Cupissa välieriin, ennätysyleisö ja syksyn kohokohta lähestyy!

Viime viikolla vapaan viikonlopun jälkeen alkuviikko harjoiteltiin tiiviisti ja harjoittelun rytmityksessä totuteltiin myös jo tuleviin CEV-cupin otteluihin. Viikon ohjelmassa oli myös kaksi ottelua, joissa toisessa oli panoksena pääsy Suomen cupin Final Four -tapahtumaan ja toisessa tavoitteena tehdä naisten runkosarjan uusi yleisöennätys, joten panosta oli molemmissa otteluissa.

Keskiviikkona mentiin LP Viestin historiassa ensimmäistä kertaa pelaamaan Helsinkiin virallista ottelua ja pelipaikkana oli paremmin koripallosta tunnettu legendaarinen Töölön Kisahalli. Ensimmäinen osaottelu oli päättynyt 1-sarjan Helsinki Volleyta vastaan meidän selvään 3-0 voittoon, mutta cupin sääntöjen mukaan toinenkin ottelu pitää voittaa ettei jatkopaikkaa tarvitse ratkaista lisäerässä. Ottelu oli meidän ylivoimaista hallintaa ja täytyy ihailla pelaajien kovaa asennetta vastustajasta riippumatta ja joukkue todellakin esitti pääkaupunkiseudun yleisölle lentopalloa Suomen huipulta.

Voitimme ottelun selvästi 3-0 ja näin pääsimme Suomen cupin välieriin 15. kerran peräkkäin, joka on todella kova saavutus. Suomen cupin loppuhuipennukseen meidän lisäksi pääsivät odotetusti viime vuosien muut menestysseurat LP Kangasala ja Oriveden Ponnistus sekä lyhyen pääsarjahistorian parhaaseen saavutukseensa päässyt LP-Vampula. Loppuhuipennus pelataan Hämeenlinnassa ja siellä ohjelmassa ovat myös miesten välierät ja finaali eli helmikuussa kannattaa kaikkien lentopallon ystävien tulla Hämeenlinnaan katsomaan suomalaista huippulentopalloa!

Torstaina oli odotettavissa yleisöryntäys Salohalliin, kun vuorossa oli Salon Seudun Sanomien isännöimä ottelu. Yleisöä tulikin todella paljon ja saavutimme tavoitteen eli uusi naisten runkosarjan yleisöennätys on nyt 1448 katsojaa. Kiitos kaikille katsojille ja Salon Seudun Sanomille!

Itse ottelussa joukkue jatkoi edelleen hyviä esityksiä ja otti puhtaan 3-0 voiton LP-Vampulasta. Joukkueen peli on tällä hetkellä aika hyvin uomissaan ja tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn kohokohtaa eli CEV-cupin avausta.

Tällä viikolla käymme vielä Pihtiputaalla ja Pieksämäellä pelaamassa kaksi tärkeää liigaottelua ja samalla tärkeää valmistautumista ensi viikon CEV-cupin otteluun.

Kaikkien kannattaa viimeistään nyt laittaa kalenteriin ylös jo ensi viikon torstai (29.10.) ja silloin suunnata kohti Saloa ja Salohallia. CEV-cupin ensimmäinen vastustaja tulee Israelista ja on nimeltään Haifa VC. Joukkue osoitti viime kaudella kovuutensa voittamalla kotiottelussaan Salossakin vierailleen ranskalaisen huippujoukkueen Beziersin. Joukkueessa pelaa syntyperältään viisi ulkomaalaista ja nimekkäin pelaaja on Venäjän joukkueessa maailmanmestaruuden voittanut Natalia Kulikova.

Etukäteen on odotettavissa tasainen taistelu jatkopaikasta ja varmasti haastava vieraspelimatka kaikkine turvatarkastuksineen, joten kotiottelussa ainoana tavoitteena on ottaa voitto ja etulyöntiasema toiseen osaotteluun.

Seuran tavoitteena on edetä CEV-cupissa kahdeksan parhaan joukkoon, joten tulkaahan kaikki kannustamaan ensi viikon torstaina joukkuetta kohti tärkeää tavoitetta!

ToLe