Lentismuijien terveiset maailmalta

Suomen naisten maajoukkue aloitti leireilyn 2. päivä toukokuuta Kuortaneella. Viikonlopun yli kestävä leiri alkoi testeillä, joista nähtiin kaikkien lähtötaso. Tämän jälkeen loppuleiri kului pitkälti lajin parissa ja lähinnä haettiin pallotuntumaa taas takaisin. Muutaman välipäivän jälkeen Kuortaneelle kokoontui jälleen joukko iloisia MUIJIA, muutamaa pelaajaa harvalukuisempana. Viiden päivän leirityksellä oli fysiikkaharjoittelun lisäksi selkeä tavoite: saada joukkue pelaamaan yhtenäisesti ja mahdollisimman hyvin. äitienpäivään päättynyt rutistus sai arvoisensa päätöksen, sillä leiri loppui jo aamutreeneihin ja näin ollen kaikki pääsivät kotiin äitienpäiväkahville (kakulle).

Lopullinen 12 pelaajan joukkue kokoontui parin vapaapäivän jälkeen Kisakallioon, josta treenattuamme ja yön yli nukuttuamme matka jatkui kohti Unkaria ja Savaria Cupia. Ensimmäisessä koitoksessa pelimme oli hieman sekaisin ja Romania otti selkeän 3-0 voiton. Toinen peli oli jo huomattavasti parempaa, mutta ei ihan riittänyt Unkarin kukistamiseen. Tuloksena niukka 3-2 tappio. Viimeisen päivän vastustajana oli aina yhtä ihana Tanska. Pystyimme pitämään oman pelin tasomme hyvänä ja Tanska jäi jalkoihimme 3-0.

Alkuviikon vapaapäivien jälkeen kokoonnuimme jälleen Kisikseen, jonne ex-viestiläinen Kärkkäisen Mona tuli meitä sparraamaan. Kolmet treenit valmisteltuamme lähdimme intoa puhkuen kohti ihanaa Valko-Venäjää ja Mogilevia. Perillä kohtasimme iloisen yllätyksen: hotelli Mogilevin olosuhteet olivat vuodessa ottaneet ison harppauksen kohti nykyaikaa! Pelaajia miellytti erityisesti jokaisessa huoneessa moitteetta toimiva Wi-Fi. Ensimmäisessä pelissä Turkki kaikkine tähtipelaajineen oli odotetun kova ja vei voiton 3-0. Toiseen peliin saimme palaset loksahtamaan kohdilleen ja otimme huikean voiton Valko-Venäjästä numeroin 3-1! Viimeisenä vastustajana meillä oli jälleen vuorossa Tanska, jonka hoidimme tyylipuhtaasti 3-0.

Melkein suoraan lentokentältä jatkoimme treenaamista Kisiksessä, josta muutaman päivän valmistelujen jälkeen matkasimme Turkkiin. Selvisimme kuin selvisimmekin jäätävän turbulenssin keskeltä turvallisesti hotellille ja pelit saivat näin ollen taas jatkua. Ensimmäisessä koitoksessa Valko-Venäjä oli vähän sisuuntunut viime viikkoisesta tappiosta ja voitto kirjattiin heille selkein 3-0 lukemin. Toisena päivänä kohtasimme kivikovan Turkin, jolle laitoimme kuitenkin sitkeästi kampoihin. Saaliina yksi erävoitto, joka ei ikävä kyllä riittänyt jatkopaikkaan. Turnaus ja maajoukkuekausi päätettiin kuitenkin voittoon, sillä viimeisenä kohtasimme vaihteeksi Tanskan. Tulos jälleen 3-0.

Palasimme Suomeen pettyneinä ja väsyneinä, mutta kuitenkin onnellisina siitä, että vihdoin pääsi kotiin pidemmäksi ajaksi kuin kahdeksi päiväksi. Matkalla lentokentältä takaisin Saloon pettymykset kuitenkin unohtuivat ja meidän nelikon valtasi suunnaton ilo ja riemu. Kerrankin Tomin soittoon kannatti vastata välittömästi – PAIKKA MESTARIEN LIIGAAN ON MEIDäN! Jokainen meistä sai sulatella uutista omilla tahoillaan, sillä saimme oman joukkueen treeneistä vapaata viikon verran. Nyt on kuitenkin taas palattu arkeen hauskan maajoukkuekauden jälkeen ja on aika aloittaa valmistautuminen ensi kauteen. Tack och adjö!

Noora, Rose ja Kassu (+Kari)