Hyvää joulunaikaa!

LP Viestin blogipalstan perinteisiin kuuluu kerrata menneen viikon tapahtumia – ainakin silloin kun kirjoitusvuorossa on ollut pelaaja. Taustavoimien sallittaneen poiketa säännöstä ja tutkailla mennyttä aikaa pidemmällä aikavälillä, jopa vuoden mittaisella.

Kuten tuoreessa kausijulkaisussa kirjoitin, vuosi 2014 painuu historiaan LP Viestin osalta huikeissa merkeissä. Kotimaan menestyksen lisäksi on hankittu mainetta ja kunniaa eurokentillä ja kun samana vuonna seura pelaa turkkilaista huippuseura Fenerbahcea ja venäläistä maailmankuulua Dinamo Moskovaa vastaan itse hankkimillaan sarjapaikoilla, voidaan sanoa LP Viestin / LP Salon kuuluvan Euroopan huipulle.

Joku tietysti tässä vaiheessa jo naputtaa tekstaripalstalle, että paikka Mestarien liigaan tuli villin kortin kautta, ei pelaamalla. Totta, aivan totta. Mutta ei villejä kortteja yleensä jaeta ihan kenelle vaan, paikka siihenkin joukkoon on hankittava jollakin tavalla ja kun meillä ei sitä rahalla ole voitu hankkia, se on hankittu pelaamalla. Muistaa kannattaa myös se, että LP Viestin Suomelle hankkimia eurocupien ranking-pisteitä ei ole korvamerkitty salolaisella leimalla vaan pisteet ovat koko suomalaisen naislentopallon yhteisiä.

Hieno vuosi on siis päättymässä ja seuraavastakin voidaan odottaa suuria asioita. Jo tammikuu on seuralle ja etenkin joukkueelle erittäin rankka: Suomen cupin finaali, liigan vierasottelu Hämeenlinnassa, kotiottelu Vampulaa vastaan, kaksi Mestarien liigan vierasottelua – niiden välissä kotimaan liigan haastekierroksen tuplapelit – ja kuukauden päätteeksi kotiottelu Busto Arsiziota vastaan. Ei käy kateeksi pelaajia, valmentajia eikä myöskään taustavoimia, jotka hoitavat mm. kaikki ulkomaan matkoihin liittyvät velvoitteet.

Joulun lähestyessä on syytä kiittää kaikkia niitä tahoja, jotka ovat tämänkin syksyn aikana mahdollistaneet LP Viestin pelaamisen niin kotimaassa kuin Mestarien liigassakin. Kiitettävien joukko on laaja ja jonkun ryhmän nostaminen tässä esille ei liene tarpeen. Olette kaikki isojen kiitokset ansainneita.

Seuran puolesta toivotan kaikille rauhaisaa joulunaikaa – tavataan Salohallissa vielä ennen vuoden vaihtumista tiistaina 30.12. Pieksämäki-ottelun tunnelmissa.

Hyvää Joulua!

Ilpo