Kuka voisi kellot seisauttaa

Viime viikkomme sujui melko kiireisesti: sunnuntaista torstaihin Bakun reissussa, perjantaina kaksi treeniä ja lauantaina jälleen pelipäivä. Nettisivujemme uutiset-osiossa voitte lukea olennaisimmat asiat meidän Bakun matkasta, sieltä löytyy reissustamme yhtä asiaa lukuun ottamatta kaikki tärkeä. Nimittäin hotellihuoneen ja käytävien valoista ei mainita mitään. Meidän kääpiökämpän (mä ja Outi) jokailtainen valoshow oli vertaansa vailla. Molempien sänkyjen vieressä oli yksi valokatkaisin, jossa jokaisessa kulmassa oli muka kuva mistä mikäkin valo sammuu. Ensimmäisenä iltana taisteltiin ehkä vaan 10 minuuttia että saatiin valot pois, toisena enää 5. Outi uskotteli itselleen löytäneensä siitä katkaisimesta jonkun logiikan, mutta mä en oikein päässyt jyvälle mikä se logiikka oli …

Lisäksi hotellin käytävillä oli tosi pimeetä ja siksi siellä olis ollu helppo eksyäkin. Mä luulin aluksi että käytävillä on liiketunnistimet, jotka ei vaan tunnista jos ihminen on alle 164cm pitkä, niin kuin on useammassa hotellissa käynyt.

Perjantaiaamuna olimme Gymillä fascia-treenin merkeissä ja iltalajissa saimme ihastella Aukin mahtavia passeja. Ei olis tuomarilla riittänyt sormet näyttämään kuinka monta kosketusta niissä oli… Mutta ainakin meillä oli hauskaa!

Ilmeisen hyvin Aukki meitä treeneissä sparrasi, sillä otimme 3-1 voiton vuoden viimeisestä pelistä. Ottelun jälkeen suuntasimme kiireesti kohti Rikalaa ja Ilpon 60v juhlia. Upea ja tunnelmallinen ilta, jonka eteen oli nähty paljon vaivaa. Joukkueemme puolesta iso kiitos kaikesta Ilpo ja vielä kerran onnea!

Palataanpas otsikkoon. Alussa totesin, että viikkomme sujui kiireisesti ja muutenkin kun näitä blogeja lueskelee, niin kiirettä pitää. Liian harvoin on aikaa pysähtyä nauttimaan hetkestä ja siitä, millaista elämää on etuoikeutettu elämään. Pelejä on kaudella paljon ja siksi rytmi menee pitkälti niin, että edellisen pelin päätyttyä seuraavana päivänä alkaa keskittyminen jo seuraavaan. Joskus sitä toivoo, että joku seisauttaisi kellot ja olisi aikaa pysähtyä nauttimaan hetkistä vähän pidempään.

Muistan kun junnuna oli turnauksia lähes joka viikonloppu ja niistä puhuttiin aina vielä koko seuraava viikkokin, että miten kivaa ja hauskaa oli. Siksi toivon, että jokainen tämän lukeva juniori ymmärtäisi miten hienoa aikaa he elämässään viettävät.

Edellisestä kappaleesta sai varmaan sellaisen kuvan, ettei pelaaminen olisi enää hauskaa enkä nauttisi siitä. Ei se tietenkään näin ole, mutta jokainen varmasti myös ymmärtää, että elämä pelkästään lentopalloa pelaavana aikuisena ihmisenä on pitkälti erilaista kuin pikkujunnuna kouluikäisenä lentopallon harrastajana.

Esimerkkinä tästä vaikka se, että enää ei tulisi ihan ensimmäisenä mieleen pelata kesälomalla (millä lomalla) 8 tuntia päivässä lentopalloa oman kodin kattoa vastaan ihan vaan sen takia, että pelaaminen on niin kivaa ja katto on haastava vastus. Silloin en tosin toivonut että kukaan olisi pysäyttänyt kelloja, koska iskä oli hiilenä kun pilasin takapihan nurmikon tallaamalla sitä päivästä toiseen ja veljet samoin, koska katto kolisi sisällä kotona koko ajan…

Pienenä koululaisena pelatessa palloilu oli lähinnä vain kavereiden kanssa oloa ja hauskaa liikuntaa, nykyään minulle ammatti ja pelitkin pitkälti urheilua, jossa vain tuloksella on merkitystä. Lentopallon ja pelaamisen hienous ei silti ole muuttunut mihinkään, vaikka elämässä on menty eteenpäin ja sivussa vähän aikuistuttukin. Kunpa sen muistaisi useammin.

Näiden sanojen saattelemana LP Viesti toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2016! Tervetuloa Salohallille jälleen alkuvuodesta, Teitä tarvitaan.

Rose