Krystsina Yagubova ja Kseniya Pavlenko LP Viestin uudet testipelaajat

LP Viestin Mestaruusliigajoukkueen kaksi uutta pelaajaa saapuivat maanantaina Saloon. Molempien pelaajien kanssa on tehty sopimus. johon kuuluu viikon mittainen testijakso. Pelaajat ovat kotoisin Azerbaidzhanista ja he molemmat pelasivat Azerrail Bakun joukkueessa viime kaudella.

Passari Viktoriia Tuchashvilin loukattua ranteensa LP Viesti alkoi etsiä uutta passaria ja hänen paikalleen suunnitellaan Krystsina Yagubovaa. 22-vuotias Krystsina tuli kolme päivää sitten kotiin MM-kisoista, jossa hän pelasi Azerbaidzanin joukkueen ykköspassarina. Lentopallon pelaamisen hän aloitti 9-vuotiaana ja 15-vuotiaana hän siirtyi Valko-Venäjältä Bakuun lentopallon takia.

-MM-kisojen sijoitus (15.) oli tyydyttävä, toiselle kierrokselle pääsy oli tavoitteenamme. Ensimmäisistä harjoituksista Salossa jäi oikein mukava tunne. Hienoa olla täällä, Yagupova totesi.

Kseniya Pavlenko on pelipaikaltaan keskitorjuja, mutta nuorten maajoukkueessa hän pelasi vielä passarin paikalla. 25-vuotias Pavlenko kuului Azerbaidzanin ns. isoon maajoukkueryhmään, muttei ollut mukana pelaavassa kokoonpanossa. LP Viesti on tällä kaudella pelannut vain kahdella keskipelaajalla, joten Pavlenko tuo tarvittavaa täydennystä Anna Czakanin ja Pilvi Kettusen rinnalle.

-Toivottavasti molemmat pelaajat osoittautuisivat riittävän hyviksi, jotta saisimme joukkueen kasaan. Odotukset ovat korkealla, sillä he ovat pelanneet maajoukkueessa ja arvokisoissa. Tämän päivän harjoituksissa näki, että koko joukkue sai uutta virtaa uusista pelaajista ja harjoitusten taso nousi selkeästi, kommentoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Kumpikaan uusista pelaajista ei todennäköisesti pelaa vielä tulevana torstaina kotiottelussa LiigaPlokia vastaan. Sitä seuraava ottelu on ohjelmassa maanantaina 22. lokakuuta LP-Vampulan vieraana.

Krystsina Yagubova
13.2.1996, Valko-Venäjä
Kansallisuus Azerbaidjan
Pelipaikka passari
Pituus 184 cm

Maajoukkueessa EM-kisat 2015 ja 2017, MM-kisat 2018, European Games 2015, Kultainen liiga 2018, Euroopan liiga 2016

14-17 Rabita Baku
17-18 Azerrail Baku (mestari 2017)

Kseniya Pavlenko
30.8.1993, Baku
Kansalaisuus Azerbaidjan
Pelipaikka keskipelaaja
Pituus 184 cm

Maajoukkueessa Kultaista liiga 2018, Euroopan liiga 2016

13-15 Azerrail Baku
15-17 Baki-Azeryol Baku
17-18 Azerrail Baku (mestari 2017)