Ensimmäisen erän upea taistelu ei riittänyt  –Budowlani ŁÓDŹ 3-0 -voittoon LP Salosta

Ensimmäisen erän upea taistelu ei riittänyt –Budowlani ŁÓDŹ 3-0 -voittoon LP Salosta

Keskiviikkoiltana Salohallin kauden ennätysyleisö (1532) näki kotijoukkueen upeaa taistelua ja jopa hallintaa ensimmäiset 1,5 erää. Sen jälkeen LP Salolta tuntui usko loppuvan ja vastustaja teki tarvittavat pisteet. Ottelu Salossa puolalaiselle Budowlani ŁÓDŹille 3-0 (33-31, 25-21, 25-19).

Pelin alusta lähtien joka pisteestä väännettiin tiukasti ja erä kestikin huimat 38 minuuttia. LP Viesti pelasi rohkeasti ja pääsi passari Veda Mansikkaviidan syöttövuorolla karkuun, tilanteeseen 15-10. Puolalaiset tulivat kuitenkin tasaisen varmasti tasoihin. Molemmilla joukkueilla oli eräpallonsa, mutta lopulta vieraat veivät erän. Kotijoukkueen vastaanotto toimi erässä hyvin, syötöt nousivat 61%:n tarkkuudella. Katarina Pilepic teki erään huimat 11 pistettä.

Toinen erä lähti LP Viestin komennossa ja kotijoukkue johtikin erää taas mm. 14-11. Tilanteeseen 15-15 Budowlani ŁÓDŹ oli taas kirinyt eron umpeen ja sen jälkeen ottelu kulki käytännössä sen komennossa. LP Viestin valmennuskaksikko yritti pelaajavaihdoilla saada peliä kulkemaan siinä onnistumatta.

Myös kolmannen erän puoliväliin asti peli pysyi tasaisena. Vieraiden kovuus tuli kuitenkin esille samalla, kun kotijoukkueella löytyi lähinnä yksittäisiä onnistumisia.

Eveliina Rautiainen ja Anu Ennok eivät anna pallon pudota lattiaan. Kuva CEV.

Kotijoukkeen parhaana palkittiin kentän kovimmat pisteet paukuttanut Katarina Pilepic (20/+12), vastustajalta lähes virheettömästi pelannut Jaroslava Pencova (11/+10).

Kotijoukkueen libero Eveliina Rautiainen oli pettynyt nainen pelin jälkeen:

– Tähän peliin ei voi olla tyytyväinen, kun voittoa lähdettiin hakemaan ja 3-0 hävittiin. Ensimmäiset 1,5 erää oli meiltä hyvää, mutta jollain tavalla lataus meni siihen ensimmäiseen erään ja sen menettämiseen. Jokaisesta tappiosta löytyy jotain opittavaa, otetaan ne mukaan. Huomenna on jo seuraava peli, joten tämä tappio pitää nollata nopeasti.

Budowlani ŁÓDŹin hyökkääjä Jaroslava Pencovan mietteet olivat toisenlaiset:

-Tässä pelissä meidän tärkein juttumme oli se, ettemme tee virheitä. Mitä enemmän annoimme vastustajalle painetta, sen varmemmin tiesimme heidän sortuvan virheisiin. Ei ollut helppo peli meille enkä ole tyytyväinen miten aloitimme ottelun. Emme olleet keskittyneitä ja koska LP Salo on hyvä joukkue, ensimmäinen erä oli vaikea. Meidän täytyi pelata parastamme voittaaksemme ottelun.

Vieraiden valmentaja Blaze Krzrysztalowicz:

-Olimme valmistautuneet kovaan peliin LP Saloa vastaan emmekä ajatelleetkaan pelin olevan helppo. Olimme myös valmistautuneet erilaisiin variaatioihin, miten he saattaisivat pelata, mutta ensimmäisessä erässä oma vastaanottomme oli huono. Emme siis saaneet sideout-peliämme (vastaanotto-hyökkäys) toimimaan ja se oli suurin ongelmamme. Pelin vanhetessa saimme enemmän painetta omaan syöttöömme ja se taas aiheutti ongelmia LP Salolle.

LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

-Olen pettynyt lopputulokseen, tänään meillä oli mahdollisuus voittaa ja mielestäni olisi pitänyt voittaa. Ei vaan ylletty sellaiseen suoritukseen, jota tältä joukkueelta parhaimmillaan voi odottaa. Vastustaja on hyvä ja pikkuisen meitä kovempi joka osa-alueella.

-Näissä peleissä meidän pitäisi onnistua leveämmällä rintamalla koko pelin ajan. Myös voitontahtoa  olisi tänään tarvittu, tuntui että ihan viimeistä puristusta ei irronnut.

Parhaat pistenaiset:
LP Salo: Pilepic 20/+12, Peit 11/+5, Ennok 9/+2
Budowlani ŁÓDŹ: Kraiduba 14/+8, Twardowska 13/+7, Baczynska 12/+1