Kauan odotettu kausi – nyt se alkaa!

Kauan odotettu kausi – nyt se alkaa!

LP Viesti aloittaa pitkään ja hartaasti odotetun Mestaruusliigakauden lauantaina 3.10. Kuusamossa Pölkkyä vastaan. Edellisestä virallisesta ottelusta (4.3. LP-Vampulaa vastaan) on aikaa seitsemän kuukautta!

Pölkky Kuusamo on yksi sarjan ennakkosuosikeista ja yhdessä LP Kangasalan, Hämeenlinnan, OrPon, Liigaplokin ja LP Viestin kanssa ne muodostavat etukäteen ajatellen sarjan todennäköisimmän kärkikuusikon. Vielä mahdollisesti puuttuvat ulkomaalaiset, loukkaantumiset, haastajien nälkäisyys ja ennakkosuosikin paineet antavat omat mahdollisuutensa jokaiselle joukkueelle toivottavasti pitkällä kaudella.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen povaa kaudesta mielenkiintoista monien joukkueiden uusiutumisen myötä. Myös LP Viesti on muuttunut melkoisesti: uusia pelaajia on 14 pelaajan joukossa peräti kahdeksan. Yksi ”uusi” on kaksi edellistä kautta ulkomailla pelannut Noora Kosonen, joka on alkavalla kaudella joukkueensa kapteeni.

– Odotan innolla, että kausi pääsee taas alkamaan pitkän tauon jälkeen. Joukkueessa on hyvä henki eikä taistelutahtoa varmasti tule puuttumaan. Mielenkiintoista myös nähdä miten liiga on muuttunut parin viime vuoden aikana ollessani ulkomailla.

Noora Kosonen aloittaa ensimmäisen kautensa LP Viestin kapteenina.

LP Viestin joukkueessa on paljon nuoruutta ja muutama kokenut pelaaja. Toki osalla nuoristakin pelaajista alkaa jo olla kokemusta liigatason vaatimuksista, vaikka ikää on vielä vähän. Lemminkäinen on tyytyväinen joukkueen harjoitusmoraaliin.

-Joukkue on harjoitellut hyvällä asenteella koko kesän. Nuoret pelaajat kehittyvät harppauksin ja uskon meidän pystyvän parantamaan peliämme kauden aikana paljonkin. Tietysti myös joukkueen kokoonpano elää. Viktoriia Tuchasvili ehti harjoituskaudella vasta viimeiseen harjoituspeliin, ja kanadalaiset täydentävät joukkueen lokakuun aikana.

Pölkky Kuusamo – LP Viesti lauantaina 3.10. klo 16:00 Kuusamon Liikuntakeskus

Beth Vinnell ja Caroline Pearson vihdoinkin Saloon

LP Viestin kanadalaiset pelaajat, Beth Vinnell ja Caroline Pearson, saapuvat Saloon perjantaina 2.10. Seura on täyttänyt jääkaapin ja hankkinut internet-yhteyden. Ensimmäiset päivät uudessa kotikaupungissa ovat siis turvatut.

Harjoituksiin Beth ja Caroline liittyvät kahden viikon karanteenin jälkeen ja siitä alkaa työ joukkueeseen sisään pääsemiseksi. Mikäli kaikki menee hyvin, naiset saattavat olla kokoonpanossa 17.-18.10., jolloin LP Viesti pelaa Orivedellä ja Nurmossa.

Caroline ja Beth Amsterdamin lentokentällä odottelemassa lentoa Helsinkiin.

Tiukka lokakuu

LP Viestin osalta kauden aloitus on tiukka, kun ohjelmassa on lokakuulle peräti 10 ottelua. Kaikkia Mestaruusliigan joukkueita ei sentään ehditä yhden kuukauden aikana kohdata, mutta esimerkiksi Pölkky Kuusamoa ja Hämeenlinnaa vastaan pelataan sekä kotona että vieraissa.

-Meillä on kova alku, mutta koitetaan kehittää omaa peliä. Katsotaan paljonko saadaan pisteitä sarjataulukkoon. Toivotaan, että saadaan olla terveinä niin loukkaantumisista kuin koronastakin, toteaa Lemminkäinen.

LP Viestin otteluohjelma: https://lpviesti.fi/mestaruusliiga-ottelut/