Elina Käsnänen LP Viestin toiminnanjohtajaksi – “Merkittävä askel seuralle”

Elina Käsnänen on kasvatustieteen kandidaatti (valm. 2016). Ennen Saloon muuttoaan hän toimi opintojensa ohessa Jyväskylän yliopistolla tutkimusavustajana ja -koordinaattorina. Kahden vuoden aikana kokemusta karttui viidestä eri tutkimuksesta. Kesällä 2017 hän toimi harjoittelijana Opetushallituksessa varhaiskasvatuksen ja opetustoimen henkilöstökoulutuksen tiimissä.

Elina Käsnäsestä tulee LP Viestin ensimmäinen toiminnanjohtaja. Seuran perustamisen jälkeen (28.2.2008) vastaavia tehtäviä hoiti seuran silloinen puheenjohtaja ja perustajajäsen Jukka E. Lehtinen ja vuodesta 2011 alkaen urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen valmennustehtäviensä ohella (pois lukien kausi 2011-12 jolloin päätoimisena).

Toiminnanjohtajan tehtävänä on kehittää seuran toimintaa sen lähtiessä seuraavalle 10-vuotiskaudelle. Työ tapahtuu edelleen yhteistoiminnassa laajan talkoolaisjoukon, johtokunnan ja urheilutoimenjohtajan kanssa.

– Nykyiset, hyvin toimivat seuran toiminnot luovat loistavan pohjan Elinan työlle ja siinä onnistumiselle. Talkootyö, monipuolinen yhteistyö Salon Viestin lentopallojaoston ja Salon Viestin Ukkomiesten kanssa ovat edelleen seuramme toiminnan kulmakiviä, korostaa seuran johtokunta.

Tiistain infotilaisuudessa LP Viestin varapuheenjohtaja Karri Virtanen perusteli ja kommentoi tehtyä ratkaisua:

– Tämä on seuralle merkittävä kehitysaskel. Seurassa on mietitty strategiaa tuleville vuosille ja sen voi kiteyttää kolmeen kohtaan: urheilullisesti kansainvälinen menestyminen, pelaajapolun tarjoaminen urheilijoille ja urheiluelämyksien tarjoaminen vauvasta vaariin / mummoon. Elinan työ tulee toteuttamaan näitä asioita – ja nimenomaan yhteistyössä aiemmin mainittujen henkilöiden ja yhteisöjen kanssa yhteistyössä.

– Ensimmäisen 10:n toimintavuoden aikana seuran urheilulliset tavoitteet ovat täyttyneet. Maailma kuitenkin muuttuu ja meidänkin pitää miettiä toimintaa jatkossa. LP Viestillä on vakiintunut asema ja vakiintuneet resurssit – seuraavalle 10-vuotiskaudelle lähdettäessä avainasioita ovat toiminnan kehittäminen ja mahdollinen laajentaminen. Siinä työssä resurssointi on tärkeä ja pienen seuran pitää miettiä näitä asiota, varapuheenjohtaja Virtanen totesi.

Myös LP Viestin urheilutoimenjohtaja ja samalla päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on iloissaan tehdystä ratkaisusta.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että seura on päätynyt tähän ratkaisuun ja Elinan valintaan. Nyt urheilutoimenjohtaja voi aiempaa enemmän keskittyä urheiluun, tämä on iso askel henkilökohtaisesti. Minusta tämä on selkeää eteenpäin menoa, saadaan Elinan ideat käyttöön.

– Lisäksi on hyvä, että tehtävään tulee henkilö, joka jo tuntee joukkueen toimintatavat, suurimman osan seuran taustoista ja on jo valmiiksi “sisällä” seurassa, pohti Lemminkäinen.

Virallisesti 1.3. toiminnanjohtajan tehtävät aloittava Elina Käsnänen on itsekin innoissaan.

– Olen hyvin kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Lähden tehtävään täynnä energiaa, mutta samalla nöyränä. Ensiaskeleitahan tässä vasta otetaan, mutta kun tämä yhteisö on jo tehnyt todella hyvää työtä, tästä on hyvä jatkaa. Tavallaan tämä pesti on kunnianosoitus tähän saakka tehdylle työlle ja nyt jalostetaan toimintaa seuraavalle 10-vuotiskaudelle, tiivistää Elina ajatuksensa.

– Pidän haasteista, tiedän ottavani vastaan isot saappaat, mutta teen sen tämän laadukkaan yhteisön kanssa.

– Minun äitini antama ohje tähän tehtävään oli: “Elina, sinun pittää hoitaa sitä tehtävää niin kuin sinä keittäisit ruispuuroa: sinun pittää keittää sitä maltilla ja kärsivällisesti ajan kanssa niin siitä tullee tosi hyvvää ja kaikki tykkää siitä. Mutta jos sinä teet sen noppeesti ja kärsimättömästi, sitte siitä tullee kitkerää ja kukkaa ei tykkää siitä!” (toim.huom.: savon kielen lautakunta ei ole tarkistanut kieliasua…)

Toiminnanjohtajan tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja tehtävänkuva sekä siihen käytettävä aika muotoutuu myöhemmin. Tämän sarjakauden Elina Käsnänen pelaa normaalisti loppuun joukkueen passarina ja kapteenina, seuravasta/seuraavista kausista pelaajana ei ole vielä sovittu mitään.

* * *

Lentopalloilijana Elina Käsnänen on Maaningan Mahdin kasvatti, pelasi 1. liigaottelunsa 30.9.2006 LiigaEuran pelaajana, siirtyi Eurasta Salon Viestiin, LP Viestiin ja Pieksämäki-Volleyhin. Ennen uutta paluuta LP Viestiin keväällä 2016 hän pelasi jyväskyläläisessä Liikunnan Riemussa. Hänellä on takanaan 161 Mestaruusliigan ottelua (tilanne 13.2.2018).
Syksyllä 2017 Elina Käsnänen valittiin LP Viestin joukkueen kapteeniksi.