Lena Prokopenko LP Viestiin

LP Viesti on tehnyt 1-vuotisen pelaajasopimuksen ukrainalaisen yleispelaaja Lena Prokopenkon (27v., 185cm) kanssa. Prokopenko siirtyy LP Viestiin Pölkky Kuusamon joukkueesta, jossa hän pelasi neljä edellistä kauttaan. Ennen Suomeen tuloaan hän on pelannut Ukrainan Superliigassa sekä 1-sarjatasolla.

Kovakätinen Prokopenko on tuttu nimi Mestaruusliigan tilastojen kärkipaikoilta, ja kaudella 2015-2016 hän voitti liigan pistepörssin sekä valittiin liigan kauden tähtiseitsikkoon. Mestaruusliigan kuukauden pelaajaksi hänet on valittu kerran ja kuukauden tähdistöseitsikkoon kolmesti. Lisäksi viime kaudella hän saavutti hopeaa Suomen Cupissa.

– Maa ja liiga ovat itselleni tuttuja, joten sikäli isoa muutosta ei tule. Kuitenkin koen, että LP Viestiin tuleminen on itselleni askel eteenpäin ja odotan innolla, miten voin kehittyä täällä. Joukkueessa on myös tuttuja pelaajia, sillä olen pelannut aikaisemmin Vikin ja Lotan kanssa, kertoo Lena.

– Lena tuo varmasti lisää hyökkäysvoimaa ja myös kokemusta nuoreen joukkueeseen. Hyvä juttu on myös se, että hän on pelannut useamman vuoden samassa joukkueessa Lotta Piesasen kanssa, joten siitä on varmasti hyötyä ensi kaudella. Iso rooli on odottamassa ja uskon, että Lena pystyy hoitamaan sen hyvin, kommentoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.