Czakanin ohjeet syysmasennuksen selättämiseen

Mihin ihmeeseen se aika oikein katoaa?! Elellään jo puolta väliä marraskuuta vaikka vastahan se syyskuu alkoi… On itkussa pidättämistä, kun päivät lyhenevät, illat pimenevät ja joka aamu sataa. Tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta nousta sängystä ja päiväunia voisi nukkua parikin tuntia. Ja mitä enemmän menemme päiviä eteenpäin, sitä synkemmiksi päivät muuttuvat – mielialasta puhumattakaan.

Mutta löytyy näistä pimenevistä päivistä paljon hyvääkin! Kokosin pari vinkkiä syysmasennuksen helpottamiseen.

* Käy kävelyllä metsässä.

Vaikka muuten näyttää synkältä ja pimeältä, luonto on yllättävänkin kaunista syksyisin ja antaa ihan erilaista voimaa. Ja jos ulkoileminen ei nappaa, kannattaa osallistua Hanhivaaran liikuntakeskuksen joogatunnille! Voit nähdä meitä pelaajiakin siellä silloin tällöin.

* Tarkista vitamiiniesi vahvuus.

Itse olen ottanut tähän aikaan vuodesta kuurina tupla-annokset C-vitamiinia, sinkkiä ja D-vitamiinia.

* Opettele jotain uutta.

Viime vuoden syksyllä kaverini harjoitteli ukulelen soittoa ja aloitti viron kielikurssin! Erilainen tekeminen ei pelkästään pakota sinua lähtemään iltaisinkin pois sohvan nurkasta, vaan kehittää myös aivoja ja pysyt virkeänä pidempään.

* Syö paljon!

Jos tuntuu aikaansaamattomalta alkaa kokkailla niin suosittelen suuntaamaan Teijun Keittiölle – jollei lounaalle niin ainakin hakemaan pussillinen tuoretta pullaa ja sämpylää.

* Kuuntele Sash!:in Ecuadoria ripiitillä.

Vanhat kesähitit jos jotkin saavat taas omat kesämuistot palautumaan mieleen. Itselle mielialan kohotukseen tepsivät myös joululaulut, jotka aloitin jo marraskuun ensimmäinen päivä, hehe. Onkos muuten joulukalenterit jo hommattu?

Ja on muuten ihan okei syödä silloin tällöin levyllinen suklaata ja uppoutua sohvanpohjalle katsomaan televisiota. Syksy on rauhoittumisen aikaa! Ja ehtiihän ne syksyn ja talven aikana tulleet lisäkilot karistaa helposti pois ennen kesän tuloa. Me pelaajat ainakin jo viimeistään Tomin kinkunsulatustreeneissä…

Toivottavasti jokainen ehtii kuitenkin nauttia tulevasta talvesta! Ja jos mikään ylläolevista vinkeistäni ei tunnu tepsivän, niin kannattaa suunnata Salohallin lehtereille pelipäivinä. Unohtuvat omat huolet ja harmaa sää ainakin hetkeksi!

Anna #7