Leirielämää Kisakalliossa

Kisakallion leiriltä on kotiuduttu hymyssä suin, mutta väsyneenä ja sakkotilikin on aukaistu. Junnuistakin junnuimpana olin heti ensimmäisen treenin aluksi niiiiiiin iloinen, kun Sonja vapaaehtoisesti halusi kantaa lääkelaukkua pallojen sijaan, mutta mun osalta siitä se alamäki alkoikin… Ensimmäinen viisieuroinen napsahti siitä, kun olin ottanut kaksi saman jalan kenkää mukaan. No, ainakin tästä lähtien muistan varata sen verran aikaa, että ehdin pakata treenikassin vähän huolellisemmin!

Kuten jo sanottua, kotiuduttu on hymyssä suin, sillä leiristä jäi tosi hyvä fiilis, vaikka lopussa tekeminen olikin jo pienimuotoista taistelua väsymystä vastaan. Eikä jännitystäkään puuttunut, kun erään lämmittelylenkin menoa terävöitti tienposkessa päivää paistellut käärme (Mira voi muodostaa oman mielipiteensä asiasta…) ja iltaisinkin tuskanhikeä otsalle nostatti aina yhtä jännittävä läpsy! Tulihan sitä ihan kiitettävästi treenattuakin ja sen tuntee kyllä pohkeissa, reisissä, vatsalihaksissa jne. Jumituksen lisäksi siitä muistuttaa pesussa olevat treenikamat, jokunen palovamma ja rakko kantapäässä. Ja ainiin, taisin olla ensimmäistä kertaa hihapelin voittajajoukkueessa näiden kesätreenien aikana! Tosin jaot ei tainneet olla junnut vastaan vanhat… No, on meillä vielä aikaa näyttää! Ja niinkuin Tomi (Iidan mukaan «Toi«) sanoikin yksissä treeneissä, kyllä me ne kolmen vuoden päästä voitetaan.

Treenin tasapainottamiseksi oli tietenkin monenmoista iltaohjelmaa, joista varmaan vanhuksien lemppariksi taisi jäädä Rantajamit ja Cheek, vaikka kuuleman mukaan Essi olisikin suhtautunut Cheekin show’n melko rauhallisesti. Meidän junnujen (lue: me ei haluttu mennä porttien ulkopuolelle kuuntelemaan) nauruhermoja koetteli samana iltana todella onnistunut uintireissu, jossa meidän todella pätevä uintivalvojamme Micu kertoi Kisakallion työntekijälle tämän kysyessä meidän valmentajien olinpaikkaa, että «ne on siellä bileissä«! Uskottavuuden palauttamiseksi Micu onneksi meni juttelemaan ihan asiallisesti, «niinku aikuiset tekee«. Tästä hyvien lausahdusten kokoelmasta ei missään nimessä saa unohtaa Annan hyvää kysymystä (käyttäkää ihmeessä tätä, jos tulee joskus kiusalliselta tuntuva hiljainen hetki!) «tykkäättekö marjakeitosta?«. Ja ainiin, onnea Sonjalle uudesta unilelusta ja vallankumousneuvoston ja diktaattorien äänestämän tittelin johdosta! En uskalla nimetä sitä titteliä, jotain junnuihin liittyvää kuitenkin…

Jälkeenpäin näitä juttuja miettiessä, voi kyseenalaistaa niiden hauskuuden ja samalla tuoda esille sen kysymyksen, että oltiinkohan me VäLILLä ja ihan VäHäN väsyneitä… No, ainakin leiriltä jäi siis paljon juttuja mieleen, siis tietenkin niiden tärkeiden lajillisten neuvojen ja uusien juttujen lisäksi. Esimerkiksi, Kisakalliossa uidaan aina rannan suuntaisesti, kengät on paljon hyödyllisemmät kun on yksi molempiin jalkoihin ja se miten auton rengas vaihdetaan (okei, en mä oppinut, mutta toivottavasti edes joku oppi!). Ja ainiin, mä ainakin tykkään marjakeitosta!

Ronja