HPK kaappasi 2-3 –vierasvoitolla kotiedun itselleen

Naisten Mestaruusliigan kolmas loppuottelu käänsi kotiedun LP Viestiltä HPK:lle, kun vieraat pystyivät maanantaina hakemaan Salohallista 2-3 –vierasvoiton. Näin hämeenlinnalaisilla on torstaina kotisalissaan ensimmäisen kerran mahdollisuus ratkaista mestaruus välivuoden jälkeen itselleen.

Erät, jotka LP Viesti voitti, se voitti selvästi, HPK:n voittoon kääntyneet erät olivat tasaisia, myös ratkaiseva viides erä. Pelin erät pelattiin numeroin 25-15, 24-26, 23-25, 25-17 ja 10-15. Koko ottelun eräpisteet olivatkin salolaisten eduksi 107-98.

Lopulta kaikki kulminoitui pelin viiteen viimeiseen palloon: viidennessä erässä oltiin numeroissa 10-10 HPK:n ensin johdettua erää niukasti. Kaikki viisi viimeistä pistettä merkittiin kuitenkin vieraille ja näin ottelu oli ratkennut hämeenlinnalaisriemuun.

HPK:n Daniela Öhman palkittiin joukkueensa parhaana.

– Alussa meidän torjunta ja puolustus sakkasi pahasti ja LP Viesti teki kentällä mitä tahtoi. Sitten saatiin vähitellen otetta peliin ja Kertu Laakia kiinni, siitä alkoi nousu.

– Oltiin lampaita alussa eikä pelattu omalla tasollamme. Sitten haettiin ja löydettiin taistelumieli, oma syöttö alkoi toimia ja viidennessä erässä päästiin asenteella niskan päälle, tiivisti Daniela pelin vaiheita.

– Hienoa, että saatiin omia faneja liikkelle ja muutenkin hallissa oli tunnelmaa, kiitteli Daniela Öhman, jonka tehot pelissä olivat 14/+12.

Myös LP Viestistä palkittiin parhaana keskipelaaja, Dubravka Rakic.

– Onnittelut ensin HPK:lle voitosta. Ajoittain meidän joukkue pelasi oikein hyvin, mutta sitten aloimme tehdä tyhmiä virheitä ja ote karkasi. Mutta peli ei ole vielä ohi, mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, mennään askel kerrallaan ja yritetään parantaa peliämme.

– Salohallissa oli hieno tunnelma, mutta olen pettynyt siitä, ettemme pystyneet parempaan, kuittasi Duda.

Voittajien valmentaja Luca Chiappini eli pelissä voimakkaasti mukana.

– Pidin pelistä, se oli hieno peli. Molemmilla joukkueilla oli nousuja ja laskuja, tässä vaiheessa sarjaa se on aika normaalia. Eikä kumpikaan pelannut parasta peliään, arvioi italialaisvalmentaja.

– Kun voitat tie break –erän kautta, tiedät että peli on ollut tasainen. Vain 2-3 palloa toiseen suuntaan ja tulos olisi erilainen.

– Loppuratkaisuissa passari (Chloe Collins) teki oikeita ratkaisuja ja annan hänelle siitä pisteet.

– Tunnelma oli hieno ja pelissä tunnetta, kiitteli Luca Chiappini.

LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen kiitteli voittoerien peliä, mutta harmitteli niukkoja erätappioita.

– Kokonaisuutena olimme pelissä tasaisempi joukkue, mutta HPK voitti tärkeimmät pallot. Positiivista oli, että saatiin Duda (Rakic) oikeastaan ensimmäisen kerran kunnolla mukaan peliin, toivottavasti torstaina vieläkin enemmän.

– Pelin viimeinen pallo kuvasti paljon, HPK taisteli uhrautuvasti puolustuksessa, heillä oli siihen enemmän asennetta. Meidän syöttöjen piti kiertää vastustajan libero (Saana Koljonen), hänelle on kuitenkin merkitty 25 vastaanottoa – siinä ei siis onnistuttu.

– Torstaiksi suunnitelmat eivät tästä juuri muutu, tiistai levätään, keskiviikkona harjoitellaan kevyesti ja Hämeenlinnassa laitetaan kaikki likoon, lupasi Lemminkäinen.

Alanmiehet palkitsi positiivisimpana pelaajana kellolla numero 212 HPK:n Suvi Kokkosen.

Otteluisäntä Traktoauto palkitsi pelin parhaina HPK:n Daniela Öhmanin ja LP Viestin Dubravka Rakicin.

Pisteet:

LP Viesti: Kertu Laak 25/+11, Anna Czakan 14/+11 (7 torjuntaa), Dubravka Rakic 13/+12, libero Hillaelina Hämäläisen vastaanotto-% 62%/24 suoritusta.

HPK: Suvi Kokkonen 17/+9, Daniela Öhman 14/+12, Salla Karhu 13/+3, libero Saana Koljosen vastaanotto-% 72%/25 suoritusta.

Ottelun koko tilasto linkissä http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1337&ID=35&CID=54&PID=36&type=LegList.