Challenge Cupin välierä

Lauantain ja sunnuntai välisenä yönä LP Viesti muuttui jälleen LP Saloksi ja herätyskellot soivat Vantaan Cumulus Airport hotellista. Aamiaisen jälkeen matka kohti Venäjän Krasnodaria oli valmis alkamaan. Ensin lento Moskovaan, jolla toisten tuskaillessa ahtaasta jalkatilasta Team Tappeihin kuuluvalla Johnulla sitä oli hätäuloskäynnin luona liikaa ja pöytään ylettäminen koitui haasteeksi. Toinen lento Korean Airilla (Eiku!?!?) Krasnodariin ja matkustajien taputusten saattelemana kone laskeutui kuin laskeutuikin maan kamaralle. Tutut paikat löytyivät «juuri oikein mitoitetusta« bussista ja pian venäjän kirjainten kertaamisen jälkeen uupunut porukka saapui hotellille. Epävarmuus ruuan laadusta oli taas turhaa, joten maittavan aterian jälkeen oli nukkumatin vuoro.

Maanantaiaamu alkoi totuttuun tapaan aamureippailu+aamupala -yhdistelmällä. Kävimme katsastamassa tulevan pelihallin ulkoa ja matkalla myös paikallisen Vilppaan «pelinrakentaja« herätti huomiota. Aamiaisen jälkeen «Orange Fitness« -punttisali sai ripauksen punaista, kun punapukeiset Viestin pelaajat saapuivat karistamaan edellisen päivän matkustusjumeja kropastaan. Ruoka, pelipalaveri ja pieni vapaa-aika (=päiväunet) ennen iltatreenejä, joissa pallolle antoi kyytiä normaalia pienempi treeniporukka. Treenin jälkeen uhmaavat poseeraukset vastustajajoukkueen valokuvalle, takaisin hotellille, syömään ja nukkumaan.

Tiistaina vuorossa oli suuri ja makea karkkipäivä (myös Nooralle)! Illan ottelussa tultaisiin näkemään tunnettuja nimiä maailmalta huimine saavutuksineen. Sitä ennen oli kuitenkin hoidettava pelipäivään kuuluvat velvollisuudet alta pois. Aamutreenit ja hihapeli, jonka voitto meni tällä kertaa junnuille(!!) ja pitkästä aikaa oli vanhusten vuoro vetäistä parit viivat(juoksut) kisan päätteeksi. Lounaan ja meditaatiohetken jälkeen oli aika suunnata hallille. Hymyissä suin kevätauringosta voimaa ammentaen LP Salo Suomesta olisi valmis ottamaan venäläisen haasteen vastaan. Ensimmäinen erä meni selkeästi vastustajalle, mutta salolaisten lämmetessä taistelemaan toinen ja kolmas erä olivatkin tasaista vääntöä. Vaikka peli päättyi 3-0 voittona vastustajalle, niin kaksi viimeistä erää osoittivat, että lauantaina kotihallissa näytetään!

Bussi lentokentälle starttasi keskiviikkona aamuyöstä, joten kotimatkamme alkoi unisissa tunnelmissa. Virkistystä oli luvassa, kun lentokoneessa ilmenneiden ongelmien vuoksi matkustajia seisotettiin ulkona tovin jos toisenkin ennen koneeseen pääsyä. Pikkuinen aamupakkanen sai Karinkin kaipaamaan kadotettua, jo tuntomerkikseen vakiintunutta, pipoaan. Koneeseen päästyämme penkki tuntui normaalia mukavammalta ja harvinaisen lämpöiseltä, joten uni valtasi koneen. Moskovassa luvassa oli pitkä odotteluaika ja viisi tuntia myöhemmin Vapun hyräillessä Cheekin tahtiin “Mitä tänne jää, kun mä lähden täältäÓ (ja vastaten: «ei mitäääään!!«) oli todella aika lentää Helsinkiin. Vihdoin ja viimein Suomessa, jossa aurinko toivotti meidät tervetulleiksi ja väsyneiden matkantekijöiden tunnelman pystyi tiivistämään Aukin kommenttiin: «IHANA OLLA TAALA!«

Torstaina oli lepopäivä ja perjantaina toiminta jatkui treenien merkeissä tutussa ja turvallisessa Salohallissa. Lauantaina herätys AAMUtreeneihin ja kaikki treenaamaan kykeneväiset todella onnistuivat saapumaan hallille ennen klo 8. Hihapeli oli ja meni (no comments) ja treenin jälkeen pieni hengähdystuokio ennen todellista h-hetkeä.

Kellon lyödessä 14 lauantaina 2.3 alkulämmittelyt hoidettu, pelipalaverit pidetty, Salohalliin on saapunut 1600(!) kannustajaa; Challenge Cupin välierän toinen ja ratkaiseva osaottelu on valmis alkamaan. Kovaa yritystä ja taistelupalloja, hienoja suorituksia ja yleisön hurraahuutoja. Joka erään selvää parannusta kotijoukkueelta, mutta tällä kertaa salolaisten oli tyytyminen toiseen sijaan. Vastustaja oli tässä kamppailussa parempi, ja nappasi ansaitusti Cupin finaalipaikan voittaen ottelun 0-3. Kaaduimme, mutta täysin saappaat jalassa ja ylpeänä tähänastisista saavutuksista. Jäljet historiankirjoihin ja hymy huulille; ansaittu tauko peleistä alkaa ja sen jälkeen kahta kovemmin kohti Suomen ratkaisupelejä! Kiitos kaikille kannustajille!!!

Sara