Hämeenlinna vei kärkiottelun

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti 1-3 (25–20, 18–25, 23–25, 22–25) vierasvoiton lauantain kärkiottelussa. Hämeenlinna nousi voitollaan kahden pisteen päähän LP Viestistä, jolla on kuitenkin edelleen vahva ote runkosarjan voitosta. Hämeenlinnan on saatava viimeisessä ottelussaan kolmen pisteen voitto LP-Vampulaa vastaan ja tämänkin jälkeen LP Viestille riittää kaksi pistettä vieraskiertueeltaan, jossa se kohtaa Pölkky Kuusamon ja Woman Volleyn Rovaniemellä.

Avauserä alkoi odotetun tasaisena ja molemmat joukkueet kävivät vuorollaan johtoasemassa. LP Viesti pääsi kolmen pisteen johtoon erän puolivälissä, jonka Hämeenlinna kiri kiinni Maeva Orlén ässäsyötöillä. Loppuerässä Anna Czakan ja Lena Prokopenko olivat tehokkaina verkolla ja Viesti pääsi jälleen karkuun ja vei avauserän 25-21.

Toista erää edettiin Hämeenlinnan komennossa ja tilanteessa 5-10 LP Viesti haki uutta virtaa vaihdosta ottamalla Saana Lindgrenin hakkurin paikalle ja Lotta Piesasen Lena Prokopenkon tilalle toiseksi yleispelaajaksi. Piesanen tulikin pirteästi kentälle tehden neljä hyökkäyspistettä. Hämeenlinna teki tuhojaan erityisesti syöttöruudussa ja vei erän selkeästi 18-25.

Kolmannen erän alussa Hämeenlinna jatkoi siitä mihin toisessa erässä jäi. Tehokkaan syöttö-ja hyökkäyspelin vieraat pääsivät jälleen viiden pisteen karkumatkalle. LP Viesti haki jälleen muutoksia kentälliseensä, ja tällä kertaa Kertu Laakin tilalle hakkuriksi vaihdettiin Lena Prokopenko. Kotijoukkue kiri piste pisteeltä johtoa kiinni ja Lotta Piesasen syöttövuorolla pääsi tasoihin. Hämeenlinna oli loppuerässä kovempi ja vei sen Orlén ja Kokkosen johdolla 23-25.

Neljättä erää LP Viesti johti 13-9, jonka jälkeen Hämeenlinna otti aikalisän. Tämän jälkeen tahti erässä muuttui – vieraat kirivät johtoa kiinni ja siirtyivät jälleen tehokkaan syöttönsä turvin viiden pisteen johtoon. Hämeenlinna piti johtonsa erän loppuun asti ja kuittasi näin 1-3 vierasvoiton Salosta.

Maeva Orlé, Hämeenlinna:

-Mielenkiintoinen peli ja hyvää taistelua molemmilta joukkueilta. Meidän piti tehdä töitä joka pisteen eteen ja olimme iloisia kun saimme täydet pisteet. Varmistimme runkosarjan toisen sijan jo viime pelissä ja nyt meidän täytyy tehdä töitä playoffeja varten. Salohalli on hyvä paikka pelata, iso halli ja yleisö joka pitää ääntä, tykkään pelata tällaisissa paikoissa. Olisi tietenkin mukava palata tänne finaaleissa.

Lena Lymareva-Flink, LP Viesti:

-Meidän osalta peli ei ollut kovin hyvä. Vastaanottomme ei toiminut ja meidän pitäisi parantaa myös torjunta-puolustuspeliämme, emme nouodattaneet sovittua taktiikkaa. Se on syy miksi hävisimme tänään.

 

LP Viesti – Hämeenlinna 1-3 (25-21, 18-25, 23-25, 20-25)

LP Viesti: Lymareva-Flink 17/+8, Rosenthal 10/+8, Czakan 9/+5

Hämeenlinna: Orlé 19/+14, Kokkonen 13/+1, Kalchenko 13/+11

LähiTapiolan pisteet: 3 Orle, 2 Kalchenko, 1 Lymareva-Flink

PROlibero: Julia Porsanger

Parhaat pelaajat: LP Viesti Lena Lymareva-Flink ja Hämeenlinna Maeva Orlé