Joulua kohti

Marraskuun väistyessä ja Joulun lähestyessä, on pienen yhteenvedon paikka.

Pelejä on pelattu paljon ja treenejä takana iso määrä. Lopullinen syksyn saldo

saadaan kuitenkin vasta 15.12, jolloin pelataan syyskauden viimeinen ottelu

Euraa vastaan.

Harjoituskauden ottelut ja turnaukset sujuivat mainiosti. Peliaikaa tarjottiin koko pelaajarosterille. Varsinkin juniorikaarti käytti ansaitsemansa peliajan hyväkseen ja antoi näytöt niin valmennukselle kuin myös kannattajillemme. Näistä ««junnuista«« kuullaan varmaan myös jatkossa.

Pre-seasonin kohokohta oli varmaankin vierailu Wiesbadenissa, jossa pelattiin kovatasoinen kv-turnaus. Pääsy loppuotteluun oli tavoite ja se saavutettiin. Kuitenkin emäntäjjoukkue vielä tällä kertaa oli vahvempi. Ehkä sitten ensi kerralla.

Kauden alkuun oli meille siunaantunut räväkkä alku, kun kohdattiin Kangasala kahdesti ja Orivesi. Kangasala-pelit hoidettiin puhtaasti, mutta Orivesi osoitti todeksi ne ennakkoaavistukset, että haasteita kovien tavoitteiden saavuttamiseksi riittäisi.

Syksyn eräs kohokohta oli vierailu Shaffhausenissa. Se vierailu oli osoitus sitoutuneen joukkueen ammattimaisesta tekemisestä ja asenteesta. Kuitenkaan huumoriakaan unohtamatta. Siis 3-0 ja kotiin.

Kotiottelu osoitti ettemme vieraissa voittaneet huonoa joukkuetta. Hyvän väännön jälkeen 3-2 voitto ja kohtaamaan seuraava haaste, Rote Raben Vilsbiburg. Astetta kovempi vastus.

Cup-välierät hoidettiin ««retrotyyliin«« Urheilutalolla. HPK:n antaessa hieman tasoitusta ja oman pelin kulkiessa, molemmista peleistä 3-0 voitot. Tämähän tarkoitti sitä että tammikuun yhdestoista meille annetaan mahdollisuus kuitata viime kerran cup-tappio Kangasalaa vastaan.

Yleisesti harjoittelussa olemme panostaneet fysiikkaan, todellisen fysiikkaguru, Tuomas Sallisen johdolla. Tulokset testeissä näyttävät hyviltä ja mielestäni osa tehoista on siirtynyt siiheen tärkeimpään eli itse peliin. Kuitenkin periodi keväästä tähän hetkeen on lyhyt. Pitkäjänteisyys on tässäkin asiassa se tärkein asia. Todellisia tuloksia on odotettavasti tulevaisuudessa.

Lajitreenissä tekeminen on joukkueella ollut lähes kiitettävää luokkaa. Tilastonikkarimme Anssi on ansiokkaasti tilastoinut treenejämme ja täten tarjonnut valmennukselle ja pelaajille faktatietoa treenien edistymisestä. Näillä pienillä asioilla voimme edelleen tehostaa valmistautumista kauden huipennuksiin.

Tärkeä osahan tässä meidän projektissa on taustat, jotka ovat itseään säästämättä rakentaneet meille mahdollisuuden toteuttaa näitä edellämainituja asoita. Näille tekijöille haluan osoittaa kiitokseni ja toivottaa voimia jatkossakin.

Kaikille toivotan oikein hyvää Joulun odotusta. Nähdään taas hallilla.

Kari