Jenna Rosenthal ja Lena Lymareva-Flink LP Viestin uudet sopimuspelaajat

LP Viesti on tehnyt sopimukset loppukaudeksi amerikkalaiskeskipelaaja Jenna Rosenthalin (22v., 198cm) sekä ukrainalaisen yleispelaaja Lena Lymareva-Flinkin (26v, 182cm) kanssa. Molemmat pelaajat ovat mukana lauantain Suomen Cupin välieräottelussa Hämeenlinnassa.

Amerikkalaissentteri Jenna Rosenthal pelasi neljä viimeistä vuotta Amerikassa korkeinta yliopistosarjaa edustaen Marquette Universitya. 198-senttinen Rosenthal on pelannut lisäksi USA:n yliopistomaajoukkueessa. Rosenthal on LP Viestin ensimmäinen amerikkalaispelaaja ja lisäksi pisin pelaaja, joka joukkueessa on koskaan ollut.

Jenna Rosenthalin saapuminen Suomeen ei ollut aivan yksinkertaista. Pelaajan oli määrä lentää Suomeen Lontoon Gatwickin kautta torstaina, mutta droonien aiheuttaman kaaoksen takia Jennan lento laskeutui Gatwickin sijaan Pariisiin, josta hän pääsi jatkamaan matkaansa Helsinkiin vasta perjantaina.

–  Jenna vaikuttaa videoiden ja yhden aamutreenin perusteella pelaajalta, joka on urheilullinen ja varmasti on potentiaalia olla kova pelaaja Mestaruusliigassa.  Tietenkin lähes kaksimetrinen pelaaja tuo verkolle ulottuvuutta ja on hyvä pelote vastustajille. Ensivaikutelman perusteella sopii myös hyvin joukkueeseen, kertoo päävalmentaja Tomi Lemminkäinen

Lena Lymareva-Flink palaa LP Viestin paitaan kahden vuoden jälkeen. Hän pelasi Salossa menestyksekkäästi kausina 2014-2016 voittaen SM-kullan, SM-hopean sekä kaksi Suomen Cupin kultaa. Mestaruusliigassa hänet on valittu kuukauden tähdistöön viisi kertaa ja kuukauden pelaajaksi kerran.

LP Viestissä vietettyjen vuosien jälkeen Lymareva-Flink siirtyi kaudeksi 2016-17 ensin Turkkiin Kazan BS joukkueeseen ja loppukauden hän pelasi Italiassa A2-liigassa Soveraton joukkueessa. Viime kaudella hän edusti turkkilaista Yesilyurtin joukkuetta sekä kauden jälkeen Petro Gazz Angels-joukkuetta Filippiineillä.

– Lena on harjoitellut koko kauden aikana joukkueen kanssa, joten hän on tuttu pelaaja kaikille. Lenasta on ollut tähänkin asti apua sekä liigajoukkueelle että Akatemiajoukkueelle koska hän on tuonut tasoa harjoituksiin. Lena on asunut Salossa jo yli neljä vuotta joten hienoa, että saadaan hänet pelaamaan omalla paikkakunnalla, koska kiinnostusta oli varmasti muuallakin. Siitä isot kiitokset yhteistyökumppaneille. Mielenkiintoista nähdä miten Lena pelaa Mestaruusliigassa muutaman muiden maiden sarjoissa pelattujen kausien jälkeen, kommentoi Lemminkäinen.