Kayla Haneline & Fanta Fofana LP Viestin uusimmat vahvistukset

Yhdysvaltalaiskeskitorjuja Kayla Haneline, 25 ja ranskalaishakkuri Fanta Fofana, 23, ovat LP Viestin Mestaruusliiga-joukkueen uusimmat vahvistukset. Molemmat liittyvät joukkueeseen tämän kauden mittaisilla sopimuksilla, joista Fofanan sopimuksessa on kahden viikon mittainen koeaika.
Vielä viime kaudella LP Kangasalan riveissä Mestaruusliigaa pelannut 188cm pitkä Haneline on kotoisin Yhdysvaltain Nebraskan osavaltiossa sijaitsevasta Plattmouthin kaupungista. Hänellä löytyy Suomen lisäksi pelikokemusta Euroopasta pelattuaan kaudella 2017-2018 Unkarin pääsarjaa Vasasin joukkueessa. Ennen Eurooppaan lähtemistä hän pelasi Yhdysvaltojen yliopistosarjaa Iowa Panthersin riveissä ja edusti Yhdysvaltojen yliopistomaajoukkuetta.

185-senttinen Fanta Fofana saapuu LP Viestiin Ranskan pääsarjasta. Lentopallopelinsä Asnières-sur-Seinen kaupungista aloittanut 23-vuotias hakkuri omaa tähän mennessä 4 kauden kokemuksen Ranskan pääsarjasta edustettuaan ensin kaudet 2015-2017 Nantesia ja kaudet 2017-2019 Quimper Volley 29, jossa samaan aikaan pelasivat myös Suomen maajoukkueesta tutut Saana Koljonen, sekä Salla Karhu.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:
Fanta Fofana kanssa on tehty ensi kauden sopimus, jossa on 10 päivän testijakso. Päätös tehdään tällä viikolla jääkö joukkueeseen. Viikonlopun leirillä oli jo mukana, mutta sen perusteella ei voi tehdä päätöksiä vielä kumpaakaan suuntaan. Katsotaan mihin suuntaan homma menee ensi viikolla, kun saadaan lisää harjoituksia.
Haneline oli viime kaudella yksi liigan parhaista keskipelaajista joten saadaan varmasti hyvä vahvistus. Kolme kertaa kuukauden tähdistössä ja myös koko kauden tähdistövalinta kertoo pelaajan tasosta. Uskon että tuo myös johtajuutta joukkueeseen.