Fenerbahce Opet jatkoi maailmantähtien showta Salossa

Fenerbahce Opet jatkoi maailmantähtien showta Salossa

LP Salo pelasi Mestarien liigan kolmannen ottelunsa keskiviikkona Salohallissa. Lohkon toinen turkkilaisjoukkue, Fenerbahce Opet, vei ottelun selvin 3-0 (25-10, 25-16, 25-14) numeroin ja pelasi täydellä ammattiylpeydellä koko ottelun. Vieraiden kokoonpanosta puuttui Melissa Vargas, yksi tulevaisuuden (ja tämän hetken) kuumista nimistä, mutta se ei horjuttanut vieraiden esitystä.

Fenerbahce aloitti ottelun vahvasti ja otti heti muutaman pisteen kaulan. Vieraat esittivät kovia suorituksia eivätkä salolaiset oikein päässeet peliin mukaan. Yksittäiset hyvät suoritukset toivat LP Salolle ensimmäisessä erässä 10 pistettä.

Toinen erä lähti tasaisemmin liikkeelle ja kotijoukkue johtikin ottelua. LP Salolta palloja tappoi Katarina Pilepic, mutta muuten pisteitä tuli lähinnä Fenerbahcen virheillä. Brankica Mihajlovic jatkoi hurjaa pistetehtailuaan lyöden huonommistakin paikoista vaihtelevasti käsien kautta tai torjunnan yli. Turkkilaiset repivät piste pisteeltä eroa ja erä myös päättyi Mihajlovicin tulitukseen.

Illan kolmas ja viimeinen mentiin vieraiden komennossa alusta alkaen. LP Saloa ei voi syyttää yrityksen puutteesta, mutta vastustajan ollessa joka osa-alueella kivikova, on pisteiden tekeminen vaikeaa. Turkkilasten vaikeat aloitussyötöt tuottivat hankaluuksia päästä hyökkäämään, vaikka muutaman kerran LP Salon passari Viktoriia Tuchasvili saikin Fenerbahcen torjujat sekaisin.

Kuva CEV

Fenerbahcen päävalmentaja, Zoran Terzic:

-Hyökkäsimme hyvin ja pelasimme hyvän ottelun. LP Salon ja Fenerbahcen välillä on selvä tasoero, mutta he pelasivat hyvin. Katsoimme heidän edellisiä otteluitaan ja valmistauduimme hyvin tähän peliin. Olen tyytyväinen miten joukkueeni pelasi. Mihajlovic oli tänään paras.

Mihajlovicin kommentit LP Salosta:

-Tulimme tähän otteluun tietäen, että LP Salo pelaa hyvää lentopalloa ja että meidän pitää antaa parhaamme. Haluamme päättää tämän vuoden hyvin ja toivottavasti kehitymme koko ajan. LP Salolla on hyviä pelaajia. Kehityskohteita löytyy vielä, mutta jos he tekevät kovaa töitä, he tulevat saavuttamaan tavoitteensa.

…ja omasta pelistään:

-En tykkää puhua omasta pelistäni, yritän aina vain pelata niin hyvin kuin osaan. Tämä ei ole yksilö- vaan joukkueurheilua. Kausi on pitkä ja meidän on tehtävä kovin töitä. En tiennyt, että täällä olisi meidän fanejamme, mutta hienoa, että he tulivat kannustamaan meitä.

LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kommentoi ottelua seuraavasti:

-Numerot ovat tietysti aika tylyt eikä vierasjoukkue paljon armoa antanut. Siinä mielessä ”ikäviä” nämä turkkilaisjoukkueet, kun eivät koskaan pelaa puolivaloilla. Serbivalmentaja Terzicin tyyliin näyttää kuuluvan, että ykköskokoonpano pelaa koko ottelun. Vaihtopelaajat eivät tule kentälle selvässäkään ottelussa. Toisaalta, pitää ajatella positiivisesti, että päästiin pelaamaan kaikki kolme erää todellista huippujoukkuetta vastaan.

-Vastustajasta sen verran, että tietenkin passari Nazin ja keskipelaaja Erdemin yhteistyö on hienoa katseltavaa, tänään nähtiin sitä ihan aitiopaikalta. Mihajlovicista pitää sanoa, että Salohallissa on ollut aika paljon huippupelaajia, mutta häneltä oli kyllä jäätävä esitys, ei saatu kertaakaan kiinni.

-Oman joukkueen ensimmäinen erä oli vähän vaisu ja luovutettiin liian helposti. Kahteen viimeiseen erään taistelu parani. Pelissä oli paljon hyvää, vaikka eräpisteet ovatkin tylyt, mutta ero vaan on tämä maailmanhuippuihin. Katarina Pilepiciltä erinomainen hakkuripeli, 11/+7 noin 40%:n tehoilla on tuollaista vastustajaa vastaan kova suoritus.

Netta Laaksonen nosti todella paljon tasoaan Ezcacibasi- pelistä. Lotta Piesanen tuli vaihdosta ja hänen pelinsä parani ottelun edetessä. Vaikka Lotan tilasto on miinuksella (5/-2) niin peli oli rohkeaa. Samoin Nea Haatainen: ensimmäisen erän jälkeen saldo oli 0/-5, mutta sen jälkeen kaksi viimeistä olivat 5/+5. Jos halutaan vielä enemmän haastaa näitä joukkueita, tarvitaan myös Anu Ennokin ja Nette Peitin onnistumisia hyökkäyspäässä. Nyt heillä oli vain yksi onnistunut hyökkäys koko pelissä. Suomen liigassa tehoja heiltä kyllä on löytynyt.

-Itse olen ihan positiivisilla fiiliksillä, tämä oli selkeä tason nosto Kangasalan pelistä. Kun loppuviikko treenataan hyvin ja päätetään kausi lauantaina voittoon, niin on mukava lähteä joululomalle.

LP Salon tehokkain, hakkuri Katarina Pilepic, sanoi pelaamisen olevan vaikeaa kovaa vastustajaa vastaan:

-Kova ottelu, kova vastustaja. Aloitimme ottelun hitaasti. On aina vaikeaa aloittaa ottelu maailman kärkijoukkueita vastaan ja alussa kunnioitimmekin heitä liikaa. Näin kovaa vastustajaa vastaan jokaista pistettä on syytä juhlia. Meiltä puuttuu edelleen tärkeitä pelaajia. Nämä pelit valmistavat meitä Mestaruusliigan otteluihin.

Parhaat pelaajat
Fenerbahce: Brankica Mihajlovic 19/+18
LP Salo: Katarina Pilepic 11/+7

Parhaat pistenaiset
Fenerbahce: Mihajlovic 19/+18, Robinson 13/+9, Erdem 12/+10
LP Salo: Pilepic 11/+7, Czakan 5/+2, Haatainen 5/0, Piesanen L. 5/-2