulaa vastaan ennen joulutaukoa.

Asterix Avo Beveren – LP Salo 3-0 (27-25, 25-18, 25-20)

LP Salo: Lena Prokopenko 15/+6, Kertu Laak 13/+9, Anna Czakan 6/+3

Asterix: Silke van Avermaet 15/+14, Celine van Gestel 12/+5, Justine D’Hondt 10/+7