Eczacibasi odotetun kova, hurjaa menoa Salohallissa

Eczacibasi odotetun kova, hurjaa menoa Salohallissa

Maailman ykkösjoukkueeksi nostettu turkkilainen Eczacibasi VitrA Istanbul vieraili tiistaina voitokkaasti Salohallissa kohdaten naisten lentopallon Mestarien liigassa LP Salon 0-3 (22-25, 10-25, 14-25).

Eczacibasi aloitti ottelun kaikki tähdet kentällä: Kim Yeon-koung, Tijana Boscovic, Carli Lloyd ja Natalia Pereira. LP Salo aloitti ennakkoluulottomasti ja sai pisteitä niin omilla hyvillä suorituksilla kuin myös vastustajan virheillä. Turkkilaisjoukkueella oli kova syöttö, mutta salolaisten vastaanotto kesti hyvin muutamia maailmanluokan syöttöjä lukuun ottamatta. Hyökkäämään päästiin siis hyvistä paikoista ja Viktoriia Tuchasvilin hyvistä passeista. LP Salo johti vielä 12-10, mutta sen jälkeen Eczacibasi lähti viemään peliä. Erä näytti karkaavan vieraille, tilanne oli pahimmillaan 16-21, mutta sen jälkeen Kayla Haneline pääsi syöttöruutuun ja laittoi sen verran pahaa syöttöä, että pian oltiinkin jo tilanteessa 21-21. Lopussa nähtiin vielä LP Salon päävalmentajan Tomi Lemminkäisen onnistunut haasto turkkilaisten syötöstä. Erä päättyi 22-25.

Toiseen erään Eczacibasi laittoi isomman vaihteen silmään ja hallitsi erää alusta asti kovilla suorituksillaan. Erityisesti aloitussyöttö paheni eikä kotijoukkue päässyt kunnolla hyökkäämään. Turkkilaisjoukkueen tasoista joukkuetta vastaan peli menee todella vaikeaksi, jos syöttöjä ei saada passarille. Loppuerä olikin yhtä maalia ja lopputulos 10-25.

Kolmannessa erässä maailman paras seurajoukkue ei antanut armoa vaan lähti heti kovilla suorituksilla viemään peliä. Molemmat joukkueet aloittivat edelleen lähes samoilla kokoonpanoilla, mutta LP Salo jatkoi peliä yhdellä liberolla, Eveliina Rautiaisella. Erän kuluessa turkkilaiset vaihtoivat mm passarinsa sekä kapteeninsa, mutta meno jatkui samana eikä voittajasta näin ollen jäänyt epäselvyyttä. LP Salo kuitenkin taisteli, vaikka kahden erän numerot olivatkin murskaavat.

Eczacibasin torjunta oli korkealla. Kuva CEV.

Eczacibasin päävalmentaja Marco Aurelio Motta oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun voittoon, mutta ei ensimmäiseen erään:

-Ensimmäisessä erässä teimme enemmän virheitä kuin yleensä ja annoimme 11 pistettä vastustajalle. Toisessa ja kolmannessa erässä pelasimme paremmin ja peli oli hallinnassamme.

LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ajatteli pelin kulusta täysin päinvastoin:

-Ensimmäinen erä oli hyvä, pelasimme hyvin ja tietysti Eczacibasin tekemät virheet helpottivat pelaamistamme. Asenne oli hyvä ja jopa ylitimme itsemme jos katsoo eränumeroita (22-25). Hiukan petyin kahden viimeisen erän taisteluilmeeseen ja asenteeseen. Vastustajalla oli todella kova syöttö ja se vei meiltä keskihyökkäyksen mahdollisuudet toisessa ja kolmannessa erässä. Keskihyökkäyksen puuttuessa laitapelaajilla on liian kova torjunta edessään tämän tasoista joukkuetta vastaan. Täytyy myös ihailla vastustajan passipeliä, erityisesti kaukana verkkoa olevat nostot ja puolustukset passattiin tarkasti hyökkääjille. Ei ollut väliä kuka pelaajista passasi.

Eczacibasin kapteeni Kim Yeon-koung sanoi olevansa iloinen 3-0 –voitosta:

-Oli vaikea peli alussa, kun emme olleet heti valmiina pelaamaan lennon peruuntumisen ja maanantain harjoituksen väliin jäämisen takia. LP Salo pelasi hyvin ensimmäisessä erässä. Oli hienoa, kun meillä oli kannustajia paikalla.

LP Salon Kayla Haneline pääsi pelaamaan pitkän tauon jälkeen:

-Vaikka en ollut harjoitellut pelitauon jälkeen, halusin nauttia pelistä ja ottaa tällaisestä hienosta tilanteesta kaiken irti. Uskon, että meillä on mahdollisuuksia pelata hyvin, kun kaikki ovat kunnossa ja saadaan kuusikolle harjoituksia alle.

Joukkueiden parhaat pelaajat:
Eczacibasi: Tijana Boscovic
LP Salo: Nette Peit
MVP (pelin tärkein pelaaja): Tijana Boscovic

Parhaat pistenaiset:
Eczacibasi: Tijana Boskovic 16/+10, Pereira Natalia 13/+7, Gibbemeyer Lauren 11/+10
LP Salo: Pilepic Katarina 7/+2,Peit Nette 7/-1, Czakan Anna 5/0

Luckyn kanssa parhaat pelaajat Nette Peit, Huawein Han Kun, supervisor Ante Matijaca, Lounean Riku Päärni ja Tijana Boscovic. Kuva CEV.