Finaalit alkavat perjantaina – voittaako LP Viesti mestaruuden 4-2?

Lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalit alkavat perjantaina. Vastakkain ovat toisilleen kovin tutut HPK Hämeenlinnasta ja LP Viesti Salosta.

HPK on hallitseva suomenmestari ja runkosarjan voittaja, ja LP Viesti puolestaan Suomen cupin mestari ja runkosarjan kakkonen. Hyvällä syyllä voi todeta, että finaaleissa kohtaavat todellakin koko kauden kaksi parasta joukkuetta.

LP Viesti pelaa liigafinaaleissa nyt yhdeksättä kertaa peräkkäin. Suomenmestaruudesta kertovia viirejä on nostettu Salohalliin kattoon seitsemän.

Joukkueen päävalmentaja Tomi Lemminkäinen korostaa, että nyt alkavat sitten ne ns. tosipelit.

– On finaalisarja tietenkin ihan erilainen kuin runkosarja, mutta ei tämä muista pudotuspeleistä kauheasti muutu. Vastustaja on tietysti aika paljon kovempi. Yleisömäärä nousee, ja oikeasti ryhdytään taistelemaan siitä suomenmestaruudesta, Lemminkäinen miettii.

Lemminkäinen antoi finaalipaikan varmistuttua pelaajilleenkin viikonloppuvapaan, mutta tämä viikko on painettu taas täysillä.

– Tiistainakin vedettiin todella kovatasoinen harjoitus. Laitoin Villellekin viestin (fysiikkavalmentaja Ville Salmi), että pelaajat ovat kyllä kovassa kunnossa. Mutta niin pitää ollakin, jos mielitään pärjätä. Vastustaja kun on myös aika kovatasoinen, Lemminkäinen sanoo.

Lemminkäinen ja joukkueen koko valmennusryhmä on käynyt ja käy edelleen läpi vastustajan peliä mm. videoilta. Niiden avulla pyritään löytämään entistä tarkemmin vastustajan heikkoja kohtia ja omia vahvuuksia.

– Liberopelissä me olemme edellä. Vastustajallakin on hyvä libero, mutta meillä on Suomen paras. Ehkä keskipelaajaosastolla myös (ollaan edellä). Molemmilla on hyvät passarit.

Päävalmentaja suostuu myös arviomaan miten finaalisarjassa lopulta käy. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

– 4-2 meille, pääsiäismaanantaina Salossa ratkeaa, Lemminkäinen naulaa.Finaalisarja käynnistyy Hämeenlinnassa perjantaina. Toinen osaottelu pelataan Salohallissa sunnuntaina 9.4. alkaen kello 16:30.

Finaalien aikataulu:
PE 7.4. 18:00 HPK – LP Viesti, Elenia Areena
SU 9.4. 16:30 LP Viesti – HPK, Salohalli
TI 11.4. 18:00 HPK – LP Viesti, Elenia Areena
PE 14.4. 18:00 LP Viesti – HPK, Salohalli

Tarvittaessa:
SU 16.4. 16:00 HPK – LP Viesti, Elenia Areena
MA 17.4. 14:00 LP Viesti – HPK, Salohalli
KE 19.4. 18:30 HPK – LP Viesti, Elenia Areena