LP Viesti haki 1-3 -vierasvoiton ja finaalipaikka on katkolla keskiviikkona

LP Kangasala – LP Viesti päättyi Kangasalla lukemiin 1-3 ja näin LP Viesti johtaa välieräsarjaa 2-0. Kun kolmella voitolla pääsee Mestaruusliigan finaaleihin, salolaisille paikka on katkolla kotiottelussa Salohallissa keskiviikkona 28.3.2018 klo 18.30 alkavassa kolmannessa ottelussa.

LP Viesti avasi erävoitolla 18-25, mutta kotijoukkue tasoitti tilanteen voitettuaan toisen erän niukasti 26-24. Kolmas ja neljäs erä olivat selvemmin vieraiden hallintaa, 16-25 ja 15-25.

LP Viestin parhaana palkittiin keskipelaaja Anna Czakan.

Mestaruusliigan julkaisema raportti on luettavissa linkistä http://www.mestaruusliiga.fi/uutiset/lp-viesti-otti-finaalipaikan-katkolle.html

Raportista poimittuna pelaajien ja valmentajien kommentit:

Anna Czakan, LP Viesti:

– Kangasala paransi paljon eilisestä, niin kuin mekin. Saatiin hyvin heidän kaksi päähyökkääjää Wagner ja Brisebois kiinni.

Jessica Wagner, LP Kangasala:

– Meillä on vähän ongelmana, että annetaan vastustajalle aina piste tai pari jokaisella omalla syötöllä, ja ero kasvaa erän edetessä näin liikaa. Saatiin kuitenkin vähennettyä virheitä eilisestä. Nyt levätään hiukan ja keskiviikkona tullaan täysillä takaisin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

– Kova esitys meiltä. Hyökkäys ja vastaanotto toimivat hyvin läpi ottelun. Kahdessa ensimmäisessä erässä tehtiin torjunnassa ja puolustuksessa virheitä, mutta seuraavissa erissä saatiin nekin kuntoon. Ollaan tasaisempi joukkue. Se on ratkaissut nämä kaksi ottelua meille. Kangasalan syöttö oli yllättävän helppo tänään.

Kai Stenius, LP Kangasala:

– Odotin, että toisen erän voiton jälkeen olisi peli lähtenyt käyntiin, mutta ei. Aika pehmeää on. Jännitys tuntuu olevan kova. Suomalaisten laiturien 20 % tehoilla ei voiteta näitä pelejä. Viesti luki kyllä meidän peliä hyvin. Ja onhan se niin, että Wagnerin kautta pitää pelata silloin, kun paikka tulee, joten hyökkäyksestä tulee väkisin hyvin yksinkertaista. Jotakin täytyy yrittää keksiä.

Parhaat pelaajat:
Jessica Wagner, LP Kangasala
Anna Czakan, LP Viesti

LP Kangasala – LP Viesti 1-3
18-25, 26-24, 16-25, 15-25
LP Kangasala: Brisebois 24/+11, Wagner 17/+14, Riikonen 5/+-2
LP Viesti: Kosonen 18/+11, Laak 18/+10, Czakan 13/+9
Katsojia: 453

Ottelun tilastot linkissä http://lml-web.dataproject.com/Livescore_Adv.aspx?ID=1293&cmpID=35.