LP Salo Mestarien liigan lohkovaiheeseen

Naisten hallitseva lentopallon Suomen mestari LP Viesti, joka pelaa Eurokentillä nimellä LP Salo, on saanut paikan kauden 2019-2020 Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

LP Salo oli ensimmäisellä varasijalla 18 suoran paikan lohkovaiheeseen saavista joukkueista. Valkovenäläisen Minchanka Minskin luovuttua paikastaan pääsivät salolaiset suoraan lohkovaiheeseen. 1-3 kierrokselta mukaan karsitaan vielä kaksi joukkuetta ja lohkovaiheessa pelataan viidessä neljän joukkueen lohkossa kaksinkertainen sarja. Lohkot arvotaan syksyllä.

-Osasimme odottaa lohkovaihetta mahdollisesti tapahtuvaksi. Periaatteessa olisi aina hienoa päästä mukaan pelaamalla, mutta totta kai tämä on hieno juttu.  Toivottavasti pelaajamme ymmärtävät mihin me olemme nyt päässeet. On paljon maailmanluokankin pelaajia, jotka eivät koskaan pääse näitä pelaajia pelaamaan. Suomalaispelaajille pelaaminen oman maalaisessa joukkueessa Mestarien liigaa on upea tilaisuus. Kiitos tietysti kuuluu pitkälti viime kauden mestarijoukkueelle, kertoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

-Mahtavaa päästä pelaamaan Euroopan huippumaita vastaan, lisää varmasti pelaajien motivaatiota entisestään. Huikea tilanne olisi päästä pelaamaan suomalaisten pelaajien joukkueita vastaan. Tämä on niin upea mahdollisuus joten toivon, ettemme lähde hakemaan pelkästään kokemuksia vaan oikeasti haastamaan vastustajia. Uskon ja haluan että näytämme mitä suomalainen sisu on, kertoi Anna Czakan innokkaana.

-Lohkovaiheeseen pääseminen on iso juttu, sillä saamme vähintään kuusi kovatasoista kansainvälistä peliä. Mestareiden liigassa helppoja pelejä ei ole, joten kokemus ja mahdollisuus jonka saamme on hieno. Odotan innolla tätä haastetta, kommentoi Anu Ennok.

Suomalaispelaajien joukkueista suoraan lohkovaiheessa ovat Roosa Koskelon Stuttgart ja Kaisa Alangon Nantes.

Aiemmin suomalaisjoukkueista ovat lohkovaiheessa olleet kaudella 2014-2015 LP Salo (naiset), 2017-2018 Ford Store Levoranta/VaLePa (miehet) ja viime kaudella Hämeenlinna (naiset).