Kohti uutta

Viime kausi oli erityisen opettavainen. Sain olla tämän hienon joukkueen kapteeni sekä sellaisten ihmisten ympäröimänä, joiden kanssa pystyimme käymään kaikki tappiot, surut ja pettymykset sekä onnen hetket, voitot ja riemut läpi kasvaen niin urheilijana kuin ihmisenä. Sitä urheilu mielestäni parhaimmillaan on – herättää tunteita ja kasvattaa ja opettaa ihmistä.

Ennen kauden alkua kävimme mm. Venäjällä turnauksessa, mutta pelasimme myös omassa OP Lounaismaa -turnauksessamme. Kausi piti sisällään jokaisen lentopalloilijan unelmapaikan pelata; Mestarien liigan, josta niukan tappion jälkeen jatkoimme CEV Cupiin. Antoisa matka Tsekkiin ja huippupeli siellä antoivat uskoa tulevaan. Kotipeli taasen oli aivan erilainen ja tuossa ottelussa vastustaja oli selkeästi parempi ja vei myös kultaisen erän. Näin olivat Eurocupit osaltamme ohi.

Myös Suomen Cup päättyi ennen aikojaan ja odottamatta välieriin ja Mestaruusliigan kauden päätteeksi meille ripustettiin hopeiset mitalit kaulaan. Näitä kaikkia tappioita ajatellessa voisi nähdä vain häviöt, mutta joskus tappiot ovat vain pelkkiä numeroita taululla. Se taistelutahto ja periksiantamattomuus, jota joukkueemme esitti tällä kaudella ja varsinkin tänä keväänä, ei tule varmasti keneltäkään ikinä unohtumaan. Voimme olla ylpeitä hopeisesta mitalista kaulassamme.

Kapteenina toimiminen oli minulle suuri ilo ja kunnia. Urheilujoukkueen kapteenina toimiminen vaatii aitoa kohtaamisen ja kuuntelun taitoa; lujaa tahtoa, sovittelukykyä ja kärsivällisyyttä. Myös kykyä kuunnella ja aistia epäkohtia ja mahdollisuuksia, kykyä osata tarttua niihin; niin myönteisiin ja kuin haasteellisiinkin tilanteisiin ja asioihin. Näitä asioita uudessa työssäni ja elämässä tulen varmasti tarvitsemaan.

Lentopallo on ja tulee aina olemaan sydämessäni ja luulen, että tulen aina omaamaan kilpaurheilijan ja lentopalloilijan minän omassa identiteetissäni. Urheilu ja lentopallo ovat opettaneet minulle niin suurenmoisia asioita, että näillä eväillä on aivan mahtava jatkaa kohti uusia haasteita toiminnanjohtajana.

Toiminnanjohtajan työ on totisesti vienyt minut mennessään. Tämä tarkoittaa sitä, minun on aika väistyä joukkueesta pelaajana. Lopettaminen herättää minussa haikeutta, mutta myös kiitollisuuden tunnetta LP Viestille siitä, että olen saanut kokea lisää unohtumattomia hetkiä lentopallon parissa. Olen kiitollinen tästä uudesta kierroksesta, ”lisäajasta”, lentopallon parissa. Se on tuonut minut tähän pisteeseen; että saan tehdä joka päivä töitä sellaisten asioiden eteen, joihin itse uskon täysillä ja jota kohtaan oma innostus ja palo on suuri. Intohimon löytäminen on sellaista, jota toivon jokaiselle ihmiselle.

Kiitos pelaajat ja valmentajat. Kiitos Tomi, että vuonna 2016 olit uhkarohkea ja otit minut pitkän tauon jälkeen takaisin LP Viestiin. Kiitos seura, sen johtokunta ja talkoolaiset. Kiitos yhteistyökumppanit, että mahdollistatte vahvan urheilukulttuurin Salossa. Kiitos jokaiselle fanille, joka kannusti meitä hiljaa tai kovaan ääneen.

Kiitos!

Ellu