Kiitollinen, siunattu, onnellinen

Keväällä 2013 olin innoissani, olin just allekirjoittanut sopimuksen Saloon ja pian oli alkamassa taas maajoukkuekausi. En tuntenut Viestistä ennestään juuri muita kuin Kassun ja Miran, mun tulevan bussin takapenkkiseurueen, mutta olin silti tosi innoissani. Muutin maajoukkuekauden jälkeen kivaan kämppään, harjoiteltiin kovaa ja hyvin, asiat rullasi melko hyvin omalla painollaan. Pääsin pelaamaan eurocupin pelejä, voi juku sitä jännityksen määrää Sveitsissä Schaffhausenissa ennen ekaa kansainvälistä peliä seurajoukkueen paidassa.

Ensimmäisen Salo-kauden jälkeen on tapahtunut paljon asioita. On ollut Mestarien Liigaa, Suomen cupia, maajoukkueella universiaadit, cev-cup.. On tullut jos jonkinmoista valintaa omalle kohdalle: liigan tähdistöjä, Mestarien Liigan viikkotähdistö, Salon vuoden urheilija yms. Kaikki mahtavan hienoja juttuja, mutta arvatkaa mikä on ollut kaikista hienointa näiden kolmen vuoden aikana? Ihmiset.

Kuinka siistiä on tehdä töitä joka päivä parhaiden kavereiden kanssa? Ja vielä sellasta työtä, mikä on näin äkkiseltään aateltuna kivointa mitä tiedän. Joukkuelajeissa hienointa on se, ettei joudu koskaan olemaan minkään asian tai tilanteen kanssa yksin. Meillä loukkaantui pelaajia, vaihtui valmentaja, peli sakkasi, oli sitä sun tätä härdelliä. Selvittiin yhdessä. Meillä oli superhyviä pelejä, voitettiin mestaruuksia, mentiin eurocupeissa jatkoon ja kaikki oli mahtavasti. Jaettiin se kaikki ilo yhdessä, tanssittiin Vilsbiburgissa hallin edessä bussissa, koska sillä hetkellä parasta maailmassa oli jatkopaikka eurocupissa. Kolmen vuoden aikana mulla on ollu maailman parhaat pelikaverit, en mä osaa sanoa muuta.

Uskokaa tai älkää, en vaihtaisi hetkeäkään Tomin ja Aukin välissä penkillä viettämistäni hetkistä. Oon ehkä saanut kolmen kauden aikana kuulla siinä liberovaihdossa istuessa jos jonkinlaisia juttuja, kaikki hienoja juttuja omalla tavallaan. Oon koittanut ottaa matkaani positiiviset jutut siitäkin penkiltä, parhaimmat vitsit oon myös painanut mieleeni. Oon myös onnellinen siitä, että vaikka viime kauden päävalmentajana aloittanut Raatikainen jäikin kesken kauden pois, on Karilla nyt asiat paremmin ja ollaan taas maajoukkueessa samassa tiimissä.

Mainitsin hienoimmaksi asiaksi ihmiset. Mahtavimpia ihmisiä maailmassa on sitten taas just nämä tälläset Vesa Kujanpäät. Tiedätte varmaan sen tunteen kun kävelette pimeessä huoneessa ettekä nää mitään, sit laitatte valot päälle ja tietysti koko huone kirkastuu. Vesku on vähän samanlainen, silloin kun meidän joukkue eniten tarvitsi piristystä ja positiivisuutta, Vesku asteli halliin sisälle ja toi omalla olemuksellaan mulle ja meille hyvän mielen. Sellaset ihmiset on ihan mahtavia, jotka on aina tukena ja apuna kun niitä tarvii ja lopun aikaa kertoo huonoja vitsejä.

Tää kesä on ollu yhtä aikaa mun elämän kivoin ja haikein. Pikkuhiljaa päivät ja viikot vaan vieri, ihan liian nopeesti. Hiljalleen pakkasin koko elämäni muuttolaatikoihin ja sanoin heipat Salolle. Ihminen on siitä niin hölmö, että se usein oppii arvostamaan kaikkea vasta jälkeenpäin tai sitten, kun niitä asioita ei kohta enää olekaan jokapäiväisessä elämässä. Kummasti sitä vaan kolmessakin vuodessa kiintyy ihmisiin ja asioihin. Salon jättäminen jokuseks vuodeks uusien haasteiden odottaessa osoittautui paljon vaikeammaksi kuin osasin kuvitella. Ei sitä turhaan sanota että koti on siellä missä sydän on.

On niin paljon ihmisiä ja tahoja joita pitäisi kiittää, sen takia en edes alota mitään listaa koska puolet unohtuis kuitenkin. En vois olla kiitollisempi jokaisesta hetkestä mun kolmen vuoden Salo-taipaleella. Uudet haasteet odottavat ensi kaudella, otan kaiken innolla vastaan ja muistelen lämmöllä edellistä kolmea vuotta.

Rose