Lentopallopäiväkirja viikolta 13

Takana on melkoisen tapahtumarikas viikko, joka on ehdottomasti ollut yksi kuluneen vuoden, ellei jopa elämäni, antoisimmista. Vaikka ehdin istua viikon aikana koulun penkillä vain yhden päivän, olen silti oppinut paljon, ja joku voisi jopa väittää, että enemmän kuin olisin koulussa oppinut. No, ainakin jotain sellaista, mitä en olisi kirjoista voinut opetella.

Maanantai oli tälle viikolle sopivan rauhallinen aloitus: vapaapäivä niin oppivelvollisuuksista kuin treeneistäkin. Tämä takasin sen, että yhtenä päivänä seitsemästä sain mahdollisuuden suunnata ajatukset johonkin muualle kuin Mikasaan (tai no, ainakin niin hyvin kuin tässä kohtaa oli mahdollista).

Tiistaina oli tiedossa tärkeä päivä, sillä pääsimme yrittämään välieräsarjan katkaisua heti kolmannessa kohtaamisessa ja tuon mahdollisuuden käytimme. Hetken aikaa sai olla tyytyväinen, kunnes jälleen oli aika mennä: pelin jälkeen suunnaksi Tikkurila ja U19 tyttöjen EM-karsintareissu kohti Sofiaa.

Keskiviikon matkustusjämät karistettiin kropasta parien treenien avulla keskiviikon ja torstain aikana. Perjantaiaamu valkeni täynnä odotusta ja latausta. Ensimmäisenä kävimme Viron kimppuun ja ensimmäisen erän haparoinnin jälkeen käänsimme ottelusta 3-1 voiton. Toinen kerta tällä viikolla, kun oli mahdollisuus olla tyytyväinen – kuitenkin vain muutaman tunnin ajan. Lauantaina uusi päivä ja uusi “käkätin” (suora sanalainaus joukkueen päivän ohjelmasta) metsästettävänä. Norjaa vastaan peruspelin tason ylläpitäminen riitti ja siitä 3-0 voitto. Kolmannen kerran samalla viikolla lentopalloilija sai mahdollisuuden olla iloinen.

Sitten tuli sunnuntai. Panoksena suora EM-kisapaikka, ja tämän saavuttaminen vaati isäntämaa Bulgarian päänahkaa. Tuo päivä oli yksi erityisimmistä tähänastisista pelipäivistäni; unelmat ovat joskus niin lähellä, että sitä ei edes täysin tiedosta ja tuona päivänä oli mahdollisuus yhden unelman toteuttamiseen. Sunnuntai-iltana kuitenkin koko viikon onnistumiset ja saavutukset menettivät hetkellisesti merkityksensä. Urheilu näytti raadollisimman puolensa: aina edes oma paras ja kaikkensa antaminen ei riitä. Ei, vaikka niin kuulee usein sanottavan. 3-2 tappio katkaisi haaveet suorasta kisapaikasta, mutta koska myös urheilu on reilua siinä mielessä, että kova työ palkitaan, saamme uuden mahdollisuuden heinäkuussa jatkokarsinnoissa. Jokainen päivä tästä eteenpäin heinäkuun 7.:een päivään asti tulee siis käyttää tuon tavoitteen saavuttamiseksi – ei sunnuntain jossittelemiseen.

Mikä parasta, tällä viikolla on uusi mahdollisuus metsästää niistä urheilun tarjoamista tunteista niitä kaikkein parhaita. Keskiviikkona 6.4. Salohallissa, perjantaina 8.4. Hämeenlinnassa ja sunnuntaina 10.4. jälleen Salohallissa on tarjolla tämän kauden huipennus: finaalisarja. Uskon, että sanavalinta “huipennus” ei tarvitse perusteluita. Nyt on aika nauttia ja antaa kentälle kaikki, mitä on annettavana.

Toivottavasti nähdään hallilla,

Rone