Joululomaa, Kisakalliota ja vähän Salohalliakin

Syyskauden jälkeen runkosarjan piikkipaikkaa pitävän joukkueemme joululoma alkoi 18. päivä keskiviikkona aamupuntin jälkeen. Poikkeuksellisesti Salon Gym & Fitness Centerillä tehty puntti sujui porukalta melko nopeaan tahtiin, selvästi kaikista huokui iloisuus lomasta ja ennen kaikkea muutamasta lepopäivästä. LP Viestin syksyyn on mahtunut paljon treenejä ja pelejä, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kaikille varmasti teki hyvää saada pieni hengähdystauko lentopallosta ja kahdesti päivässä treenaamisesta. Jokainen vietti omilla tahoillaan siis joulun ja treenasi Tuomaksen ohjeiden mukaisesti omatoimisesti.

Kuinka ollakaan, loma meni nopeasti ja pian oli aika palata takaisin joukkueharjoitusten pariin. Niinpä lauantaina 28. päivä (liian) aikaisin aamulla toinen toistaan virkeämmät pelaajat kokoontuivat Salohallille ja sieltä matka jatkui Kisakallion Urheiluopistolle, jossa meillä oli ohjelmassa muutaman päivän leiri. Lauantain aamuharjoitusten teemana oli saada vähän tuntumaa taas palloon ja sen jälkeen hyvän hien saattelemana kävimme punttisalin puolella kokeilemassa vieläkö rauta liikkuu entiseen malliin. Ainainen käsky ««älkää päästäkö itseänne liian helpolla«« vaihtuikin käskyyn ««tehkää noin 70% tehoilla««. Näin jälkikäteen ajateltuna täysillä painoilla tekeminen osoittautuikin meille paljon helpommaksi, sillä 70% tehoilla tekemiseen tarvittiin laskutoimituksia ja sekös teki hommasta hankalaa. No, saatiin treenin keskelle pieni kevennyskin, kun ikkunan vieressä ollut patteri putosi paikoiltaan kahden henkilön ««vähän nojatessa«« siihen. Ja tottahan sitä piti sitten huoltomiehet kutsua paikalle. Se jääköön salaisuudeksi, ketkä ne kaksi henkilöä olivat. Ensimmäisen leiripäivän iltatreenissä totuteltiin lajiin vähän lisää ja pikkuhiljaa pallokin alkoi taas tuntua pyöreältä. Harjoitusten jälkeen porukka vetäytyi relaamaan huoneisiinsa ja lataamaan akkuja seuraavaan päivään.

Sunnuntaiaamu alkoi klo 8.15 reippailulla ja aamupalalla, ensimmäisen treenin aika oli klo 10. Lauantaista aiheutunut mahdollinen väsymys ja pieni jumi pyrittiin avaamaan huolellisella lämmittelyllä. Edellisen päivän vaikeudet pallonhallinnassa oli tipotiessään ja joukkueemme jaksoi painaa läpi koko aamutreenin hyvällä sykkeellä ja tekemisellä. Lajin jälkeen pakollisessa loppupalaverissa kehotettiin kaikkia laittamaan iltatreeneihin pitkät sukat, hihat ja kaikki mahdolliset suojat ihon palamisen estämiseksi. Luvassa oli siis Tomin vetämät treenit ja silloinhan tunnetusti on puolustusta, puolustusta ja vähän lisää puolustusta. Ainiin ja vähän juoksemistakin. No, kunnialla kuitenkin selvittiin ja kaikki on vielä elossa, muutaman pienen palohaavan ja muun tärskyn rikkaampana. Mainittakoon vielä, että alkulämmittelykoriksessa tehtiin kyllä varmaan joku hikoilemisen maailmanennätys, sen verran kovat pelit saatiin aikaan!

Nautittuamme kaksi päivää Kisakallion olosuhteista ja ruuasta (Iida oliko se nyt munakoisoa ja munakasta?), oli aika jatkaa harjoittelua tutussa ja turvallisessa Salohallissa. Maanantaiaamu alkoi puntilla melkoisten jumien saattelemana. Porukka oli kuitenkin väsymyksestä huolimatta hilpeällä tuulella, olihan kyseessä kuitenkin vuoden viimeinen saliharjoitus. Osa joukkueesta keksikin hauskoja uusia tuuletuksia ja läpyjä, ne jääköön vielä toistaiseksi salaisuudeksi. Puntin jälkeen oli jokunen tunti aikaa levätä (lue: käydä alennusmyynneissä) ja hallille palasimme klo 17. Vuorossa oli vuoden viimeinen lajiharjoitus, jossa nähtiin mm. Nooran yhden käden yläpuolustuksen taidonnäyte sekä monien pelaajien toimesta lukuisia kovan luokan pommeja hyökkäyspuolella. Lisäksi juomapisteen luona treenejä tiukasti seurasi Amerikasta kotivisiitille saapunut Mona!

Tammikuun ohjelmamme on erittäin tiivis ja rankka, minkä vuoksi LP Viestin pelaajat toivoisivat yleisön tulevan sankoin joukoin paikalle kannustamaan meidät voittoihin, Teitä tarvitaan! LP Viesti toivottaa kaikille hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2014!

Rose